נזק במאות מיליוני ד' לפרסום במובייל - בגלל תעשיית הזיופים

מחקר של חברת AppsFlyer העוסקת בניתוח ומדידת שיווק במובייל, מעריך כי מפרסמים ישלמו עד סוף 2016 כ-350 מיליון ד' על התקנות שלא קורות למעשה, ולמעשה - מהלכים פיקטיביים
אלכסנדר כץ |
נושאים בכתבה AppsFlyer מובייל

דוח של חברת AppsFlyer, מהמובילות בכל הקשור לניתוח ומדידת שיווק במובייל, מעריך כי ההפסדים שייגרמו למפרסמים ולמשווקים על ידי תעשיית הזיוף וההונאה העולמית, תעמוד על כ-350 מיליון דולר עד לסוף השנה האזרחית. הדוח מציין - וזה לא מפתיע בכלל - כי ארה"ב היא אחת המדינות "האטרקטיביות" ביותר להונאה. בנוסף אליה, מדינות "מטורגטות" נוספות הן גרמניה, אוסטרליה, סין, קנדה והאי הבריטי.   על פי המחקר החדש, מפרסמים ישלמו מעל ל-350 מיליון דולר עד סוף 2016 על התקנות ושימוש באפליקציות שמעולם לא קרו – ולמעשה פיקטיביות. פעולות בולטות הן כאמור קליקים מזויפים ואינטראקציה לא אמינה עם המפרסם, תשלום על התקנות מפוברקות, יצירת פעולות מפוברקות בתוך האפליקציה ואפילו "טרגוט" מזויף.   לצד הדוח שהפיצה AppsFlyer, היא גם משיקה טכנולוגיה למניעת זיופים במובייל שלטענתה תמנע פי 12 מתעשיית הפרסום המזויף במובייל ביחס לפתרונות אחרים במשק.   ממצאי המחקר מבוססים על ניטור מאות מיליוני המכשירים הנמצאים בבסיס הנתונים של החברה ברחבי העולם. הטכנולוגיה החדשה נקראת DeviceRank, ולטענת החברה היא מעניקה רמת הגנה גבוהה ביותר עבור המפרסמים במובייל, כאשר היא מנקה באופן אוטומטי את המכשירים "המפוברקים" שיוצרים את מצג השווא בקמפיינים המופצים במובייל, ובעצם משבשים את תוצאות האמת של התקנות אפליקציה על גבי מכשירים למשל.   המחקר של AppsFlyer מראה שזייפני ההתקנות מנסים לשבש את המידע במדינות שבהן פוטנציאל הרווח גדול יותר. קביעה מעניינת של הדוח היא שהאנדרואידים למיניהם נתונים לזיוף ב-50% יותר מה-iOS, למרות שהאחרון אינו חסין לחלוטין ולעתים חשוף לשיבושים וזיופים אדירים. משתמשי ה-iOS הם מטרה נחשקת הרבה יותר מצד משבשי התנועה וזיוף הפרסום, כיוון שהתשלום לגביו יהיה לעולם גדול יותר ממקביליו.

מפת ההונאה העולמית. ארה"ב מובילה (קרדיט: AppsFlyer)   עם מפרסמים המשקיעים תקציבי ענק בפרסום במובייל, עולה ההשקעה גם בהשקעה להבאת "משתמשים איכותיים ואמינים". ככל שההשקעה זאת עולה, גם מאמציהם של הזייפנים. רוב הפתרונות המוצעים כיום הם חלקיים כיוון שהם משתמשי בפרוטוקולים סטנדרטיים באינטרנט לזיהוי שיבוש במשתמשים או בגובה ההתקנות. ב-AppsFlyer טוענים כי הכלי שלהם הוא הראשון שיודע לזהות את פרטי הזיוף עד לרמת המכשיר.   טכנולוגיית DeviceRank יודעת להפריד בין רמות זיוף שונות והאלגוריתם מחלק אותם ל-5 רמות. בבסיס הנתונים של AppsFlyer נותחו למעלה מ-1.4 מיליארד פעולות ב-5 השנים האחרונות, דבר המעניק לחברה אינדיקציה איכותית למתרחש בעולם.   "מהמחקר הגלובלי שלנו ניתן לראות שפעילותם של זייפנים למיניהם גדלה באופן משמעותי ומתוחכם, בעוד הם 'מתחמנים' מפרסמים על מנת לשלם להם על התקנות שבוצעו במכשירים לא קיימים ומפוברקים", אומר אורן קניאל, מנכ"ל ומייסד AppsFlyer. "טכנולוגיית ה-DeviceRank נוקטת בגישה אחרת לגמרי, כאשר היא מנתקת את שורש הזיוף מתעשיית המפרסמים והשותפים שלנו ובכך מגנה עליהם ועל כלל תעשיית הפרסום תוך כדי יצירת שקיפות מרבית. AppsFlyer היא בנקודה אופטימלית על מנת להנחיל טכנולוגיית 'שוברת שוויון' בכל הקשור לחימוש עולם הפרסום במובייל עם הפתרון למניעת הזיוף בעולם הפרסום במובייל ולנקות בעצם את כל האקו-סיסטם". 

 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה