אירלנד עשויה לקבל סיוע חיצוני

הסנטימנט השלילי בלט אמש ברוב המדדים המובילים בעולם בהובלת בורסת שנחאי, אשר צנחה ביותר מ-4% על רקע החששות מפני הידוק מוניטארי בסין במטרה לצנן את האינפלציה. העלאת הריבית בדרום קוריאה של רבע אחוז לרמה של 2.5% תרמה את חלקה לסנטימנט השלילי .

חוסר הוודאות בנוגע לעתידה של אירלנד נמשך, דבר אשר תורם את חלקו לסנטימנט השלילי בשווקים. על פי הדיווחים האחרונים, אירלנד עשויה להסכים לקבל סיוע חיצוני . קרן המטבע הבינ"ל יחד עם האיחוד האירופאי, מגבשים תוכנית סיוע בסך כולל של קרוב ל- 100 מיליארד אירו עבור ממשלת אירלנד.

האירים מצידם לא ממהרים לקבל את הסיוע ועדיין טוענים כי הם יכולים להסתדר בכוחות עצמם לפחות עד אמצע השנה הבאה. למרות העקשנות של ממשלת אירלנד, בסופו של דבר היא תאלץ לקבל סיוע חיצוני כלשהו במטרה להבטיח את יציבותה של המערכת הבנקאית במדינה. כלכלנים בעולם מעריכים כי נפילתה של אירלנד עשויה להוביל לחוסר אמון מוחלט מצדם של המשקיעים, דבר אשר עשוי להוביל לירידות חדות בשווקים ולהמשך צניחתו של האירו.

בסיכום אחד הימים הפסימיים ביותר בשבועות האחרונים, המדדים המובילים בוול סטריט צנחו ביותר מ-1.5% בהתאמה. בורסות אירופה צנחו קרוב ל-2% . אירועי מאקרו מרכזיים

מדד המחירים לצרכן בבריטניה - האינפלציה בבריטניה ממשיכה להרים ראש. המדד רשם עלייה של 3.2% בחודש אוקטובר. מחירי הדלק הגבוהים היוו את הסיבה העיקרית לעליה במדד.

כתוצאה מהחריגה מטווח היעד השנתי באינפלציה העומד בין 1%-3%, נגיד הבנק המרכזי של בריטניה מרווין קינג, נאלץ לכתוב מכתב הסבר לשר האוצר שלו בפעם הרביעית השנה. במכתב נכתב בין היתר כי חברי הועידה מוכנים לבצע הידוק מוניטארי במטרה לרסן את האינפלציה. הדעות בין מקבלי ההחלטות מתחלקות ל-3, חלק אחד המעוניין לעלות

ריבית, חלק שני מעוניין להרחיב את המדיניות הכמותית והחלק השלישי בעד להותיר את המדיניות הכמותית על כנה.

מדד המחירים ליצרן בארה"ב - עלה ב-0.4% באוקטובר על רקע עליית מחירי האנרגיה. מדד הליבה שלא כולל את מחירי המזון והאנרגיה, ירד ב-0.6%. זרם הון זר לארה"ב - המשקיעים הזרים הזרימו 81 מיליארד דולר נטו לנכסים לטווח ארוך בארה"ב בספטמבר. צניחה של כ-40% לעומת אוגוסט, אז השקיעו זרים 128.7 מיליארד דולר נטו.

שוק מט"ח וסחורות

התחזקות הדולר בעולם נמשכת. האירו צנח מול הדולר מתחת לרמה של 1.35 דולר לאירו, הפאונד סגר לראשונה מזה מספר ימים מתחת לרמת התמיכה המשמעותית של 1.60 דולר לפאונד. הדולר הקנדי נחלש משמעותית מול השטר הירוק וסוגר את יום המסחר מעל 1.02.

הדולר האוסטרלי והניו זילנדי מאבדים מערכם על רקע הסנטימנט השלילי בשווקים הגורם לנטישת מטבעות הנושאים על גבם תשואות גבוהות.

הנפט צנח עד לרמה של 82 דולר לחבית, על רקע הערכות כי החרפת המשבר באירופה תגרום לירידה חדה בביקוש לנפט. הזהב מתקן על רקע התחזקותו של הדולר בעולם ונסחר תמורת 1337 דולר לאונקיה.

היום במרכז

פרוטוקול ישיבת הריבית האחרונה בבריטניה - הצמיחה המפתיעה באנגליה והשיפור המשמעותי שחל בענף הייצור והבנייה במדינה אפשרו לנגיד הבנק המרכזי - מרווין קינג, להותיר את המדיניות המוניטארית על כנה. הבנק המרכזי של אנגליה שמר על תוכנית רכישות האג"ח בסך 200 מיליארד פאונד והריבית נותרה ללא שינוי ברמה של 0.5%.

סוחרים יעקבו בדריכות אחרי תוכן נאומו של נגיד הבנק המרכזי וינסו לדלות ממנה רמזים בנוגע למדיניות המוניטארית העתידית. העלייה באינפלציה שנרשמה בחודש אוקטובר, עשויה להשפיע על מקבלי ההחלטות בישיבה הבאה.

מדד המחירים לצרכן בארה"ב - האם גם הפעם הפד יוכל לנשום לרווחה? ובכן, על פי הצפי, המדד באוקטובר עלה ב-0.4%. זינוק באינפלציה יהווה מכשול משמעותי עבור הפד,

דבר אשר ימנע ממנו להמשיך לבצע הרחבות מוניטאריות נוספות בעתיד. עליה חדה במחירים עשוייה להוביל לעליה בריבית, דבר אשר יחזק את השטר הירוק משמעותית.

התחלות ואישורי בנייה בארה"ב - נתונים אשר עשויים לשפוך אור על מצבו של שוק הנדל"ן בארה"ב . הצפי עומד על M0.57 היתרי בנייה ו-0.57M התחלות בניה . נתונים מאכזבים עשויים להוסיף לסנטימנט השלילי השורר בשווקים.

דולר שקל

כלכלת ישראל צמחה בקצב מהיר של 3.8% ברבעון ה-3 של השנה, תוצאה שמשאירה אבק לאנליסטים אשר ציפו לצמיחה בקצב שבין 2.5-3%. למרות הנתון החיובי, הצריכה הפרטית עלתה ב-1.3% בלבד והייצוא צנח ב-9.6%. מדד המחירים לצרכן בחודש אוקטובר עלה ב-0.3%.

מתחילת השנה עלה המדד ב-2.2% וב-12 החודשים האחרונים מסתכמת האינפלציה ב-2.7%. יעד האינפלציה הממשלתי עומד על 1%-3% בשנה. החרפת המשבר באירופה עשויה לעקב את העלאת הריבית בפגישה המתוכננת לשבוע הבא למרות שהתנאים בשטח מאפשרים העלאת ריבית נוספת של רבע אחוז לפחות.

גרף יומי

- השקל מתחזק קלות מול הדולר בניגוד למגמת ההתחזקות של הדולר בעולם על רקע הערכות כי בנק ישראל יעלה את שיעור הריבית פעם נוספת השנה. - למרות ההתחזקות של השקל, התיקון בצמד עשוי להימשך. הרמת הבאות שעשויות להוות נקודה לסיום תיקון הן : 3.70 ( 50% פיבו) ונק 3.73 ( 61.8% פיבו+קו מגמה יורד). - בסיום התיקון נוכל לחפש הזדמנות כניסה לשורט שעשוי להגיע עד אזור 3.50. - פריצה של קו המגמה היורד יבטל את התרחיש הדובי. - ה-CCI הקצרים מתחילים לאותת על חזרה לכיוון מטה. הארוך סמוך לקו ה-0 רמות משמעותית התנגדות 2: 3.73 התנגדות 1 :3.70 ספוט:3.6648 תמיכה 1: 3.66 תמיכה 2: 3.60

אסטרטגיה לימים הקרובים: המשך תיקון. בשלב זה ניתן להחזיק פוזיציות לונג. יעדים למימוש: 3.70 , 3.73. מכירה: אחרי זיהוי בלימה על אחת מרמות פיבו. יעדים: 3.66, 3.60, ניתן להשאיר 2 יעדים פתוחים.

אירו דולר

חוסר הוודאות באירופה מעיבה על האירו. סקר סנטימנט הכלכלי שנערך ע"י מכון ZEW הפתיעה לטובה אך לא הצליח לבלום את נפילתו של השטר האירופאי. בתקופה הקרובה המשקעים יעדיפו להתעלם מנתוני המקרו ויעדיפו להתמקד במה שמתרחש באירלנד ושאר המדינות החברות בגוש האירו. התדרדרות נוספת עשויה להוביל לצניחתו של האירו מול הדולר עד לרמה של 1.30 לפחות.

גרף יומי - הצמד נעצר באזור פיבו 50% בנק 1.3460. למרות העצירה, עדיין לא ברור האם התיקון הסתיים. - התיקון עשוי להימשך עד אזור קו המגמה העולה בנק 1.3270 המהווה גם רמת פיבונאצי 61.8%. - במידה ונזהה בלימת מחיר + תבנית שוורית, נוכל לתזמן כניסה לעסקת לונג.

רמות משמעותיות התנגדות 2: 1.3830 התנגדות 1 :1.37 ספוט:1.3513 תמיכה 1: 1.3460 פיבו 50% תמיכה 2: 1.3260 פיבו 61.8%

אסטרטגיה לימים הקרובים: המשך תיקון. החזקת פוזיציות שורט עד זיהוי בלימת מחיר באחת מרמות פיבו. יעדים סבירים: 1.35 , 1.3350 (יעדים שניתנו אתמול) 1.3260 יעד חדש נוסף. קניה : רק לאחר סיום התיקון נוכל לשקול כניסה למהלך עליות חדש.

דולר ניו זילנד (קיווי) דולר אמריקני

גרף יומי

- התיקון בצמד נעצר קרוב לרמת התמיכה המשמעותית בנק 0.7670 המהווה רמת פיבונאצי 23.6% ממהלך העליות הגדול יותר. - יתכן כי שבירה וסגירה מתחת לרמת התמיכה יעמיקו את התיקון עד אזור קו המגמה העולה. - בגרף היומי ניתן להבחין בסטיית הסטוכסטית הנסתרת שמתחילה להיווצר. - פריצה של קו המגמה העולה וסגירת מחיר מעליו בגרף 4 שעות יהווה הזדמנות כניסה לעסקת לונג.

רמות משמעותיות התנגדות 2: 0.82 התנגדות 1 :0.7970 ספוט:0.7670 תמיכה 1: 0.7642 תמיכה 2: 0.7410

אסטרטגיה לימים הקרובים: בהמתנה לסיום תיקון. קניה: בפריצה ונעילת מחיר מעל קו מגמה יורד בגרף 4 שעות. יעדים: 0.7950, 0.82 ניתן יהיה להשאיר יעד נוסף פתוח. מכירה: רק לסוחרים הנמצאים כבר במהלך שורט המחפשים אופציות הגדלה - כניסה בנעילת מחיר מתחת לתמיכה ההיסטורית 0.7640. יעד ההגדלה:0.7410.

*** ניתוחים ועסקאות כלולות בדוח זה הינם למטרת אינפורמציה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה של מטבע, מדד, מנייה סחורה ו/או כל נכס אחר מהמתוארים בדוח. הניתוח מתפרסם על מידע אשר פורסם לכלל הציבור ומידע אחר, לרבות מידע שפורסם על ידי החברה נשואת דוח זה, ואשר כלל פורקס מניחה שהינו מהימן, וזאת, מבלי שביצעה בדיקות עצמאיות לשם בירור מהימנות המידע. המסחר במטבע חוץ, סחורות, מדדים ומתכות כרוך בסיכון רב ואינו מתאים לכל אדם. הכותבים יכולים להיות בעל עניין אישי בנכסים הפיננסים המוזכרים בסקירה זו. אין לראות בנכתב בה הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך. הכותבים אינם בעלי רשיון ייעוץ או ניהול תיקים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה