
ג׳ימיני של גוגל יכול עכשיו להפוך תמונות לסרטון וידיאו
גוגל Alphabet 0.57% השיקה השבוע יכולת חדשה שמאפשרת למשתמשים המשלמים של עוזר הבינה המלאכותית שלה ג׳ימיני להפוך תמונות לסרטוני וידאו קצרים. השירות זמין החל מהחמישי למשתמשי התוכניות AI Ultra ו-Pro באזורים נבחרים, תחילה בגרסת הדפדפן ולאחר מכן באפליקצייה למובייל.
הכלי מייצר סרטונים באורך 8 שניות עם קול, בהתבסס על תמונה וטקסט שמתאר את הסצינה הרצויה. הוידאו נוצר בפורמט MP4 ברזולוציה של 720p ביחס של 16:9. המשתמש צריך להעלות תמונה ולהוסיף תיאור טקסט של מה שהוא רוצה לראות בסרטון.
הטכנולוגיה מבוססת על Veo 3, המודל האחרון של גוגל לייצור וידאו שהוכרז במאי בכנס המפתחים השנתי. עד כה המודל היה זמין רק דרך כלי בתשלום נפרד בשם Flow, שמיועד לצרכנים מקצועיים בתחום הקולנוע. השירות החדש מגיע בזמן שבו גוגל מתחרה עם חברות אמריקניות כמו OpenAI ו-Runway AI בתחום יצירת וידאו בבינה מלאכותית. התחרות גוברת גם מול חברות סיניות - עליבאבא, מאנוס וקוואישאו השיקו או עדכנו כלים לייצור וידאו בחודשים האחרונים.
מגבלות בטיחות
גוגל Alphabet 0.57% הטמיעה מגבלות בטיחות בכלי. הוא לא מאפשר יצירת סרטונים של אנשים מפורסמים, נשיאים או מנכ"לים מוכרים. המדיניות אוסרת גם על יצירת תוכן שמעודד פעילויות מסוכנות או מסית לאלימות נגד יחידים או קבוצות.
- נלחמת על המתכנתים: גוגל משיקה כלי פיתוח חדש
- הזהב הדיגיטלי של גוגל: 20 מיליארד סרטוני יוטיוב הפכו למפעל בינה מלאכותית
בדיקות שנערכו בכלי החדש חשפו מגבלות ביכולותיו. כשהתבקש ליצור סרטון של אדם שמדבר, הוא שינה לעיתים את תווי הפנים ואת הגזע של האדם בתמונה. הכלי הצליח ליצור סרטונים של צמחים הנעים ברוח וחתול מדבר, אבל לא הצליח לבצע פעולות מורכבות כמו ברייקדאנס.
דובר גוגל הסביר שאין הוראה במודל הבינה המלאכותית לשנות את מראה האדם. הוא הוסיף שיצירת וידאו מתמונה ואנימציה של פנים הן טכנולוגיות חדשות שעדיין לא מושלמות, והן עלולות לפתח את התמונה בדרכים שלא מייצגות את המקור. לדברי הדובר, המודל מצליח יותר בהנפשת סצינות אחרות כמו אובייקטים יומיומיים, רישומים וציורים, והוספת תנועה לתמונות טבע. החברה מתכוונת להמשיך לשפר את המודל, כולל את יכולת אנימציית הפנים, בעדכונים עתידיים.
השירות מגיע כחלק מהמאבק של גוגל להתמודד עם התחרות הגוברת בתחום הבינה המלאכותית. החברה מרחיבה את הגישה לכלים מתקדמים דרך ממשק השיחה של ג׳ימיני, במטרה לספק למשתמשים פתרונות מקיפים יותר ליצירת תוכן.
- 1.אנונימי 10/07/2025 21:07הגב לתגובה זוהחברה הזו היום מזוהמת ביותר מדי אינטרסים של עבריינים ומזמן הפכה לחברה רעילה ומזהמת סביבתית