תעשיית קרנות הנאמנות רשמה תשואה שלילית ממוצעת של 1% בספטמבר; מה קרה מתחילת השנה?
אמנם בחודש ספטמבר לא התקיימו ימי מסחר רבים בשל תקופת החגים, אך אין הדבר מנע מתעשיית קרנות הנאמנות להמשיך לציג תשואות שליליות, על רקע החשש מהאטה בצמיחה העולמית. קנות הנאמנות רשמו תשואה שלילית ממוצעת של 1% בסיכום חודש ספטמבר, כאשר המגמה השלילית בלטה עוד יותר בקרנות המנייתיות. נדגיש כי הנתנים מדברים על החודש החולף, ספטמבר, ומאז המשקיעים נהנים משוקי מניות בעלייה, במיוחד בשבוע האחרון.
אם כן, לאחר שבחודש אוגוסט רשמו קרנות המניות בישראל, תשואה שלילית של כ-4.4%, אלו המשיכו במגמה השלילית גם בחודש ספטמבר עם ירידות של כ-4.5%, כך לפי בית ההשקעות מיטב-דש. המימושים בחודש החולף באג"ח הממשלתי והקונצרני הובילו לירידות שערים גם בקרנות האג"ח, שנעו בין קרנות שקליות שהניבו למשקיעים את התשואה השלילית הנמוכה ביותר (0.1%) לבין קרנות אג"ח כללי שהניבו למשקיעים את התשואה השלילית הגבוהה ביותר (0.9%). מעניין לראות את השגת התשואה עם הגדלת החשיפה למניות: קרנות אג"ח כללי ללא חשיפה מנייתית הניבו למשקיעים החודש תשואה שלילית ממוצעת של 0.4%. חשיפה של עד 10% מניות הביאה לתשואה ממוצעת שלילית גבוהה יותר שעמדה על 0.75%. משקיעים שהלכו צעד אחד קדימה ברמת הסיכון ובחרו להשקיע בקרנות אג"ח כללי עם חשיפה של עד 30% מניות, רשמו תשואה ממוצעת שלילית עמוקה יותר המסתכמת ב-1.1%.
קרנות אג"ח קונצרני רשמו החודש תשואה ממוצעת שלילית של 0.6% בהובלת קרנות ה-HIGH YIELD שירדו בספטמבר 0.6%. קרנות אג"ח קונצרני ללא מניות וכאלה עם עד 10% מניות, רשמו תשואה שלילית דומה של 0.6% בספטמבר.
אגרות החוב הממשלתיות שסיפקו באוגוסט "חוף מבטחים" לירידות באפיקי הסיכון, הצטרפו בחודש החולף לירידות. מדד אג"ח ממשלתי כללי רשם החודש תשואה שלילית של כ-0.6%. קרנות אג"ח מדינה ללא חשיפה מנייתית רשמו תשואה שלילית ממוצעת של 0.8% קרנות אג"ח מדינה עם חשיפה של למניות הניבו למשקיעים תשואה ממוצעת שלילית העומדת על 0.9%.
- דמי הניהול היקרים ביותר בקרנות הנאמנות - האם הם משתלמים?
- קרנות נאמנות על הביטקוין - מי מובילה, מי אחרונה ומהם דמי הניהול?
סיכום תשואות מאז תחילת השנה התשואה הממוצעת בתעשיית קרנות הנאמנות מתחילת 2015 עומדת על 0.65%. קרנות המתמחות במניות בישראל רשמו מתחילת השנה עליות של 5.3% בהובלת קרנות מניות נדל"ן וקרנות מניות יתר שזינקו ב-15.6% וב-16.1% בהתאמה.
לעומת זאת, קרנות המתמחות במניות בחו"ל רשמו השנה תשואה שלילית של 4.9%. מחד, הקרנות שהניבו למשקיעים תשואה חיובית היו קרנות מניות אירופה שעלו ב-0.7%. מנגד, הקרנות שהניבו למשקיעים את התשואה השלילית ביותר הן קרנות מניות שווקים מתעוררים שצנחו מתחילת השנה ביותר16.5%.
קרנות אג"ח כללי רשמו השנה תשואה חיובית של 0.9%, כאשר קרנות אג"ח כללי ללא חשיפה למניות הניבו למשקיעים תשואה של 1%. משקיעים שהלכו צעד קדימה והשקיעו בקרנות אג"ח כללי עם חשיפה של עד כ-10% מניות, עלו ב-1.1%.
- הקרנות הגמישות חושפות את האמת; מי הוביל בתשואה?
- קרנות מעורבות: מהי התשואה השנתית ממוצעת ב-15 השנים האחרונות?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
האפיק הקונצרני הניב למשקיעים את התשואה הגבוהה ביותר השנה מבין קרנות האג"ח- קרנות הנאמנות הקונצרניות ללא מניות עלו השנה ב-1.2%, וקרנות ה-HIGH YIELD רשמו מתחילת השנה תשואה נאה של 4.2%.
עליות קלות באגרות החוב הממשלתיות- קרנות אג"ח מדינה עלו השנה ב-0.3% בהובלת קרנות אג"ח מדינה כללי שעלו ב-0.55%, כאשר קרנות אג"ח מדינה עם חשיפה של עד כ-10% מניות רשמו עליות שערים של כ-0.2% בלבד.