גלזר מלידר ושות' מעלה את ההמלצה ללאומי ל"קניה"

עם יעד של 15 ש' - גבוה בכ-29% ממחיר הסגירה של המניה אתמול באחד העם. סבור, כי התשואה על ההון שהבנק מייצר (כ-12%) דורשת תמחור גבוה בהרבה, מאמין, כי תכנית האופציות גרועה למדינה לציבור ולבנק ואינו חושש מועדת בכר
שרון שפורר |

האנליסט, אלון גלזר מבית ההשקעות, לידר ושות', מעלה את ההמלצה לבנק לאומי ל"קניה". גלזר נותר אופטימי לגבי מצבו של המשק ושל שוק ההון וזאת, הוא אומר,למרות הירידות של הימים האחרונים. לאור זאת ולאור המחיר הזול, לדעתו של האנליסט, בו נסחר הבנק כיום, הוא קבע עבורו מחיר יעד של 15 שקל - גבוה בכ-29% ממחיר הסגירה של המניה אתמול בתל אביב.

גלזר מפנה את תשומת הלב לכך, שירידות השערים האחרונות החזירו את בנק לאומי למכפיל הון של 1.04 והוא אומר, כי הסתכלות על בנק לאומי צריכה לבחון בנפרד את הפעילות הבנקאית ואת הפעילות של החברות הכלולות - מגדל, אפריקה והחברה לישראל. שלוש החברות המוחזקות נסחרות, לדבריו, בשווי משמעותי מעל שווין בספרי הבנק ובחינת שווין במודל המפריד פעילות הבנקאית מהחברות המוחזקות תורם לשווי הבנק קרוב ל-2 מיליארד שקל נטו.

משמעות הדברים, הוא מסביר, היא כי בפועל מכפיל ההון בו נסחר לאומי על הפעילות הבנקאית, עומד על 0.93.

בלידר ושות' ביצעו בחינה של הפעילות הבנקאית בלבד של הבנק והגיעו למסקנה, כי הרווח מפעולות רגילות עומד על כ-1.52 מיליארד שקל לשנה (בניכוי רווחיות החברות הכלולות) וההון העצמי עומד על כ-13 מיליארד שקל (בניכוי ההון המרותק לפעילות החברות הכלולות) והמשמעות היא שהבנק מייצר תשואה של קרוב ל-12% על הפעילות הבנקאית, אותה פעילות שנסחרת כאמור במכפיל הון של 0.93. להערכת בית ההשקעות מדובר בתשואה על ההון הדורשת תמחור גבוה בהרבה.

לגבי הפרטת הבנק, אומר האנליסט של לידר ושות', כי תכנית הפרטת הבנק באמצעות אופציות לציבור עברה עוד משוכה כאשר ועדת הכספים של הכנסת אישרה אותה השבוע. בראייתו, תוכנית האופציות גרועה למדינה, לציבור ולבנק: שכן היא תביא לפגיעה ברווח שניתן יהיה לקבל עבור הבנק ועלולה ליצור בעיות בגרעין השליטה, ומעבר לכך העלויות שלה והסיבוך בביצועה גם הן תורמות לעמדתנו השלילית לגביה.

לפיכך, אומר גלזר, כל רעיון אחר למכירת הבנק עדיף ויש לקבל בברכה כל משקיע שמתעניין ברכישת הבנק. עדיין, הוא אומר, קיים סיכוי גדול למכירת הבנק למשקיע אסטרטגי: בלידר ושות' מאמינים, כי למרות קידום תהליך מכירת הבנק באמצעות תכנית האופציות, קיים סיכוי גדול שנראה התקדמות בכיוון של מכירת הבנק למשקיעים אסטרטגיים (בעיקר אם יגיעו הצעות מחו"ל), כאשר המודל של דיסקונט הינו מודל שהאוצר ישמח לחקות.

התוצאות ימשיכו להיות טובות, סבור גלזר. וזאת, הוא מאמין, הן על רקע השיפור במצב המשק, והן בשל תרומת החברות הכלולות והבנק ימשיך להציג השנה תשואה על ההון קרובה ל-15%.

בלידר ושות' חוזרים על הערכתם, כי הבטא של הבנקים גבוהה היום מ-1, כאשר תיק האשראי הבעייתי של הבנקים (אם יהיה טוב, הם מוסיפים, אז לא נראה הפרשות ואף נזכה לביטולי הפרשות, ואם יהיה כאן רע אז נחזור להפרשות ענק), והחשיפה הגבוהה של הזרים לסקטור, וכשהזרים קונים אן מוכרים הם עושים זאת בגדול, מביאים לעליות (וירידות) חדות ממדדי המניות.

הם גם לא חוששים מועדת בכר, מאחר ולהערכתם דמי ההפצה שהבנקים יזכו להם בצירוף תמורת המכירה, והאפשרות למכור ביטוחים יהיו פיצוי ראוי.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה