
הרשות להגנת הצרכן מזהירה מפני עסקאות 0 ק"מ
הרשות להגנת הצרכן וסחר הוגן הוציאה הודעה בה היא מזהירה את הציבור מהטעייה משמעותית באופן הצגת עסקאות 0 ק"מ בעת רכישת רכב. לפי הרשות אופן הצגת מחיר הרכב שגוי ומוטה כך שמוצג חסכון גבוה משמעותית מהחסכון בפועל.
הרשות להגנת הצרכן וסחר הוגן יצאה באזהרה חריגה לציבור בתחום עסקאות 0 ק"מ המוצעות לצרכנים בארץ.
בהודעה שפרסמה הרשות, היא מזהירה את הציבור לנקוט במשנה זהירות בבואו לבצע עסקת רכישת רכב במסלול של 0 ק"מ. בבדיקה שנערכה על ידי הרשות להגנת הצרכן וסחר הוגן נמצא כי המידע אותו נמסר לציבור על ידי המשווקים השונים מציג מצג שגוי על כדאיות העסקה, בעיקר בדבר ערך הרכב הנרכש במסלול 0 ק"מ, וההנחה המגולמת בעסקה.
על פי הודעת הרשות " מהנתונים שהצטברו ברשות, עולה חשש ממשי להטעיה צרכנית הנוגעת להצגת המחיר הכולל של הרכב ו/או שווי ההטבה הניתנת לכאורה לצרכן, תוך השוואה למחיר מחירון של רכב חדש מהיבואן – וזאת אף שמדובר ברכב שגם אם לא נהגו בו, הוחזק בבעלות יד ראשונה בידי חברה, ולכן הוא אינו רכב חדש, העברת הבעלות בו לקונה, הופכת אותו לרכב יד 2, ולכן ערכו הכלכלי פוחת, בהתאם למעמדו הרישומי על פי דין."
עכשיו ההסבר להודעה הדרמטית של הרשות:
בעת הצגת עסקת 0 ק"מ, המוכרים מציגים 'מחיר מחירון' ומציינים את שווי הרכב כשהוא היה חדש ונמכר על ידי היבואן. מול מחיר זה מציעים המוכרים עסקה מוזלת באלפי ועשרות אלפי שקלים, והלקוח רואה את הפער בין שני המחירים וסבור שזה הסכום שחסך.
אבל זה לא המצב. שכן הרכב המוצע למכירה יכול להיות משנת מודל 2023 או 2024, כשנרשמה לו יד ראשונה. אם ישוקללו נתוני הרכב בפועל במחירון לרבות שנת מודל, חודשי עליה לכביש ונתוני הבעלים, מחיר המחירון יהיה מופחת משמעותית ממה שמציגים המוכרים, ולכן הפער יהיה נמוך משמעותית.
- עצמאות ארה"ב וצרפת - זמן טוב ללמוד על הביקוש לתוצרת ב'יד2'
- קאדילק ליריק - פרימיום חשמלי משובח. המחיר בהתאם.
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
אם ניקח לדוגמא דגם חשמלי מודל 2024, המוצע למכירה במחיר של 130.0 אש"ח בקירוב, כאשר מחיר המחירון המוצג עומד על 200.0 אש"ח בקירוב. אבל מחיר זה היה המחיר בו הוצע הרכב למכירה על ידי היבואן בעת שנמכר כחדש בשנת 2024.
בדיקה זריזה במחירון של 'לוי יצחק' מעלה כי השווי של אותו רכב משנת 2024 לפני שקלול עומד על 138,000 ₪ בלבד. כלומר, ההנחה היא לא 70.0 אש"ח כמוצג, אלא 8000 ₪ בלבד.
הרשות יוצאת כנגד ההטעיה הזו, שלמעשה לא מאפשרת לצרכן לקבל החלטה מושכלת. ללא ספק הנחה של 8000 ₪ היא הנחה טובה ומכובדת, אבל מקבלת פרופורציות אחרות לעומת הנחה של 70,000 ₪.
מבדיקת ביזפורטל נמצאו מקרים בהם הרכב מוצע לציבור במחיר גבוה משמעותית ממחירו במחירון. מקרים אלו אותרו כאשר הרכב איבד סכום משמעותי מערכו בשנתו הראשונה, ועתה המחירון הרשמי לפני שקלול נמוך משמעותית מהמחירון המוצג על ידי המשווקים השונים, שכאמור לא משקף את המחירון האמיתי של הרכב.
קובי זריהן, הממונה על הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן:
"אנחנו מזהים מגמה מדאיגה של שיווק רכבים תוך הצגת הטבות מנופחות ביחס למחיר מחירון, מבלי לגלות לצרכן שמדובר ברכב שאינו חדש. מדובר בהטעיה מהותית שעלולה לגרום לנזק כלכלי משמעותי לצרכנים. הרשות קוראת לציבור לנהוג בזהירות, ולדרוש גילוי מלא ושקוף של כל פרטי העסקה – ובפרט את זהות הבעלים הראשון של הרכב ומחיר המחירון האמיתי של הרכב."
בסופו של דבר דורשת הרשות להגנת הצרכן וסחר הוגן מהמשווקים השונים להציג את שווי הרכב האמיתי, ולא להטעות עם המחיר הרשמי של הרכב כאשר שווק על ידי היבואנים כשהיה חדש.
- 1.הרשות להתקפת הצרכן 15/07/2025 16:37הגב לתגובה זויוקר המחייה הכי גבוה בעולםוהם ממשיכים לשרת את בעלי ההוןוהמונופולים