הדולר היציג נחלש ל-3.488; "המגמה בעולם כה שלילית עבור הדולר"

בעולם נופל הדולר ב-0.6% כנגד הין. הדולר נחלש בתגובה לדו"ח התעסוקה החלש בארה"ב. פריימן: "בנק ישראל יכל להרוג שתי ציפורים במכה אחת על ידי הפחתת הריבית"
יעל גרונטמן | (4)
נושאים בכתבה שער הדולר

המסחר בשוק המט"ח המקומי התחדש היום (ב') עם התדרדרות נוספת בשערו של הדולר כנגד השקל, בתגובה להיחלשות הדולר בעולם. החולשה של הדולר בעולם הושפעה מדו"ח התעסוקה החלש שפורסם בארה"ב ביום שישי האחרון.

עם קביעת השערים היציגים נחלש הדולר ב-0.26% ונקבע ברמה של 3.488 שקלים, לאחר שביום ו' נחלש השער היציג ב-0.17% ונקבע על 3.497 שקלים, למרות התערבות נוספת של בנק ישראל שרכש כ-100 מיליון דולר. הרמה הנמוכה ביותר בה נסחר לאחרונה הדולר היתה ב-3.468 שקלים ביום המסחר האחרון של 2013. מאז ה-8 בינואר, אז עלה הדולר לרמה של 3.514 שקלים בעקבות התערבויות מאסיביות יותר של בנק ישראל בהיקף שעלה על 300 מיליון דולר, שב שערו של הדולר להידרדר בימים האחרונים.

מנגד, האירו היציג התחזק בשיעור של 0.19% לרמה של 4.767 שקלים. בעולם נחלש כעת האירו מול הדולר ב-0.2% ונסחר ברמה של 1.364 דולר, בזמן ששערו של הדולר נופל בכ-0.6% כנגד הין היפני ונסחר ברמה של 103.3 ין לדולר.

כאמור, ביום ו' האחרון התפרסם בארה"ב דו"ח התעסוקה לחודש דצמבר שהפתיע את השוק כאשר הצביע על תוספת של 74 אלף משרות בלבד במגזר הלא חקלאי בארה"ב, לעומת צפי ליצירה של כ-200 אלף משרות במגזר הלא חקלאי. נתון זה התווסף לנתון האבטלה שירדה במפתיע ל-6.7%.

הנתון החלש שצפוי להמשיך ולהיות נמוך גם בינואר על רקע הסופה הארקטית ששיתקה את מרבית המדינות בארה"ב מגביר את החשש כי הנסיגה של הפדרל ריזרב מתוכנית התמריצים תאט, מה שהוביל לזינוק במחירי האג"ח הממשלתיות ולנפילה בתשואות שלהן, ובמקביל גם להיחלשות בשערו של הדולר, שככל הנראה הריבית עליו לא תעלה עוד זמן רב וגם ההדפסה שלו תימשך.

התערבות של 100 מיליון דולר - כמו טיפה בים

ב-ATRADE כותבים הבוקר "הדולר לא הצליח להתחזק מול השקל וסגר שבוע נוסף מתחת ל-3.5. בנק ישראל רכש כ-100 מיליון דולר ביום שישי האחרון אך זה בכלל לא הזיז לשוק. המגמה בעולם כה שלילית עבור הדולר שהתערבות כזו קטנה היא כמו טיפה בים. אם בנק ישראל לא יבצע צעדים דרסטיים יותר, צמד הדולר שקל ימצא את עצמו באזור ה-3.4. למרות הקריאות לקביעת שער רצפה לצמד המקומי, בנק ישראל לא ממהר לבצע מהלכים ובינתיים השקל ממשיך להתחזק ולפגוע בכלכלה המקומית".

יוסי פרימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות העריך הבוקר כי "בנק ישראל יכל להרוג שתי ציפורים במכה אחת על ידי הפחתת הריבית. הציפור הראשונה היא הפסדי בנק ישראל בעקבות פערי הריבית מול חו"ל, עליהן הוא זוכה לביקורת צורמת, הציפור השנייה תהיה הפוגה בהיחלשות שער הדולר אל מול השקל וסיוע ליצואנים". נציין כי אתמול פורסמו נתוני המאזן של בנק ישראל שחשפו כי הפסדי המט"ח של הבנק המרכזי הסתכמו בשנת 2013 ב-1.9 מיליארד דולר.

קיראו עוד ב"מט"ח"

FXCM ישראל מעריכים היום כי "היחלשותו של הדולר בעולם עשויה להצניח את הדולר-שקל אל מתחת ל-3.45" וכותבים בסקירתם, "למרות הניסיון האגרסיבי של בנק ישראל, השוק לא נענה לשינוי הכיוון והצמד נבלם כבר ברמת ההתנגדות המשמעותית הראשונה ב-3.515 והתהפך מטה. שבירה מתחת לרמת התמיכה של 3.475 תסלול את הדרך לשפל חדש".

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    שמטוב 15/01/2014 13:36
    הגב לתגובה זו
    יומיים אחרונים בסביבת 3.485 שקל לדולר כנראה לא יחזור יותר מעל 3.5 שקל לדולר מלבד מתנודות זמניות. לא יעזרו נסיונות פתטיים להעלות אותו מעל 3.50 , על ידי קניית דולרים או הוזלת הריבית. הוזלת הריבית תבריח משקיעים מהבורסה, כי הם אינם הסוס של הסקוטי שבנק ישראל יכול להרגיל אותו לא לאכול. אם בנק ישראל לא ישלם ריבית על הכסף, המשקיעים ישקיעו את הכסף מחוץ לבורסה או בחוץ לארץ.
  • 3.
    הפסיקו עם פלוג,היא ממילא עושה את ההיפך ממה שצריך לעשות (ל"ת)
    שמואל 13/01/2014 19:33
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    שמטוב 13/01/2014 11:05
    הגב לתגובה זו
    עם ישראל ישלם במיסים את ההפסדים של בנק ישראל. הדולר יורד כי הוא שווה פחות ופחות, כי הייצור בארצות הברית פוחת ועובר למזרח הרחוק. בנק ישראל קונה דולרים יקרים ונשאר עם כסף דולרי שנשחק כל הזמן. הפטנט הספקולנטי המצחיק של סטנלי פישר לשמור שער דולר גבוה על ידי קניית דולרים פשוט לא עובד, הספקולציה הזו גורמת רק הפסדים ללא תועלת. אין שום סיבה ליצואנים לנקוב מחירים בדולרים, הם צריכים לנקוב מחירים במטבעות של שערים יציבים, למשל לנקוב מחירים במטבע יורו.
  • 1.
    פלוג לפיד 13/01/2014 09:51
    הגב לתגובה זו
    קונים דולרים והדולר יורד עוד מפסידים כסף ואחכ מטילים מיסים על הציבור. לפיד עובר מחברה לחברה והורס וגורם לפיטורים רק בעובדי הנמל הוא לא נוגע אבל בכיל ותנובה הוא גורם פיטורים במדיניותו המטומטמת. די נמאסתם לכו לנופש וקחו את ביבי