שלומי פוגל אמפא (סם יצחקוב)שלומי פוגל אמפא (סם יצחקוב)

אמפא השלימה את ההנפקה לפי שווי של 3 מיליארד שקל

החברה גייסה כ־600 מיליון שקל מהמוסדיים, ומנייתה תחל להיסחר בבורסת ת"א בשבוע הבא; היו"ר שלומי פוגל: "מאמינים בכלכלה הישראלית - יותר מתמיד"

אביחי טדסה |
נושאים בכתבה אמפא שלומי פוגל

קבוצת אמפא דיווחה היום על סיום הליך ההנפקה והפיכתה לחברה ציבורית שתיסחר בבורסת ת"א. על פי הדיווח, אמפא הנפיקה 20% ממניות החברה, תמורת כ-600 מיליון שקל, המשקפים לחברה שווי של כ-3 מיליארד שקל, אחרי הכסף. בהנפקה השתתפו שורה של גופים מוסדיים וחברות ביטוח. המניה צפויה להתחיל להיסחר בשבוע הבא.


שלומי פוגל, יו"ר אמפא: "אנו מאמינים בכלכלה הישראלית ובפעילות במשק המקומי, כך האמנו באמפא מאז ומתמיד, ועכשיו אפילו ביתר שאת. אנו שמחים וגאים שהגופים המוסדיים הגדולים בישראל מאמינים גם הם בכלכלה הישראלית ובדרך שלנו, ושהיו שותפים מרכזיים בהליך ההנפקה. אנו רואים בפעילות אמפא במשך השנים כבניית התשתית לפיתוחה וצמיחתה העתידית של החברה ונמשיך לפעול לפיתוח עסקינו ולהשאת ערך לבעלי המניות."


זהר לוי, מנכ"ל אמפא: "השלמת ההנפקה תאפשר לחברה לממש את תוכניותיה האסטרטגיות ואת המשך ביסוסה כאחת הקבוצות המסחריות הגדולות והמובילות בישראל. אנו מודים לכל המשתתפים על הבעת האמון בפעילות החברה".


את ההנפקה הובילו החתמים לידר ואקטיב, בנוסף לברק קפיטל, IBI ואוריון. אמפא נמצאת בשליטה משותפת (בחלקים שווים) של קבוצת פוגל (שלומי פוגל, שוקי וולף ותולי צדר) ומשפחת נקש. החברה הוקמה בשנת 1937 ופעלה בעיקר התחום התעשיה. בשנת 1998, עם רכישת השליטה בחברה, גיבשה הנהלת החברה אסטרטגיה חדשה במסגרתה נמכרו תעשיות המוצרים הלבנים והשטחים שהתפנו נוצלו להקמת פרויקטי נדל"ן. מאז רכישת החברה, אמפא ביססה את מעמדה כחברה מובילה בענף הנדל"ן בישראל, והקימה זרוע פעילות פיננסית של מימון, זאת לצד רכישת פעילויות נוספות.

החברה נהנית מצוות ניהולי בכיר בעל עשרות שנות נסיון, מהשקעה בפורטפוליו מגוון המייצר תזרים יציב וצומח לצד פיתוח תחומי פעילות חדשים, מאיתנות פיננסית כמדיניות וכתשתית למימוש האסטרטגיה של הקבוצה ומפוטנציאל הצפת ערך משמעותי בכל הסקטורים.


ההנפקה של אמפא נחתמה לבסוף לפי שווי של כ־2.4 מיליארד שקל לפני הכסף, נמוך משמעותית מהציפיות הראשוניות שכוונו לטווח של 3-3.5 מיליארד שקל. כבר במאי האחרון הערכנו כאן בביזפורטל כי השוק יתקשה לעכל את השווי המנופח שנגזר בין היתר מהנחות אופטימיות, נכסים לא ליבתיים ורישום חשבונאי שנוי במחלוקת של "יתרון כלכלי". על אף שמדובר בקבוצה מבוססת עם פעילות נדל"ן, אשראי ושותפויות מוכרות, הדיסקאונט שתבעו המוסדיים - בעיקר על רקע המבנה כחברת אחזקות, שיקף את הסקפטיות שעלתה בשוק. גם בסביבה של זרימת כספים אדירה לקרנות ולשוק ההון המקומי, גופי ההשקעה בחרו שלא לשלם פרמיה על עסקה שנתפסת כשברירית יותר, בין היתר בשל התלות בפעילות WeWork ישראל ומבנה חוב גבוה יחסית. השאלה שנותרה פתוחה היא כיצד יגיב הציבור עם תחילת המסחר בשבוע הבא, האם יסתער, או שיבחר להמתין ולבחון את הביצועים בשוק.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה