הדולר נחתך 0.726% ושערו היציג נקבע על 4.102 שקל

האירו רשם אף הוא ירידה של 0.647% ושערו היציג נקבע על 5.6659 שקל.
שי יוכט |

המטבע הישראלי התחזק היום מול העיקריים, כאשר הדולר חתם היום בירידה של 0.726% ושערו היציג נקבע על 4.102 שקל. האירו רשם ירידה של 0.647% ושערו היציג נקבע על 5.6659 שקל.

מבית פורקסיארד נמסר, כי אתמול הגיע הדולר האמריקאי אל השפל הנמוך ביותר שידע אל מול האירו, וזאת לאור ההסתברות הגבוהה להורדת ריבית בארה"ב בשבוע הבא. אתמול בשעה 22:00 התפרסם אשראי הצרכנים בארה"ב לחודש יולי, אשר יצא מתחת לצפי האנליסטים. אחד ממנועי הצמיחה העיקריים של הכלכלה האמריקאית הינו הצריכה הפרטית, כשירידה באשראי הצרכנים מאותת על פגיעה ביכולות הצריכה ומהווה לחץ נוסף על ה-Fed להוריד את הריבית בפגישתם הקרובה.

אנליסטים מבית המסחר ForexYArd מאמינים כי עקב נתוני התעסוקה מיום שישי שיצאו נמוכים מהמצופה, ישנה אפשרות כי ה-Fed יקצץ משמעותית את הריבית ב-0.5%. הבורסות של ארה"ב פתחו בתחילה בעליות קלות, ירדו עד לכדי אחוז שלם מתחת לאפס וסגרו בסמוך לאזור הפתיחה.

לאור נתוני התמ"ג החלשים שהתפרסמו בשעות המוקדמות של בוקר אמש הציג המטבע היפאני היחלשות. במהלך יום המסחר נסחר המטבע היפני ברמת ההתנגדות של 114.0 יין לדולר. החל מהרגע בו נפתח המסחר בארצות הברית חזר היין להפגין מתאם גבוה עם בורסות המניות.

לעומת נתון התמ"ג החלש, נתון הזמנת מכונות לתעשיית שפורסם במהלך הלילה היה גבוה באופן משמעותי מהצפי. בחודש יולי עלה שיעור ההזמנות ב- 17 אחוזים בעוד שההערכה הממוצעת עמדה על גידול בשיעור של 5.3% בלבד.

היום בשעה 15:30 יתפרסם דו"ח מאזן הסחר הבין לאומי החודשי. דו"ח הסחר מרכז תשומת לב רבה מאחר והוא מאפשר הצצה על המגמות במאזן הסחר הכללי. עם זאת, מומלץ לחקור גם את המגמות ביצוא ויבוא סחורות ושירותים. הדו"ח מודד את ההפרש בין היצוא ליבוא סחורות מהמדינה. מאזן חיובי (עודף) מתרחש כאשר המדינה מייצאת יותר מאשר מייבאת. להפך, מאזן שלילי (גירעון), מתרחש כאשר המדינה מייבאת יותר מאשר מייצאת. ככל שהעודף גדול יותר (או ככל שהגירעון קטן יותר), כך גודל התוצר הלאומי. הצפי של הדו"ח עומד על 59.5B אל מול החודש הקודם שעמד על רמה של -58.14B.

נתוני המקרו החזקים של הכלכלה הישראלית הציבו את ההערכות של גורמים רשמיים לגבי יעד האינפלציה לשנה הנוכחית בגבול העליון העומד על 3%. עובדה זו מביאה כלכלנים רבים להעריך כי אנו עשויים לראות העלאה של כ-0.5% בשיעור הריבית עד לסוף השנה.במקביל גדלות ההערכות כי ה-Fed יקצץ את הריבית בארה"ב בכ-0.25%-0.5% עד לסוף השנה. מהלכים אלו צפויים להקטין משמעותית את פער הריביות בין ישראל לארה"ב ולהעניק תמיכה למטבע הישראלי. ניראה כי השקל ינסה לפרוץ את רמת ה 4.108 לכיוון רמת התמיכה ב-4.08 בתקופה הקרובה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה