הדולר מאבד 0.25% לשפל של כמעט 3 שנים - "למנוע קריסה של שע"ח"

הדולר האמריקני נסחר ברמת שפל של 3.449 שקלים - הנמוכה ביותר מאז אוגוסט 2011 על רקע חולשת הדולר בעולם

שפל של קרוב ל-3 שנים של המטבע האמריקני מול השקל הישראלי. הדולר נחלש הבוקר (ד') בירידה של 0.25% לרמה של 3.449 שקל לדולר, הרמה הנמוכה ביותר מאז חודש אוגוסט 2011. כל זאת, על רקע החלשות המטבע האמריקני בעולם ביומיים האחרונים, מול הין היפני ומול הפרנק השוויצרי. אין ספק כי מדובר בהתפתחות שלילית מבחינת היצואנים הישראלים, שקרוב לוודאי ידרשו את התערבות בנק ישראל.

"המשך הירידות יביא את בנק ישראל להתערב באופן מסיבי כדי למנוע קריסה"

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר כי "לאחר הפוגת חג העצמאות, מתחדש היום המסחר הרשמי בזירת המט"ח המקומית. ואולם בחסות החג, ולמרות שאמש לא התקיים מסחר רשמי בישראל, בשוק הספוט העולמי הדולר-שקל צנח אמש לשפל חדש מתחת לשפל של מרץ ב-3.454, וזאת בעקבות הקריסה הכללית של הדולר בעולם."

"הדולר-שקל נסחר כעת ברמתו הנמוכה ביותר מאז אוגוסט 2011. נראה כי הסנטימנט כלפי הדולר בעולם נמצא בשפל עמוק, כאשר אתמול צנח מדד הדולר לרמתו הנמוכה ביותר מזה כחצי שנה. למרות נתוני התעסוקה המרשימים שפורסמו ביום שישי בארצות הברית, נראה כי בשוק פשוט לא מאמינים כי הבנק הפדרלי יעלה את הריבית בעתיד הנראה לעין, והדבר גורם לדולר להיות נכס בלי תשואה עתידית פוטנציאלית. למרבה ההפתעה, גם בימים שבהם יש סנטימנט שלילי וירידות שערים בשווקים, המשקיעים מעדיפים למצוא מפלט בין ובפרנק השוויצרי ולא בדולר. רק כאשר תתבהר אי הוודאות באשר למהלכי המדיניות הבאים של הבנק הפדרלי, הדולר יוכל להתייצב."

ב-FXCM מאמינים שאין מנוס מהתערבות מאסיבית של בנק ישראל "כעת, כאשר הגורמים בעולם תומכים בהמשך הפיחות בדולר, בשוק המקומי ממתינים לראות כיצד יפעל בנק ישראל. סביר להניח שגם הכותרות הכלכליות יתחילו שוב לעסוק בשער החליפין ובנזקו על הכלכלה. בישיבת המדיניות הקודמת בחר הבנק שלא להוריד ריבית, אבל אם תמשך קריסת הדולר בעולם וגם למול השקל יאלץ בנק ישראל לשקול ביצוע הפחתת ריבית נוספת. המשך ירידת הדולר-שקל תביא את בנק ישראל להתערב בשוק המט"ח באופן מסיבי כדי לנסות ולבלום את הסחף ולמנוע קריסה של שער החליפין".

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    אביגור 08/05/2014 10:20
    הגב לתגובה זו
    כשיש מלך והוא מביא את הנתינים לקריסה אז הוא משלם על כך בגיליוטינה. לעומת זאת בדמוקרטיה מנהיג המדינה מקסימום מתפטר ומקבל פנסיה. רק בישראל המנהיג רוצה גם להיות פטור מגיליוטינה וגם שייבנו לו ארמון
  • 1.
    שמטוב 07/05/2014 10:19
    הגב לתגובה זו
    אם המדינה רוצא לסבסד ייצוא זה בסדר אבל לא על ידי יצירת שערים מטבע זר מלאכותיים. הפטנט הזה לא עובד לאורך זמן באף מקום, הסיבסוד של הייצוא באמצעות העלאה מלאכותית של מחירי מטבע זר נעשה על חשבון משלם המיסים (על ידי ייקור המחיה). אם הייצואנים מוצלחים כפי שהם טוענים - שלא יבססו את הכנסותיהם על ידי גזילת כסף משאר הציבור , דרך ייקור המחיה בארץ. (המשך הייקור של המחיה בארץ גורם נזק למדינה, שכן ייקור המחיה בארץ יגרום לבסוף להגירה של צעירים מהארץ לארץ שבה ניתן להתפרנס בכבוד).