סקטור הביומד לוהט: מזור הכפילה את היקף ההנפקה וגייסה כ-48 מיליון שקל
סקטור הביומד לוהט, וחלק מהחברות בתחום מנצלות את הגאות לביצוע הנפקות בהיקפים משמעותיים. חברת מזור טכנו ביקושי יתר במכרז הציבורי בסוף השבוע האחרון הובילו להשלמת גיוס של 47.9 מיליון שקל באמצעות מניות ואופציות.
מזור התכוונה לגייס כ-20-30 מיליון שקל, אך לאור הביקושים במכרז הציבורי שהיו גבוהים פי 3.48 מהכמות שהוצעה הצליחה החברה להגדיל משמעותית את היקף הגיוס.
לאחר הגיוס המוצלח של 32 מיליון שקל במכרז המוסדי בשבוע שעבר, התכוונה מזור לגייס עוד כ-8-12 מיליון שקל במכרז הציבורי, אך קיבלה ביקושים שהגיעו לכ-85 מיליון שקל. מבנה ההנפקה כלל 100 מניות ו-75 כתבי אופציה שהוצעו במחיר מינימאלי ליחידה של 8.70 שקל. ההנפקה נסגרה במחיר גבוה יותר של 9.10 שקל.
את הגיוס הובילו לידר שוקי הון לצד כלל פיננסים, רוסריו ומנורה.
נציין ששוי השוק של מזור עומד כיום על כ-124 מיליון שקל, לאחר עליה של כ-41% מתחילת השנה.
בחברה מציינים כי כספי הגיוס יתמכו במהלכי מזור להמשך האצת השיווק והמכירות של המערכת הרובוטית המתקדמת של החברה לניתוחי עמוד שדרה, ה-SpineAssist, וכן יופנו למאמצי השיווק להחדרת המשתלים החדישים של מזור, ה-GO-LIF, תחילה באירופה ובהמשך בארה"ב .
מנכ"ל מזור טכנולוגיות, אורי הדומי, מציין כי "אנחנו שמחים וגאים מאוד על הצלחת הגיוס ועל ההיענות הגבוהה להצעת החברה הן במכרז המוסדי והן במכרז הציבורי. ביקושי היתר והצלחת הגיוס הם עדות נוספת להערכה לה זוכה החברה מצד שוק ההון, ומחייבת את מזור בהמשך תנופת הצמיחה והמכירות בה החלנו בשנה האחרונה".
מזור טכנולוגיות, העוסקת בפיתוח מכשור רפואי בעבור ניתוחים כירורגיים מונחי הדמיה לצורך ניווט של כלים כירורגיים בדיוק גבוה ובפולשנות מזערית, מצליחה בשנה האחרונה להגדיל בהתמדה את השימוש במערכת הרובוטית ה-SpineAssist ברחבי העולם ובמגוון רחב מאוד של תסמינים קליניים.
מזור דיווחה לאחרונה על השלמת 1,000 ניתוחי עמוד שדרה שבוצעו באמצעות מערכת ה-SpineAssist והסתיימו ללא אף פגיעה נוירולוגית לצמיתות, זאת בהשוואה לסטטיסטיקה המופיעה בספרות המקצועית המציגה פגיעה נוירולוגית מהותית בכ-2%-8% מניתוחי עמוד שדרה.
ה-SpineAssist הוא מוצר הדגל של מזור המסייע לרופאים מנתחים במהלך ניתוחי עמוד שדרה במיקום כלים כירורגיים ושתלים, בהתאם לתכנון מוקדם המתבצע על גבי תמונת ההדמיה של החולה המנותח. ייחודה של המערכת ביכולתה לסייע למנתחים במיקום השתלים בדיוק רב, בפולשנות מזערית תוך הקטנה מהותית של כמות הקרינה לה נחשפים החולה והמנתח במהלך הניתוח. 250 מהניתוחים שבוצעו באמצעות מערכת ה-SpineAssist בוצעו במהלך ניתוחי חולי עקמת ועיוותי עמוד שדרה, הנחשבים לניתוחים מהמסובכים והמסוכנים ביותר בתחום כירורגיית עמוד השדרה. כ-49% מהניתוחים בוצעו בגישה זעירה פולשנית, בה מורכבות הניתוח ובהתאמה גם רמת הסיכון לאי דיוקים גבוהה בהרבה.
חברי הדירקטוריון במזור כוללים את יונתן אדרת, לשעבר מנכ"ל ונשיא אלסינט, אשר הינו יו"ר דירקטוריון החברה. לצידו הצטרפו לדירקטוריון מזור גם דויד שלאכט, לשעבר מנכ"ל סינרון, חברת ציוד רפואי גם היא הנסחרת בנאסד"ק; וגיל ביאנקו, לשעבר מנכ"ל אגיס. ניכרים מאמצי החברה לבניית תשתית ניהולית שתמשיך את בניית ומיסוד מזור מחברת הזנק ישראלית לתעשייה רפואית עם בסיס ניהולי וניסיון מהעשירים והרחבים בחברות הישראליות הרפואיות. בין בעלי המניות הבולטים של מזור נמנים קרן ההשקעות של ג'ונסון אנד ג'ונסון, וקרנות הון סיכון נוספות כגון: Alice Ventures, קרן שלום,ומגדל.