מנהלי טוניק, שרון יצחקי, דוד יצחקי, גרג איינדנברג    (קרדיט: מיכאל גלעדי)מנהלי טוניק, שרון יצחקי, דוד יצחקי, גרג איינדנברג (קרדיט: מיכאל גלעדי)

חברת הסייבר הישראלית Tonic מגייסת 7 מיליון דולר

חברת הסייבר הישראלית Tonic Security העוסקת בהפחתת סיכוני סייבר באמצעות פלטפורמת AI השלימה גיוס סיד של 7 מיליון דולר; טוניק מאפשרת לצוותי אבטחת מידע לזהות, לתעדף ולהביס פגיעויות ואיומים בסייבר, באמצעות פלטפורמה מבוססת AI שמנגישה להם את ההקשר הרב-ממדי הנדרש לניצחון במערכה נגד התוקפים

תמיר חכמוף |
נושאים בכתבה סייבר

Tonic Security, חברת סטארט-אפ ישראלית בתחום הסייבר שנחשפת עתה לראשונה, הודיעה על השלמת גיוס Seed של 7 מיליון דולר. החברה, שנוסדה ב-2024 ומשרדיה בתל אביב, מגדירה מחדש את האופן שבו ארגונים מנהלים פגיעויות ואיומים(Exposure Management) .

טוניק נוסדה על ידי שרון יצחקי (CEO), דוד ורשבסקי (CPO) וגרג איינבינדר (CTO), מומחים יוצאי 8200 וחברת הסייבר המובילה Sygnia. היא פותרת אתגר עצום שכל צוות הגנה בסייבר נדרש להתמודד איתו: משטח תקיפה המתרחב ללא הרף, והמציף את הצוותים בעוד ועוד ממצאים מכלים רבים ומגוונים, עד כדי כך שכיום, ארגונים גדולים אינם מסוגלים לתקן מבעוד מועד את החשיפות בעלות הסיכון הגבוה ביותר לארגון. טוניק שמה קץ למצוקה זו, כאשר היא מחמשת את צוותי אבטחת המידע בקונטקסט העסקי והארגוני הנדרש לתיעדוף הפגיעויות והאיומים ולהפחתת הסיכונים.



"כמי ששימש כ-CISO וכיועץ אבטחה לארגונים מהגדולים בעולם, תמיד תסכל אותי שניתן היה למנוע  את רוב פרצות האבטחה", אומר המנכ"ל שרון יצחקי. "פעם אחר פעם ראיתי תורפה שאומנם זוהתה, אך לא תועדפה כיאות, ולבסוף נוצלה בידי תוקפים לפני שטופלה. זה מה שהוביל אותנו להקים את טוניק. אנחנו מטפלים בשורש הבעיה העומדת בבסיסן של רוב של תקיפות הסייבר המוצלחות בעולם, בכך שאנחנו מאפשרים לראשונה ל-CISO ולאנשיו להתמקד בהגנה על המערכות העסקיות הכי משמעותיות לארגון, וכך למנוע התעסקות מיותרת במיליוני חולשות שלהן אין כל השפעה ממשית, אך כיום שואבות משאבים ומבזבזות זמן יקר".


מחשבון פנסיה - כמה כסף יהיה לך בפרישה

הפקדה: 2,590 ש"ח

המחשבון מבוסס על הנחות שמרניות: אינפלציה 2.5%, עליית שכר 3%

בדיקת ביזפורטל: הפתעה לחוסכים לפנסיה - מיליוני שקלים בפנסיה וקצבה מספקת

יצחקי, לשעבר סמנכ"ל ב-Sygnia המופקד על פיתוח עסקי גלובלי ועל ניהול אירועי סייבר מורכבים, שירת לפני כן בצה"ל כקמ"ן פיקוד העורף והוביל את גיבוש "איום הייחוס לעורף", שהכין את המדינה לאיומים השונים – מלחמה, סייבר, פנדמיה ועוד. לצידו יסדו את טוניק דוד ורשבסקי, ה״האקר״ הראשי שלSygnia , שהקים והוביל בה את מחלקת Enterprise & Adversarial Security וניהל אירועי סייבר מורכבים לרבות כופרות בחברות בינלאומיות; וגרגורי איינבינדר, שהיה אחראי על בינה מלאכותית, ביג דאטה וענן ב-8200.


הפלטפורמה של Tonic מתבססת על Data Fabric ו-Agentic AI. היא שואבת וממזגת היקף עצום של נתונים ממקורות מידע פנימיים וחיצוניים, ממפה את הנכסים הקריטיים של הארגון, ומצמצמת בצורה חכמה את מספר הממצאים שצוותי האבטחה נדרשים לטפל בהם ממיליונים רבים למאות בודדות. בכך, המערכת מעצימה את יכולתם להפחית את סיכוני הסייבר לארגון בפחות משאבי זמן וכוח אדם. מעבר לכך, ובאופן תקדימי, היא אף מאפשרת ל-CISO ולצוותו להבין את ההשלכות העסקיות של כל חשיפה ואיום, ולקבל החלטות מדויקות ואסטרטגיות בתהליך הטיפול וההקצאה של משאבי האבטחה.

טוניק זוכה לאמון מצד ארגונים גלובליים מובילים, לרבות חברותFortune 500 . לקוחות החברה מדווחים על שיפור מהותי בפרודוקטיביות בזכות השימוש בפלטפורמה, ובכלל זה -  הפחתה של עד 90% בהיקף החשיפות הדורשות טיפול, קיצור של כ-50% בזמן התגובה לתיקון חשיפות קריטיות ו חיסכון של כ-6 שעות שבועיות בממוצע לאיש אבטחת מידע בתהליך התיעדוף והטיפול באיומים.


"אם בעבר נדרשו לנו ימים ארוכים כדי לזהות נכס חשוף ולהבין את הסיכון הפוטנציאלי הגלום בו, היום זה לוקח דקות. זה גיים צ'יינג'ר", אומר מארק פורנייה, מנהל מערכות המידע (CIO) של הבנק המשמש את הסנאט האמריקניUSSFCU) ).  איציק מנשה, מנהל אבטחת המידע (CISO) ב-Telit Cinterion: ״ראיתי אין ספור כלים שהבטיחו לספק הקשר עסקי למיון ותיעדוף של ממצאים והתרעות – אף אחד מהם לא מתקרב לטוניק. המערכת של טוניק שמה את צוות אבטחת המידע שלי 'על סטרואידים׳ – מה שלקח לנו בעבר שעות וימים להבין ולתקן, לוקח לנו היום רגעים ספורים לכל היותר״.  

קיראו עוד ב"BizTech"


את סבב הגיוס הובילה קרן ההון-סיכון Hetz Ventures, והשתתפו בו הקרנות Vesey Ventures ומשקיעים פרטיים מובילים בתעשייה. פבל ליפשיץ, מנהל שותף ב-Hetz Ventures: "צוותי אבטחה טובעים בממצאים ומשוועים להקשר. הפתרון של טוניק משנה לחלוטין את הדרך שבה ארגונים מתמודדים עם איומי סייבר. הוא מאפשר להם לראשונה להבין את ההקשר המדויק של חולשות ואיומים ולפעול מולם במהירות וביעילות חסרות תקדים". כספי ההשקעה ישמשו את החברה להאצת הפיתוח הטכנולוגי, להרחבת יכולות השיווק והמכירות וליצירת שותפויות אסטרטגיות עם גופים מובילים.   

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה