ביקוש יתר של פי 7.6 בהנפקת פיקדונות של בנק י-ם
בנק ירושלים השלים בסוף השבוע גיוס של 112.5 מיליון שקל במסגרת הנפקה לציבור של תעודות פיקדון סחירות, בעלות מח"מ של כ-7 שנים. מדובר בחלק מגיוס בסדרה בהיקף כולל של 225 מיליון שקל. הציבור הגיש 550 הצעות במכרז במסגרת ההנפקה בהיקף של כ-262 מיליון שקל. ההנפקה כללה גיוס ממשקיעים מוסדיים בסך של כ-90 מיליון שקל באמצעות מכרז שנערך ב-6 במארס, ובו הגיעו הביקושים הגיעו להיקף של 386 מיליון שקל.
לדברי דוד ברוך, מנכ"ל בנק ירושלים, העובדה שבשלב ההנפקה לציבור נרשם ביקוש יתר של פי 7.6 מהיקף ני"ע שהצענו, במחיר הנמוך ב-0.2% ממחיר המקסימום שנקבע, מלמד על האמון הרב של ציבור המשקיעים בבנק ירושלים. הנפקה זו מתקיימת בהמשך להנפקה הקודמת שערך הבנק ביוני 2005 על מנת להמשיך ולגוון את הכלים לגיוס מקורות המימון של הבנק.
שיעור הריבית שנקבע עומד על 4.8%, שיעור הנמוך ב-0.2% מריבית המקסימום שנקבעה להנפקה זו. שיעור ההקצאה למזמינים המוסדיים בריבית זו עומד על 79%. הזמנות הציבור בהיקף של 58 מיליון ש"ח שהוזמנו בריבית הסגירה לא נענו בשל העדיפות בהקצאה הקיימת למשקיעים מוסדיים, על פי הנחיות הבורסה. הפקדונות שהוצעו במכרז דורגו בדירוג A+ ע"י חברת מעלות. ההנפקה בוצעה ללא חיתום וכיועצי הנפקה שימשו פועלים אי.בי.אי חיתום וירושלים שוקי הון - חיתום והנפקות.
בנק ירושלים מסר, כי הוא משרת כ-100 אלף לקוחות קמעונאיים באמצעות מערך של 16 סניפים. בנק ירושלים הוא בנק מסחרי מתמחה הפועל בארבעה תחומים עיקריים: משקי בית, מימון בניה למגורים בשיטת "ליווי סגור", בנקאות פרטית לתושבי חוץ ושוק ההון והחיסכון. הבנק מספק שירותים למשקי הבית בתחומים הבאים: משכנתאות והלוואות לדיור, הלוואות לרכישת רכב, חסכונות ופיקדונות, השקעות בשוק ההון.