קלינגמן:"לאומי הופך להיות הבנק הפחות מועדף בין הבנקים הישראלים"

אלון גלזר, סמנכ"ל מחקר בלידר שוקי הון מעלה את המלצתו לבנק דיסקונט ל"קניה" עם מחיר יעד של 6.2 שקל, המשקף פרמיה של כ-47%; "במכפיל הון 0.4 הבנק מאד זול"
יעל גרונטמן | (2)

הבוקר (ה') זרמו לשוק הישראלי התוצאות הכספיות של 4 מתוך 5 הבנקים הגדולים במשק, שהציבו את בנק הפועלים כמוביל הבלתי מעורער של הענף. צפו מה חושבים האנליסטים המסקרים את הבנקים על התוצאות:

טרנס קלינגמן, אנליסט הבנקים של פסגות התייחס גם לדוחות בנק הפועלים תחת הכותרת "דו"ח חזק הממחיש את היתרון מול רוב המתחרים". לדבריו, "בנק הפועלים הציג תוצאות חזקות ומעבר לצפי. הבנק הרוויח 659 מיליון שקל ברבעון (תשואה להון של 10.91% על בסיס שנתי) לעומת הצפי שלנו ל-561 מיליון שקל (תשואה להון של 9.28%)".

"הפער בין תחזיתנו לתוצאות בפועל, נבע מתוצאות תפעוליות טובות. רמת ההכנסות גבוהה מהצפי והבנק הפגין שליטה קצת יותר טובה מהצפי ברמת ההוצאות. פועלים בולט לטובה ברמה התפעולית בהשוואה ללאומי".

בשורה תחתונה מסכם קלינגמן, "דו"ח חזק המצדיק את העדפתנו לפועלים על פני לאומי. ברמה תפעולית הבנק נהנה מיתרון ניכר מול לאומי ונדמה לנו שמכלול הסיכונים במאזן (תיק האשראי ביחד עם חשיפה לאג"חים של בנקים זרים והשקעות במניות של חברות ריאליות) נמוך מזה של לאומי".

קלינגמן מתייחס גם לדוחות של בנק לאומי תחת הכותרת "דו"ח חלש אם כי יותר טוב מהצפי ברמה התפעולית". לדבריו, בנק לאומי רשם רווח של 431 מיליון שקל ברבעון (תשואה על ההון של 7.3% על בסיס שנתי) לעומת הצפי שלנו ל-404 מיליון שקל (תשואה על ההון של 6.8% על בסיס שנתי).

קלינגמן מסביר כי הפער בין התחזית של פסגות לתוצאות בפועל נבע מתוצאות תפעוליות טובות יותר. "רמת ההכנסות היו גבוהות מהצפי (על אף מחיקה של 59 מיליון שקל בגין ההשקעה במניות פרטנר) והבנק הפגין שליטה טובה יותר מהצפי ברמת ההוצאות. הפסדי חברה לישראל פגע בתוצאות והבנק רשם הפסד בגין חלקו ברווחי חברות כלולות".

"עדיין מדובר בדו"ח חלש. הרווח לפני הפרשות להפסדי האשראי הרווח לפני מס נמוכים מזו של בנק הפועלים. התשואה הנמוכה על ההון לא מאפשר לבנק להגדיל את הלימות ההון בקצב מהר. הלימות ההון של הבנק הסתכמה ב-8.28% בסוף Q1 כאשר בנק דיסקונט ובינלאומי מציגים הלימות הון גבוה יותר וקיים סיכוי גבוה שפועלים יחלוף גם הוא על פני לאומי ב-Q2. משמעות הדבר: פגיעה ביכולת הבנק לחלק דיבידנדים בעתיד".

בשורה התחתונה מסכם קלינגמן את חוות דעתו על בנק לאומי ואומר "הבנק מדווח על התשואה על ההון הנמוכה במערכת ברבעון הראשון. כאשר מנטרלים את תרומת החברות הריאליות הכלולות התשואה על ההון אמנם משתפרת ומגיעה ל-9%. אולם, עדיין מדובר בתשואה על ההון נמוכה מזו של הבנקים הבינוניים (מזרחי, בינלאומי ודיסקונט). כאשר אנו משקללים את החשיפה הישירה הגבוהה של הבנק למשבר באירופה (דרך תיק האשראי בלונדון, תיק האג"חים של בנקים אירופאיים), בנק לאומי הופך להיות הבנק הפחות מועדף במערכת הבנקאית הישראלית".

על דוחות הבנק הבינלאומי אומרים בפסגות, "דוח טוב. יש ריח של דיבידנדים באוויר". קלינגמן מסכם את דו"ח טוב. השוק כבר מעריך היטב את הביצועים המרשימים ואת שמרנות התיחוות דעתו ביחס לבנק ואומר "האשראי ומכפיל ההון כבר יותר גבוה מזה של לאומי. השוק אינו מתמחר כראוי את יכולת הבנק לחלק דיבידנדים גבוהים בשנים הקרובות וזאת בשל החשש מפני לחץ שייווצר כתוצאה ממכירת אחזקות דיסקונט בבנק (26%). להערכתנו, מימוש האחזקות יפתור את בעיית הסחירות במניה ויוביל לתמחור במכפיל הון גבוה יותר. לכן מומלץ להגדיל את החשיפה בהפצות".

אלון גלזר, סמנכ"ל מחקר בלידר שוקי הון מעלה את המלצתו לבנק דיסקונט ל"קניה" עם מחיר יעד של 6.2 שקל המשקפת למניית בנק דיסקונט פרמייה של כ-47% ביחס למחיר הבסיס שלה הבוקר בבורסה שעמד על 4.21 שקל. ואומר "במכפיל הון 0.4 הבנק מאד זול".

גלזר אומר כי התוצאות של דיסקונט היו טובות ברבעון הראשון ומסביר, "הבנק הציג רווח של 247 מיליון שקל, המייצג תשואה על ההון של 9.5%. דיסקונט נהנה ברבעון מהעליות בשווקי ההון, רשם הפרשה סבירה להפסדי אשראי (0.42%), יציבות בהוצאות השכר, ומנגד ירידה קלה בהכנסות התפעוליות וגם ירידה בהכנסות המימון על רקע הקטנת תיק האשראי. בשורה התחתונה, הדו"ח הפתיע לטובה".

לדבריו, "מניית דיסקונט נסחרת במכפיל הון של 0.4 כאשר בשנה האחרונה דיסקונט רשם תשואת חסר משמעותית בהשוואה ליתר מניות הסקטור. דיסקונט נסחר במכפילי הון נמוכים מאד בהשוואה ליתר הבנקים, ובמצב זה נראה שהמחיר משקף חשש להרעה דרמתית בתוצאות, להפרשות ענק ולפגיעה בתיק ניירות הערך. להערכתנו בפועל המצב הרבה פחות רע.

"זה הכל עניין של מחיר: דיסקונט פחות רווחי מהבנקים האחרים, ואנו מניחים כי הוא ימשיך להיות כזה על רקע היעילות הנמוכה בבנק, אולם להערכתנו לא בפערים המשתקפים ממכפילי ההון הנוכחיים, מה עוד שהבנק מבצע מהלכי התייעלות, ובנוסף דיסקונט פעל בשנים האחרונות להקטנת האשראי המסוכן לרבות אשראי ממונף. מסיבה זו, אנו מאמינים כי ירידות השערים במניה מוגזמות ודיסקונט נסחר בזול הן בהשוואה לשוויו הכלכלי והן בהשוואה לסקטור" סיכם גלזר.

לדוחות בנק הפועלים

לדוחות בנק לאומי

לדוחות בנק דיסקונט

לדוחות הבנק הבינלאומי

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    רון נחמן 31/05/2012 15:24
    הגב לתגובה זו
    שום דוח אינו תקין,ויעלו על זה במאוחר ,כרגיל, שום דוח אינו נכון, ומדוע אם הם מרווחים אינם מחלקים דיבדנדים? כי הם מפסידים,רק שלא מספרים לנו כלום !
  • 1.
    למה אתה מר גלזר לא מדבר על דיבדנד (ל"ת)
    כל הבנקים משקרים 31/05/2012 15:23
    הגב לתגובה זו