אלי כהן (קרדיט: שלומי אמסלם)אלי כהן (קרדיט: שלומי אמסלם)

משרד האנרגיה בתוכנית חדשה: 100 אלף גגות סולאריים עד שנת 2030

במשרד השיקו את התוכנית, שתוסיף 1.6 ג'יגה וואט להספק האנרגיה הסולארית של ישראל אשר אמורה סייע לממשלה לעמוד ביעד של ייצור 30% מהחשמל מאנרגיות מתחדשות; 

איתן גרסטנפלד | (4)


משרד האנרגיה והתשתיות השיק היום תכנית חדשה, '100 אלף גגות סולאריים', אשר אמורה סייע לממשלה לעמוד ביעד של ייצור 30% מהחשמל מאנרגיות מתחדשות עד שנת 2030.


היעד המרכזי של התוכנית הוא הקמת מתקנים סולאריים על 100 אלף גגות מבני מגורים חדשים, שיהוו 15% מגגות המגורים, ויוסיפו 1.6 ג'יגה וואט להספק האנרגיה הסולארית של ישראל, ויקדמו את ישראל לעמידה ביעדי הממשלה של 30% אנרגיות מתחדשות בשנת 2030. במשרד מציינים כי למהלך יתרונות כלכליים למשקי הבית, בדמות חיסכון בהוצאות החשמל באמצעות מכירת חשמל עודף לרשת, תשואה שנתית יציבה של למעלה מ-14% למשך 25 שנים, ועצמאות באנרגיה למשקי הבית במקרים של הפסקות חשמל בשגרה ובחירום. ובמקביל גם למדינה, שכן התוכנית תפחית את התלות במקורות אנרגיה חיצוניים. התכנית תבטיח אספקה יציבה של חשמל גם במצבי חירום, תוך תרומה משמעותית לשמירה על סביבה נקייה.


במסגרת התכנית יינקטו צעדים והטבות כולל מסלולי תעריף חדשים שיאפשרו השקעה מהירה ומותאמת יותר. מסלול התעריף הראשון יאפשר את קיצור שנות החזר ההשקעה למערכת הסולארית ל-5 שנים בלבד. מסלול נוסף, מופחת סיכון יוצע לאזרחים, באמצעות קביעת תעריפים צמודי מדד. בנוסף, המסלול הקיים שהוא כלכלי ויציב, ימשיך לעמוד לרשות מי שיבחר בו.


במשרד יציעו תמריצים נוספים כמו טיוב והתאמת מנגנון מס ההכנסה לבתים צמודי קרקע ולבתים משותפים והארכת הפטור מהיטל השבחה והרחבתו. בנוסף, יוצעו הקלות רגולטוריות שיקלו על הקמת המתקנים כמו חיוב התקנת מערכות סולאריות בבתים צמודי קרקע, במבנים שאינם למגורים ובמבני ציבור, וכן הרחבת המסלולים הירוקים לחיבור מהיר לרשת החשמל.


על פי המשרד, בית פרטי שיקים מערכת סולארית ממוצעת בהספק של 15 קילו וואט, יוכל לעשות זאת בצורה פשוטה מהירה ונטולת בירוקרטיה. אותו משק בית ייהנה מהכנסה ממוצעת של 13,000 שקל בשנה. באמצעות מסלול התעריף החדש, תוחזר ההשקעה כולה בתוך חמש שנים, ובמשך עשרים השנה שלאחר מכן ייהנה משק הבית מהכנסה מובטחת ויציבה לטובת משק הבית או הפחתת עד ביטול חשבון החשמל. בניין משותף שיתקין מערכת ממוצעת בהספק של 30 קילו וואט ייהנה מהכנסה קבועה בגובה של כ-25,000 ₪ בשנה לטובת צמצום ואף ביטול חשבון החשמל של הבניין או השקעה בשטחים המשותפים. מבני מגורים שישלבו מערוכת אגירה, יוכלו להשתמש בהן לטובת ביטחון באנרגיה והמשך אספקת החשמל של המבנה בחירום ובשגרה.


שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן: "תוכנית '100 אלף גגות סולאריים' היא צעד היסטורי שאנו עושים לטובת אזרחי ישראל, שיביא למהפכה בשוק האנרגיה. התקנת פאנלים סולאריים מאפשרת לבעלי הגגות להנות מהכנסה כספית נוספת ולצרוך חשמל בשעות חירום, והיא מגדילה את הביטחון האנרגטי של מדינת ישראל, תוך ייצור חשמל שאינו מזהם לטובת בריאותם של כלל האזרחים.״

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    שיהיה לכולנו בהצלחה אם יצליח זה מצויין (ל"ת)
    אנונימי 18/02/2025 23:42
    הגב לתגובה זו
  • 3.
    קל להשיק תוכניות כמו שקל לדבר. בפועל הבירוקרטיה תהרוג את הפרוייקט כמו את הרכבים החשמליים. (ל"ת)
    רון.ק 18/02/2025 15:56
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    עושק הציבור 18/02/2025 15:38
    הגב לתגובה זו
    למה לא מתקינים אוטומטית בכל בנין חדש במקום מערכות סולרית לחימום מים שרווחיות הרבה פחות
  • 1.
    בני 18/02/2025 15:38
    הגב לתגובה זו
    מדינות עם רבע שמש מאיתנו כבר עברו את ה50% חשמל מאנרגיה מתחדשת.אבל העיקר יש בשורה.