הדולר התחזק ב-1.25%: "המטבע נמצא בנקודת פיתול משמעותית בתקופה האחרונה"
הדולר שינה היום כיוון והתחזק מול השקל, במקביל להתחזקותו מול המטבעות המרכזיים בעולם. התחזקות הדולר מתרחשת על רקע מימושים וירידות שערים בבורסות ברחבי העולם וחיזוק שקיבל המטבע האמריקני מהתבטאויות שיצאו מוועידת שמונה המדינות המתועשות.
הדולר התחזק כעת ב-1.26% והיציג נקבע ברמה של 3.965 שקלים והאירו נחלש ב-0.41% לרמה של 5.4911 שקלים. בעולם מתחזק הדולר מול האירו ב-0.81% לשער של 1.388 דולר לאירו. כמו כן, הוא עושה מול הליש"ט, שם נסחר הצמד סביב 1.63 דולר לליש"ט.
"הרקע להתחזקות המרשימה של הדולר מול השקל בפתיחת שבוע המסחר הוא התבטאויות של בכירים בממשל היפני והרוסי, לפיהן כרגע הם לא רואים אלטרנטיבה לאחזקות הדולריות. לכך מצטרפים גורמים נוספים שתומכים בהתחזקות הדולר בטווח הבינוני". כך אומרים מנכ"ל שקל אג'יו מקבוצת שקל, גדעון בן נון, ומנהל חדר המצב בשקל אג'יו, ניר ינאי.
בן נון וינאי מציינים כי "הדולר נמצא בנקודת פיתול משמעותית בתקופה האחרונה. לאחר ירידה של השער אל מתחת ל- 4 שקל לדולר, אנו נמצאים בצומת דרכים. אנו ממשיכים להניח כי כיוון הדולר הוא כלפי מעלה, מהסיבות הבאות: למרות השאלות על מקומו של הדולר בעולם, אנו מעריכים כי הדולר ישאר המקור העיקרי לשמירה על רזרבות. עוד ב- 2005 דיברנו על התחזקות מקומו של האירו כמטבע רזרבה ואכן, המאזן השתנה קלות לטובתו, כאשר ב- 2008 הוא קיבל 2% מיתרות המט"ח בעולם, על חשבון הדולר. עם זאת, בעידן הנוכחי כלכלת אירופה אינה מהווה חלופה ראויה לדולר. בנוסף, אנו מעריכים כי ארה"ב תהיה הראשונה לצאת מהמיתון והדבר יוסיף לקרנו של הדולר בעולם.
"בנוגע לרכישות המט"ח על ידי בנק ישראל, אנו מעריכים כי הבנק ימשיך במדיניותו בעקביות וירכוש דולרים, כפי שהודיע, ללא הגבלת זמן או כמות. בנוסף, לבנק ישנן דרכים נוספות לגרום לפיחות השקל, ביניהן העלאת גובה הריבית עבור פקדונות בדולר, צעד שנקט לא מכבר. בן נון וינאי מציינים עוד כי "אנו רואים את התנודות הנוכחיות בדולר כמצב ביניים, לאחר מהלכים חדים שנרשמו בו ב- 15 החדשים האחרונים, בארץ ובעולם. בהמשך השנה הקרובה, אנו מאמינים בהתחזקותו עד לרמות של 4.4-4.50 שקל לדולר".
תמיכה נוספת מקבל המטבע האמריקני היום מדברי שר האוצר הרוסי בסוף השבוע, שחזר והביע אמון בדולר. "זה מוקדם מידי כדי לדבר על אלטרנטיבות לדולר", אמר שר האוצר הרוסי, אלכסיי קודרין, אחרי הפגישה עם שרי האוצר של שמונה המדינות המתועשות (g8). הדולר עדיין נמצא "במצב טוב".
מדינות הBRIC (רוסיה, ברזיל, הודו וסין) הגדילו במהלך חודש מאי את רזרבת המט"ח המצרפית שלהן ב-60 מיליארד דולר וכעת הן מחזיקות יחד בסכום העצום של 2.8 טריליון דולר.
נזכיר כי ביום שישי ירדו התשואות על אגרות חוב אמריקניות ל-10 שנים ירדו אחרי ששר האוצר היפני קארו יוסאנו אמר בסוף השבוע שביטחון מדינתו באג"ח האמריקני הינו בלתי מעורער. בשבוע האחרון, קבוצה של בנקים זרים רכשו אגרות חוב בסכום העולה על הממוצע במכרזים שביצע משרד האוצר האמריקני.