הצעת חוק הגבלת העישון במקומות ציבוריים
ביום 6.3.2007 פורסמה הצעת חוק הגבלת העישון במקומות ציבוריים (תיקון מס' 2) (מניעת העישון במקומות ציבוריים והחשיפה לעישון), התשס"ז-2007, (להלן - הצעת החוק).
חוק הגבלת העישון במקומות ציבוריים, התשמ"ג-1983 (להלן - החוק) אוסר, בין היתר, על העישון במקומות ציבוריים, ומטיל חובות על מחזיק למעשה של מקום ציבורי. החוק מונה מהם המקומות אשר יחשבו "מקום ציבורי", וביניהם, מקום עבודה, למעט חלק ממנו שהוא חדר או אולם שהעישון הותר בו במפורש בהתאם לתנאים הקבועים בחוק.
מוצע לקבוע כי המחזיק למעשה של מקום ציבורי (להלן - המחזיק) יפקח ויעשה כל שניתן למנוע עישון או החזקת סיגריה, סיגרילה, סיגר או מקטרת דלוקים (להלן - החזקה), במקום הציבורי. יראו במחזיק כמי שמילא חובותיו במידה ויוכיח, בין היתר, כי נקט אמצעים למנוע עישון והחזקה או התלונן בפני המפקח על עישון או החזקה שנמשכו על אף פעולותיו.
בנוסף, מוצע להגדיל את שיעורי הקנסות הקבועים בחוק, כך שהקנס בגין עישון או החזקה יעמוד על 12,900 ש"ח (במקום 310 ש"ח כיום) והקנס למחזיק שלא תלה שלט האוסר על העישון יעמוד על 67,300 ש"ח.
עוד מוצע לקבוע כי נושא משרה בתאגיד חייב לפקח ולעשות כל שניתן על מנת למנוע עבירה של אי תליית שלט האוסר את העישון או הפרת חובות המחזיק כאמור לעיל. מוצע כי הפרת הוראה זו דינה קנס כקבוע בסעיף 61 (א)(1) לחוק העונשין, קרי 12,900 ש"ח. בהתאם להצעה "נושא משרה" הינו "מנהל פעיל בתאגיד, שותף למעט שותף מוגבל, או פקיד האחראי מטעם התאגיד על ניהול כוח האדם בתאגיד".
על פי הצעת החוק מי שנחשף לעישון במקום ציבורי בשל אי קיום חובותיו של המחזיק, כמוצע בהצעת חוק זו,יהיה זכאי לפיצוי ללא הוכחת נזק בגובה 3,000 ש"ח.
מודגש כי עסקינן במצעית חוק בלבד אשר טרם קיבלה מעמד של חוק.