האם החלשות הדולר תמשך השבוע? אנלסיטים עונים

מרבית הכלכלנים מעריכים כי מגמת ההחלשות צפויה להימשך גם בשבוע הבא. בנוגע לריבית אומרים בפינוטק כי בשווקים מתחזקת ההערכה כי פישר לא יוריד את הריבית מחר
עפרה ברון |

השבוע נחלש הדולר מול השקל על רקע מגמת המסחר בעולם בתחילת השבוע ויתכן שגם על רקע כניסת משקיעים זרים לבורסה המקומית הנמצאת בשיא של כל הזמנים וכן על רקע תנועות הון ספקולטיביות. כמדי יום א' אנו מציגים בפניכם ריכוז הערכות אנליסטים בנוגע לדולר במהלך השבוע.

כעת קרוב השקל לשיא של כ-5.5 שנים מול הדולר. ביום שני הקרוב יחליט בנק ישראל על מדיניות הריבית מה שעשוי להשפיע על המסחר בשקל-דולר. עד כה בוצעו הפחתות ריבית שהביאו לפתיחת פער של 1% ולמרות זה נשאר שער החליפין בסביבה של כ- 4.2 שקל לדולר.

מבנק לאומי נמסר כי מצב זה נובע מקיומם של כוחות משמעותיים הפועלים להתחזקות השקל ובפרט העודף בחשבון השוטף של מאזן התשלומים כפי שמשתקף בחשבון הפיננסי. לאור זאת נראה כי בנק ישראל עשוי להמשיך ולהפחית את הריבית המקומית. עם זאת, במחצית השנייה של השנה, במידה וסביבת האינפלציה תחזור לאזור יעד יציבות המחירים, עשוי בנק ישראל לחזור ולהעלות את הריבית.

מבנק לאומי נמסר, כי בטווח הקצר, "אנו צופים כי ללא התפתחויות מהותיות במישור הביטחוני והגיאופוליטי ימשיך הדולר להסחר מול השקל בהתאם למגמות המסחר בעולם. כמו כן, להחלטת הריבית בשבוע הבא עשויה להיות השפעה, לפחות נקודתית, על כיוון המסחר".

מהבנק נמסר עוד, כי בטווח הבינוני, המשך הגירעון במאזן התשלומים של ארה"ב וגיוון יתרות המטבע של הבנקים המרכזיים המובילים עלול לתמוך בהמשך החלשותו של הדולר מול המטבעות המובילים בעולם כמו גם מול השקל. בנוסף, חוסנו היחסי של המשק המקומי, המשך הצמיחה וזרם ההשקעות הזרות בארץ צפוי גם הוא לתמוך בשקל. מנגד, יש לתת את הדעת לכך כי ב- 2007 צפויה ירידה בהשקעות ישירות של זרים במשק ועלייה בהשקעות של ישראלים בחו"ל. מגמה זו תהווה משקל נגד למגמת ההחלשות האמורה לעיל.

מבנק אגוד נמסר, כי הנתונים שהתפרסמו בסוף השבוע בארה"ב, שהיו ברובם מאכזבים ונמוכים מהצפיות, תרמו לחולשה שאפיינה את הדולר בסוף השבוע ותחילת המסחר ביום ג' (ביום ב' לא התקיים מסחר בדולר עקב חופשת יום הנשיא). נתוני התעסוקה ומ"ס דורשי העבודה, אשר בשבועות האחרונים עומדים בצפיות, לא עמדו השבוע במבחן עם עלייה לרמה של 357 אלף דורשי עבודה חדשים אל מול צפי של- 314 אלף.בין היתר, מדד מחירי היבוא ירד ב-1.2% בחודש ינואר אל מול ציפייה לירידה של 1.1%. היצור התעשייתי לחודש ינואר רשם ירידה של 0.5% אל מול צפייה כי המדד יישאר ללא שינוי. מדד המחירים ליצרן לחודש ינואר, שהתפרסם ביום ו', עמד בציפיות ורשם ירידה של 0.6%. הירידה במדד המחירים ליצרן ובמחירי הייבוא עשויים לתרום למיתון הלחצים האינפלציוניים ולמנוע מהיצרנים להעלות מחירים.

בבנק אגוד מעריכים כי טכנית: טווח המסחר הצפוי לשבוע הקרוב הינו 4.18 -4.24 שקל לדולר. לדברי כלכלני הבנק, תמיכה קרובה שוכנת ב-4.1760 שקל לדולר. התנגדות ב-4.2510.

אירו-דולר: לקראת סוף השבוע ועד תחילת המסחר השבועית נחלש שערו של הדולר אל מול האירו, בעיקר עקב מקבץ הנתונים מאכזבים שהתפרסמו בארה"ב בסוף השבוע ובמקביל נתונים טובים שהתפרסמו במדינות האיחוד. אך, ההיחלשות של הדולר נבלמה ביום חמישי. מבנק אגוד נמסר כי טכנית - בשבוע הקרוב צפוי שע"ח אירו-דולר לנוע בטווח 1.295 – 1.33 דולר לאירו. רמת תמיכה שוכנת ב 1.288 והתנגדות ב 1.3370.

ין-דולר: טכנית - בשבוע הקרוב צפוי שע"ח ין/דולר לנוע בטווח 119 – 122 ין לדולר. הין נסחר ברמת תמיכה של 120. תמיכה נוספת שוכנת ב 118.70. התנגדות ב- 121.9.

בבנק ירושלים צופים המשך מגמה של השבוע החולף, של ירידות הדולר. לטענת כלכלני הבנק, "ביום ה' האחרון פורסם מדד המחירים לצרכן לחודש ינואר, ירידה בשיעור של 0.1% בהתאם לציפיות.הדולר חצה רמת תמיכה חזקה ביותר ברמה של 4.2200 ועל כן אנו צופים כי ירידות אלו ימשכו לרמת התמיכה הבאה 4.1700". טווח המסחר לשבוע הקרב 4.1700-4.2100 שקלים לדולר.

בבנק הבינלאומי אומרים כי הדולר נחלש השבוע למול כל המטבעות העיקריים לאחר מימושי רווחים של משקיעים. ביום ה' האחרון בנאומו של ברננקי – יו"ר הפדרל ריזרב ציין כי כלכלת ארה"ב חזקה יותר מהערכות קודמות , אך למניעת התפרצות אינפלציונית ולשמירת הצמיחה הכלכלית הבנק יגיב בהתאם לכל פרסום נתונים כלכליים מוטי אינפלציה. רמות תמיכה והתנגדות שצופה הבנק: יורו/דולר : תמיכה 1.3085/1.3120, התנגדות 1.3170/ 1.3200. בנוגע לשטרלינג/דולר, בבנק צופים תמיכה: 1.9420/1.9460 והתנגדות : 1.9580/1.9540. מבית ההשקעות פינוטק נמסר כי החלשות הדולר בעולם על רקע נאומו של ברננקי, נגיד ה-FED, כשאותת כי העלאת ריבית בארה"ב אינה על הפרק, השפיעה גם על כוחו של הדולר בשוק המקומי. בנוסף לכך דחיפה משמעותית קיבל השקל עם העלאת דירוג האשראי של ישראל ע"י S&P וסגר את המסחר השבועי סביב רמה של 4.2010. בשבוע הקרוב צפוי הזוג להיסחר בטווח שבין 4.18 ל- 4.26, בשווקים מתחזקת ההערכה כי הנגיד לא יוריד את הריבית.

ההערכות הן שהנגיד לא ימהר להוריד את הריבית, זאת על רקע רמה גבוהה של ביקושים, רק בינואר נכנס מיליארד דולר למשק הישראלי. בנק ישראל היה מעדיף לצמצם את ההשפעה של הדולר על המדד המחירים לצרכן, שכן עליית הדולר מקזזת את עליות המחירים ביתר התחומים. בנוסף, נשמעו רעיונות כמו ביטול השער היציג. בכל אופן, אם רמת הביקושים תמשיך להיות גבוהה והדולר יירד, לא תהיה ברירה ויהיה צפוי קיצוץ בריבית.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה