בורסות אסיה סגרו במגמה מעורבת: הונג קונג וסיאול סגרו בירוק, טוקיו ירדה
מגמה מעורבת עם נטיה לירידות שערים נרשמה היום בבורסות המרכזיות של מזרח אסיה, על רקע חששות כי המיתון הולך ומעמיק באיזור. מניות הפיננסים ויצרניות כלי הרכב בלטו בחולשתן, לאחר שממשלת יפן אישרה כי הכלכלה השניה בגודלה בעולם מתכווצת בקצב המהיר ביותר מאז 1974.
היום פורסם בטוקיו כי התוצר המקומי הגולמי של יפן הצטמק בקצב שנתי של 12.1% ברבעון האחרון של 2008. זאת, על רקע נסיגה חדה ומהירה ביצוא, בתפוקה התעשייתית ובהשקעות של תאגידים. הנתון היה טוב במעט מזה שפורסם בחודש שעבר והצביע על נסיגה של 12.7%.
באוסטרליה פורסם כי שיעור האבטלה עלה בפברואר ל-5.2% לעומת 4.8% בינואר.
"הכלכלה העולמית מדרדרת בקצב מהיר ואין כלכלה גדולה באסיה או במקום אחר שלא נפגעת מכך. אני עדיין הייתי נוקט בזהירות בנוגע להשקעות במניות באסיה", אמר לבלומברג סטפן הלמריק, מנהל השקעות בסידני.
המדדים המובילים בוול סטריט הצליחו לשמור על ראש מעל המים ולסיים יום מסחר תנודתי בעליות שערים ובכך שמרו המשקיעים על הסנטימנט החיובי משלשום. מניות הפיננסים הובילו את עליות השערים גם אתמול והעניקו רוח גבית למדדים בניו יורק. בסיום יום המסחר בוול סטריט, הדאו ג'ונס עלה 0.06%, הנאסד"ק הוסיף 0.98% ומדד ה-S&P 500 התקדם 0.24%. החוזים העתידיים מאותתים כעת על צפי לירידות של כ-0.8% בפתיחת המסחר.
בטוקיו רשם מדד הניקיי ירידה של 2.4%, בורסת שנחאי ירדה ב-0.25% ואילו בהונג קונג נסגר מדד ההאנג סנג בעליה של כ-0.3%, ובסיאול רשם מדד הקוספי עליה של 0.1%.
מניית הונדה נפלה 7% וטויוטה ירדה 4.3% לאחר שהחברה מסרה כי היא חוששת שספקים שלה יישארו ללא מזומנים בקרוב. מניית מיצובישי UFJ רשמה ירידה של 4.4% בטוקיו.