BDI: בתי ההשקעות המובילים מנהלים כ-263 מיליארד ש'
ממחקר מיוחד של קבוצת BDI-COFACE במסגרת הדירוג של בתי השקעות בישראל עולה כי ב-2006 השתנו פני שוק ההון בארץ, כאשר שחקנים חדשים נכנסו ובעלים הוחלפו. כלכלני BDI מסבירים את הפעילות הערה בשוק ההון בישראל, בין היתר, "ברפורמת בכר" שפתחה את השוק לשחקנים חדשים מקומיים ובינלאומיים.
את המהלכים המרכזיים והבולטים הובילו קבוצת הראל פיננסים, שרכשה את קרנות הנאמנות של לאומי פיא, ופריזמה בבעלותה של קרן מרקסטון, שרכשה את קרנות הנאמנות מלהק ופ.ק.ן שבבעלות בנק הפועלים. מהלכים אלה, בנוסף למכירת קופות הגמל על ידי הבנקים, הביאו לשינוי פני השוק בכלל ולשינוי ביחסי הכוחות של השחקנים בפרט.
מדירוג BDI עולה כי, סך הנכסים שמנהלים 20 בתי ההשקעות המדורגים מוערך בכ-263 מיליארד ₪ (כולל קופות גמל), כ-41% מסך הנכסים המנוהלים - מקורו בקרנות נאמנות, בעוד שקופות הגמל אחראיות לכ-23%. עוד עולה מהמחקר כי פריזמה, קבוצת הראל וכלל פיננסים בטוחה היו השחקנים המובילים ב-2006 עם סך נכסים מנוהלים המהווים כמעט 40% מסך הנכסים המנוהלים על ידי כלל בתי ההשקעות שנכללו בדירוג.
בראש דירוג סך הנכסים המנוהלים (ללא קופות גמל) מדורגת קבוצת כלל פיננסים בטוחה שבבעלות כלל החזקות ביטוח, עם סך הנכסים המנוהלים הגבוה ביותר, המוערך בכ-31 מיליארד שקל. כלכלני BDI מוסיפים כי, מקורם של כמחצית מנכסי הקבוצה בקרנות נאמנות. פסגות אופק, שנמכרה ע"י בנק לאומי ל-York Capital, מדורגת במקום השני עם כ-26 מיליארד שקל ופריזמה מדורגת במקום השלישי עם כ-20 מיליארד שקל.
פריזמה מדורגת במקום הראשון בדירוג סך הנכסים המנוהלים כולל קופות גמל: לאחר שרכשה פריזמה את קרנות הנאמנות של להק ופ.ק.ן שבבעלות בנק הפועלים, היא מדורגת במקום הראשון בדירוג סך הנכסים המנוהלים ב-2006 (כולל קופות גמל) עם סך נכסים המוערך בכ- 37 מיליארד שקל.
לאחר רכישתה את לאומי פיא מידי בנק לאומי, זינקה קבוצת הראל מהמקום התשיעי בדירוג אשתקד למקום השני השנה עם סך נכסים מנוהלים המוערך בכ-34 מיליארד שקל. אחריה מדורגת כלל פיננסים בטוחה עם סך נכסים מנוהלים של כ-31 מיליארד שקל לאחר שב-2006 רכשה את בית ההשקעות אילנות דיסקונט. קבוצת פסגות אופק מדורגת במקום הרביעי עם סך נכסים מנוהלים של כ-27 מיליארד שקל, ובמקום החמישי אקסלנס השקעות עם כ-23 מיליארד שקל.