mo
צילום: קד"מ

כסף כסף - איך אפשר לחסוך ועדיין ליהנות מהחיים?

תוכן בחסות |
נושאים בכתבה חיסכון כסף

ניהול נכון של התקציב הוא תנאי לחיסכון ושמירה על רמת חיים מסוימת. לא מוכנים להתפשר? כך תדעו כמה באמת אתם מרוויחים, מוציאים ומה הפער

ניהול משק בית דומה לניהול עסק וכל מי שרוצה לחסוך ועדיין ליהנות מהחיים חייב לדעת כמה הוא מוציא, כמה הוא מרוויח ואיך אפשר להגיע לאיזון. על פניו נדמה שמדובר במשימה פשוטה, אך בפועל רובנו לא מצליחים להגיע למצב של ביטחון כלכלי. לחילופין, יש כאלה שמציבים את החיסכון על פני ההנאות הרגעיות, או אחרים שקובעים נוסחה הפוכה. אז איך מגשרים בין הדברים?

התנאי לשילוב בין מותרות וחיסכון הוא ניהול נכון של התקציב. מומלץ להתייחס לכלל ההכנסות וההוצאות של משק הבית, להקדיש כמה דקות בשבוע לחישוב מפורט ולהיות אחידים. אפשר להיעזר בדוחות שנשלחים על ידי הבנק, חברות האשראי וחברות הביטוח ובמקרים מסוימים גם משתלם לשלם כמה מאות שקלים לרואה חשבון כדי שיעשה עבורנו סדר בדברים.

כמה אתם באמת מוציאים על הרכב? במסגרת ניהול התקציב צריך לוודא כמה כסף נכנס מדי חודש לחשבון הבנק. ההכנסה כוללת שכר מעבודה קו מקצבת פנסיה, קצבאות ותמיכות מהממשלה, הכנסה משכירות או כל תמיכה אחרת יחד עם מתנות ובונוסים. על בסיס המידע הזה יהיה לכם קל יותר לדעת כמה להפריש מדי חודש לחיסכון וכמה להשאיר בצד לטובת שאר ההוצאות.

הסוגיה המרתקת באמת היא הוצאות המחיה, הרכב והפנאי. תחת הוצאות המחיה אתם צריכים להתייחס בנפרד לאוכל ומוצרי צריכה, בריאות וביטוחים, חינוך וטיפול בילדים, ביגוד וטיפוח וסיוע לבני משפחה – כי אחרת לא באמת תוכלו לנהל את התקציב בצורה אמינה. בנוסף, הוצאות הנסיעה והרכב שלכם כוללות מלבד ביטוח רכב, תחזוקה ותיקונים גם דלק, חניה, אגרות, דוחות, רישיון שנתי ולעיתים החזר הלוואות.

היום כבר יש כלים יעילים שיכולים לעזור לכם לחסוך בכל אחד מההיבטים המוצגים לעיל. אפשר לדוגמא לעבור לרכב חסכוני יותר בדלק כמו סוזוקי סלריו, או להשתמש לפחות כמה ימים בשבוע בתחבורה ציבורית. בכל הנוגע להוצאות מחיה, ניתן לערוך קניות מרוכזות במרכולים גדולים כדי לא לשלם יותר בסופרמרקט השכונתי ותמיד עדיף לאכול בריא כדי לחסוך אובדן ימי עבודה בגלל מחלות.

גם ניהול כסף עולה כסף בשביל לחסוך מדי חודש ולצבור סכומים נאים תהיו חייבים לדעת כמה עולה לכם לנהל את הכסף, כמו למשל במסגרת החזרי הלוואות וחובות או ריביות על המינוס. כמו כן, הפקדה קבועה לחיסכון או ניירות ערך מלווה בתשלום עמלות ואותו דבר קורה עם הפקדה לחיסכון פנסיוני פרטי וכמובן עמלות ניהול חשבון בנק וכרטיס אשראי.

לסיכום, חיסכון הוא בסופו של דבר הפער בין ההכנסות וההוצאות. קחו את עצמכם בידיים ותגלו שלא חייבים לוותר על הנאות החיים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה