
שווי כפול תוך חצי שנה: סייארה תגייס לפי שווי של 6 מיליארד דולר
חברת הסייבר הישראלית צפויה להזרים לקופתה מאות מיליוני דולרים נוספים; הטכנולוגיה מאתרת ומגנה על מידע רגיש בענן ללא צורך בהגדרות מסובכות
העסקה החדשה צפויה להזרים לחברה מאות מיליוני דולרים נוספים ולהביא את סך ההשקעות בסייארה ליותר ממיליארד דולר. הישג נדיר לחברה בת ארבע שנים, במיוחד בעידן שבו משקיעים נוטים להיות זהירים יותר. בין המשקיעים בחברה נמצאות קרנות מובילות כמו Sequoia, Accel, Coatue ואחרות. הטכנולוגיה של סייארה מייצגת חדשנות אמיתית בתחום אבטחת המידע. היא מזהה באופן אוטומטי מידע רגיש בתוך כל נתוני הארגון, עוקבת אחר הרשאות הגישה, ומבצעת תיקונים מיידיים לבעיות אבטחה. היתרון הגדול: המערכת עובדת ללא צורך בהגדרות מסובכות או תיוג מראש של הנתונים.
בשנה שעברה רכשה סייארה את חברת Trail Security תמורת 162 מיליון דולר, מהלך שהרחיב את יכולותיה בתחום מניעת דליפת מידע. "אנחנו רוצים להוביל את שוק אבטחת המידע בעולם, בדומה למה שקראוד סטרייק עשתה בתחום שלה," אמר שגב לאחר הרכישה.
שוק אבטחת המידע נמצא בצמיחה מתמדת, עם היקף של כ-24 מיליארד דולר לפי הערכות. המעבר המהיר של ארגונים לענן הפך את המידע למפוזר ומסובך יותר לניהול. בעבר, כשהמידע היה מאוחסן בשרתים פנימיים, היה קל יחסית לשלוט בגישה אליו. היום, כשהמידע נמצא במגוון מערכות ענן, יישומים ומקומות אחסון שונים, קשה מאוד לעקוב אחריו ללא כלים מתקדמים.
- בגלל ה-AI - זינוק במספר תקיפות הסייבר האוטומטיות
- קראודסטרייק יורדת ב-3% בעקבות פיטורים של 5% מהעובדים
המהפכה הדיגיטלית דחפה חברות להגדיל את צוותי ניתוח המידע שלהן, עם תפקידים חדשים כמו מדעני נתונים ומהנדסי מידע. אנשים אלה עובדים עם נתוני החברה כדי להפיק ערך עסקי, אבל לא תמיד חושבים על אבטחה. התוצאה:
מידע רגיש מועתק למקומות רבים, בלי שמישהו יודע בדיוק איפה נמצא כל פיסת מידע.
"העולם השתנה," אמר שגב. "פעם דיברנו על חברות סייבר בשווי מיליארד דולר, אחר כך כמה מיליארדים. היום חברת סייבר גדולה באמת שווה עשרות מיליארדים. נוצרה הזדמנות אמיתית לבנות ענקית סייבר ישראלית בתחום אבטחת המידע, ואנחנו בדרך לשם."