קבוצת שטראוס עומדת להכנס לתחום המים: נמצאת בהליך לרכישת 'תמי 4'

במידה וההסכם ייצא לפועל, שטראוס תרכוש את חברת המים תמי 4 תמורת כ-90 מיליון דולר (כ-350 מיליון שקלים), כאשר ההיקף הסופי של ההשקעה מותנה בביצועי הרבעון השלישי של תמי 4
מאיה זיסר |

קבוצת המזון, שטראוס הודיעה הבוקר באופן רשמי כי אכן היא בוחנת לרכוש את חברת 'תנה תעשיות', בעלת המותג 'תמי 4', החברה לייצור ושיווק של מערכות לטיהור, סינון, חימום וקירור מי שתייה, לשוק הביתי והמוסדי, מוצרי החברה ברחבי העולם., עם זאת כ-90% ממכירותיה מתבצעות בשוק הישראלי.

במידה וההסכם ייצא לפועל, שטראוס תרכוש את חברת המים 'תמי 4' תמורת כ-90 מיליון דולר, כ-350 מיליון שקלים, כאשר ההיקף הסופי של ההשקעה מותנה בביצועי הרבעון השלישי של 'תמי 4'.

על פי ההודעה, "היה וייחתם הסכם רכישה, הרכישה תתבצע באמצעות חברה בת העוסקת בתחום המים".

חברת 'תמי 4' נמצאת כיום בבעלות משותפת של קרן פימי, בשליטת ישי דווידי (40%), המשקיע שמואל וולודינגר (20%), נתיב הל"ה (30%), קרן פריזמה-פסגות (4%) אדלר חומסקי, הפרסומאי (1%). מחזור המכירות של החברה עומד על כ-100 מיליון דולר בשנה וצומחות בהתמדה כמו כן, לחברה רווחיות גבוהה של 20% EBITDA ו-10% רווח נקי. כיום, תמי 4 מוחזקת בעיקר על ידי קרן פימי (41%), קיבוץ נתיב הל"ה (32%), שמוליק וולודינגר (18%).

ביצוע העסקה יהיה ככל הנראה המימוש הגדול ביותר של חברה קיבוצית עד כה. זהו, המקרה השני שבו קיבוץ נפרד לחלוטין מאחזקותיו בחברה, כאשר הראשון היה מכירת 'טבעול' מקבוץ לוחמי הגטאות לחברת נסטלה. רק לאחרונה דיווחה חטיבת הקפה של שטראוס על כוונתה להכנס לתחום מכונות הקפה למקומות עבודה ובכך רואה חטיבת הקפה את מנוע הצמיחה שלה, סביר להניח כי במידה ותשווק את מטהרי המים לצד מכונות הקפה זוהי תהייה פלטפורמה משמעותית לצמיחת שתי החברות. שטראוס וככל הנראה תמזג את החברה את תמי 4 עם חברת H2Q (העובדת בפיתוח טכנולוגיה חדשה לטיהור מים) שרכשה לפני כשנתיים.

קבוצת שטראוס נמצאת בשליטת משפחת שטראוס (73%) ומנוהלת על ידי עפרה שטראוס היו"ר וארז ויגודמן, הצפוי לפרוש בקרוב מתפקידו כמנכ"ל. הכנסותיה ב-2008 הסתכמו בכ-6.246 מיליארד שקל והרווח הנקי שלה עמד על כ-507 מליון שקל. ברבעון הראשון של 2009 הסתכמו הכנסותיה בכ-1.5 מיליארד שקל והרווח הנקי עמד על כ-90 מיליון שקל.

אקסלנס על שטראוס: תמי 4 - הגיון עסקי להרחבת הפעילות בחו"ל

בבית ההשקעות אקסלנס מעריכים כי בעסקה זו מדובר בהשקעה עם הגיון עסקי ובמחיר סביר אשר תכפיל את ה-EBITDA של 5.8, בעוד ששטראוס נסחרת במכפיל EBITDA של 6.6. תוספת פעילות תמי 4 תגדיל את הרווח הנקי של שטראוס בסדר גודל של 8%-9%.

עוד מציינים באקסלנס כי, האסטרטגיה של שטראוס בחדירה לשווקים בחו"ל הינה לאתר קונספטים ייחודיים בשווקים שעדיין קטנים אולם בעלי פוטנציאל צמיחה משמעותי. אסטרטגיה זו מאפשרת לחברה לתפוס נתח שוק ומסה קריטית לפני שהמתחרות הגדולות נכנסות לשוק. בהמשך, החברה בוחנת שת"פים ומיזוגים עם שחקן גדול יותר או מבוסס בשוק, כגון עם חברת Pepsico בארה"ב בתחום הסלטים המצוננים, שיכול לתת לחברה מינוף שיווקי.

באקסלנס מעריכים כי מדובר בעסקה שבמידה ותתבצע במחיר סביר, תוכל להגדיל את שיעור הצמיחה והרווחיות של שטראוס, ותספק לחברה דרך נוספת להגדיל ולבסס את הפעילות שלה בשווקים בינלאומיים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה