שניב רוכשת טורבינת גז לייצור חשמל ב-8 מיליון דולר

פואד בן אליעזר, הוציא השר הנחייה ולפיה בתוך שנה ייהנו המפעלים באזור אופקים מחיבור לגז הטבעי בעלויות מופחתות. שניב, המפעל השני בגודלו בישראל לייצור מוצרי נייר, יוזיל משמעותית את עלויות הייצור במפעל במעבר לטורבינת גז לייצור חשמל
אריאל אטיאס |

חברת שניב תעשיות נייר הודיעה הבוקר (א') לבורסה לניירות ערך על חתימת הסכם כוונות לרכישת טורבינה לייצור חשמל המופעלת בגז טבעי אותה תרכוש מהחברה השוויצרית טורבומאך בסכום של כארבעה מיליון יורו. המהלך התאפשר הודות לשינוי מדיניות משרד התשתיות הלאומיות שהחל בתכנון הנחת צינור הגז הטבעי והבאתו לאזור התעשייה באופקים בהנחיית שר התשתיות בנימין (פואד) בן אליעזר.

רכישת הטורבינה הינה מהלך משמעותי עבור שניב תעשיות נייר, המפעל השני בגודלו בישראל לייצור מוצרי נייר. עד עתה נמנעו בשניב מלבצע את המעבר לשימוש בטורבינות גז שיוזיל משמעותית את עלויות הייצור במפעל. זאת כתוצאה מחוסר בהירות בנוגע לחיבור עתידי של צינור הגז הטבעי לאזור התעשייה באופקים. אולם לפני כעשרה ימים, בתום דיון בראשות השר לתשתיות לאומיות, פואד בן אליעזר, הוציא השר הנחייה ולפיה בתוך שנה ייהנו המפעלים באזור אופקים מחיבור לגז הטבעי בעלויות מופחתות.

על פי ההסכם שנחתם לאחר בדיקות מקיפות של כל החלופות האפשריות עם חברת טורבומאך השוויצרית (Turbomach S.A. חברת בת של קטרפילר משנת 2004) החברה תספק את מערך הציוד שכולל טורבינת גז מדגם 60Taurus , בהספק חשמלי של 4.8 מגה וואט הכוללת טכנולוגיה מתקדמת ביותר לשמירה על איכות הסביבה (Dry Low Emission Technology).

סך ההשקעה הכוללת גם פיתוח תשתיות, הנחת צינורות ותכנון נאמדת בכ- 8 מליון דולר. תחנת הכוח במפעל של שניב תופעל בגז טבעי כ-12 חודשים מיום ההזמנה בפועל ותאפשר לשניב לייצר חשמל, קיטור וחום לייבוש הנייר ביעילות מירבית, בעלות נמוכה ובהתאם לתקני איכות הסביבה.

כיום מונח צינור הגז הטבעי במרחק של כשמונה קילומטר מאזור התעשייה באופקים. במהלך דיון במשרד התשתיות, הוצגה מצוקת מפעל שניב, המעסיק למעלה מ-160 עובדים תושבי אופקים והסביבה, לנוכח היקף ההוצאות הנוגעות לאנרגיה בתהליך הייצור. השר בן אליעזר ציין כי הוא רואה חשיבות רבה בקידום חיבור צינור הגז לאזור והנחה את הצוות המקצועי של משרדו לפעול בהקדם בעניין.

פסח ברנט, מ"מ יו"ר שניב תעשיות נייר: "אנו מברכים על החלטת שר התשתיות לחבר את צינור הגז למפעלי הנגב. ההסכם לרכישת הטורבינה והקמת תחנת הכוח הוא צעד משמעותי עבור המפעל באופקים, העסקה הגדולה מצביעה על מחויבותנו הרבה לשיפור וייעול תהליכי הייצור במפעל".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה