שקט מתוח בשוק המט"ח: הדולר היציג נחלש קלות, "כרגע פישר לא פעיל בשוק"

השער היציג של הדולר נקבע בירידה של 0.34% לרמה של 3.729 במקביל להיחלשות הדולר בעולם. איתן אדמוני מבנק ירושלים: "פישר מבין שאי אפשר להילחם נגד כל העולם אבל הוא צפוי להתערב סביב ה-3.71 שקלים
אריאל אטיאס |

הדולר האמריקני נחלש היום (ג') מול כל המטבעות המובילים ברקע לספקולציות שמנהיגי 20 המדינות המתועשות יקראו השבוע לחיזוק מטבעות אחרים כדי לעזור להפחית את חוסר האיזון במסחר העולמי.

בהתאם, הדולר מאבד גובה מול השקל רק יומיים לפני שבנק ישראל מפרסם את החלטת הריבית לחודש אוקטובר. הפרופסור סנטלי פישר צפוי להותיר את הריבית על כנה או לעלותה ב-0.25% בלבד, ע"פ הערכות האנליסטים.

הדולר נחלש כעת מול מרבית המטבעות המרכזיים אחרי שדובר של ראש ממשלת קנדה אמר שהמנהיגים הנפגשים בפיטסבורג ב-24-25 בספטמבר ידברו על "מסגרת עבודה לאיזון ושימור הצמיחה".

"יש שיחות שמנהיגי העולם עשויים לדון בחוסר האיזון האמריקני", אמר לבלומברג מאסאסי קוראבה, ראש מחלקת המט"ח בבנק מיצובישי בהונג קונג, סניף של הבנק הגדול ביותר ביפן. "זה יכול להביא להחלשת הדולר".

בישראל, השער היציג של הדולר נקבע בירידה של 0.34% לרמה של 3.729 שקלים. מנגד, מתחזק האירו בשיעור של 0.55% לרמה של 5.51 שקלים. המטבע האמריקני נופל בשיעור של 0.74% מול האירו למחיר של 1.4714 זאת מרמה של 1.468 דולר אמש בניו יורק.

בשוק כמעט והתרגלו לראות את בנק ישראל מתערב במסחר כאשר הדולר מתקרב לרמה של 3.5 אך לפי שעה בנק ישראל מסתכל מהצד ולא מתערב במסחר, כך עולה משיחות שקיים Bizportal עם מנהל חדר מסחר גדול.

איתן אדמוני, מנהל חדר המסחר במט"ח של בנק ירושלים, אמר בשיחה עם Bizportal כי "ברמות של 3.71 פישר צפוי לחזור ולהתערב. פישר מבין שהוא לא יכול להלחם במגמה העולמית ומה שהוא מנסה זה להאט את קצב הירידה בדולר ולא לשנות את המגמה או לעצור את הירידות. לפיכך הוא בסה"כ מצליח במה שהוא עושה".

מול השקל נסחר הדולר במחיר שפל מאז ה-19 בדצמבר, זאת לאחר שאיבד לא פחות מ-12.5% במהלך הירידות שהחל בסוף חודש אפריל האחרון.

בזירת המאקרו דיווח היום בנק ישראל כי המדד המשולב למצב המשק בחודש אוגוסט עלה ב-1.3 אחוז. העלייה במדד החודש מהווה המשך לעלייה בו מאז חודש מאי 2009. בבנק ישראל אומרים כי מגמת העלייה במדד בחודשיים האחרונים מבססת את ההערכה כי חלה תפנית חיובית בפעילות המשק.

העלייה החודש משקפת בעיקר עליה בנתוני יצוא הסחורות והשירותיים. עם זאת נרשמה ירידה בנתוני היצור תעשייתי והפדיון במסחר ושירותיים לחודש יולי .

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה