הדולר שינה כיוון: "צריך לחזור לרמה של 3.90 שקלים בכדי לסגור פער"
המטבע האמריקני התחיל את היום בהתחזקות, המשך ישיר למגמת המסחר מול השקל בימים האחרונים, אולם במהלך היום עבר הדולר להסחר בירידות מול המטבע המקומי. בנק ישראל קבע את השער היציג בירידה של 0.2% לרמה של 3.956 שקלים והאירו שמר על יציבות סביב 5.52 שקלים.
בעולם נחלש הדולר מול האירו ב-0.8% לרמה של 1.40 דולר לאירו ומתחזק ב-0.27% לרמה של 93.15 יין לדולר.
בזירת המאקרו דווח היום כי תביעות האבטלה השבועיות ירדו חדות בשבוע שהסתיים ב-4 ביולי - לרמה הנמוכה ביותר מאז ינואר. מהדוח שהפך ליותר ויותר חשוב בתקופה האחרונה עולה כי חלה ירידה 49 אלף במספר המובטלים המתדפקים בלשכות העבודה האמריקניות לסך של 565 אלף מ-614 אלף בשבוע הקודם. הנתון עקף בהרבה את הערכות האנליסטים שציפו שתביעות האבטלה החדשות ירשמו ירידה של כ-4 אלף בלבד לסך של 610 אלף. נציין כי טווח הציפיות נע בין 604-610 אלף איש.
הריבית בבריטניה נותרה ללא שינוי. נגיד הבנק המרכזי של אנגליה (BOE), מרווין קינג, הודיע על החלטתו להותיר את הריבית על שפל של 0.5%, בהתאם לתחזיות. הליש"ט רושמת כעת עליה של 1.1% לרמה של 1.626 דולרים לליש"ט.
טל עבדה, סמנכ"ל בכלל פורקס, אומר כי "אחרי כשבוע בו הדולר התחזק בעולם, אתמול בערב התרחש שינוי מגמה כולל בשווקים והדולר החל להחלש. האירו התחזק, וכך גם הנפט ומדדי המניות בארה"ב ובאירופה.
"המסחר בדולר/שקל מגיב באיחור גם הפעם, והדולר המשיך להתחזק לרמה של 3.9750 ויצר פער בשווי ההוגן של 1.8%. השקל צריך לחזור לרמות 3.90 כדי לסגור את הפער. המהלך צפוי התרחש בטווח הקצר, ואולי אף עד לסוף השבוע".
הבוקר נמסר מחברת כלל פורקס נמסר כי "הנפקות האג"ח המוצלחות של הממשל האמריקני מחזקות את אמון המשקיעים בדולר. היקף הגיוס אתמול נעמד בכ-19 מיליארד דולר והוא חלק ממהלך כולל לגיוס של 79 מיליארד דולר. רמת התמיכה 1.39 דולר לאירו הולכת ונבנת כרמת תמיכה משמעותית, לאחר שהצמד ניסה לחצות אותה שלוש פעמים ביומיים האחרונים אך כשל".
הצלחת הנפקות האג"ח של המימשל האמריקני תומכות בדולר. בהנפקה השלישית מתוך ארבעה המתוכננות לשבוע הנוכחי, שנערכה אתמול, נקבעה ריבית של כ-3.365% על אגרות חוב ממשלתיות לטווח של עשר שנים. היקף ההנקפות נאמד אתמול בכ-19 מיליארד דולר כחלק מתוכנית הכוללת לגיוס 79 מיליארד דולר במהלך השבוע.
ההנפקה המוצלחת וביקושי היתר הובילו את התשואות על אגרות החוב הממשלתיות לרמתן הנמוכה מאז ה-22 לחודש מאי. מתוצאות ההנפקה עולה כי ביקושים של קבוצת בנקים מרכזיים זרים היוו את הרוב הגדול בהנפקה.
אנדרו ברנר, העומד בראש חטיבת השווקים המתעוררים ב-MF Global, הסביר בראיון לבלומברג את הצלחת ההנפקה, "מה שאנחנו רואים פה זה נהירה לעבר ניירות ערך איכותיים". לדבריו, כולם מתכוננים לתקופה של קפאון בפעילות הכלכלית ולכן נוצרים ביקושים אדירים לאגרות חוב של ממשלת ארה"ב.
ביקושי היתר הובילו כאמור את הריבית הנקובה בהנפקת אגרות החוב לרמה של 3.365%, נמוך מהערכות האנליסטים שחזו להנפקה המדוברת תשואה שנתית של 3.398%. במקביל, במסחר בשוק האג"ח נרשמה ירידה של 15 נקודות בסיס לרמה של 3.3% עבור תשואת אגרות החוב לאותו פרק זמן.
"הצלחת ההנפקות של המימשל האמריקני תומכת בדולר. גם העובדה שאין היסטריה בשווקים אלא הפעילים מפרשים את הירידות האחרונות כתיקון טכני מתבקש לאחר גל העליות האחרון משפיעה על המסחר", כך אומר לבלומברג אקיו יושינו, אסטרטג בסניף של סוסייטה ג'נרל בטוקיו.