הציבור בלחץ: פדיונות 1.3 מיליארד שקל תןך 10 ימי מסחר בלבד בקרנות הנאמנות
תעשיית קרנות הנאמנות ממשיכה לספוג פידיונות כבדים זה החודש החמישי ברציפות, וזאת על רקע החששות מהאטה של הכלכלה בסין ומהציפייה, שלא התממשה, להעלאת הריבית בארה"ב כבר בספטמבר.
מתחילת ספטמבר תעשיית קרנות הנאמנות ספגה פידיונות של 1.3 מיליארד שקל - בתוך 10 ימי מסחר בלבד, בהמשך לפידיונות של 3.9 מיליארד שקל באוגוסט האחרון. כ-960 מיליון שקל נפדו מהקרנות המנוהלות - לעומת פידיונות עתק של 3.45 מיליארד שקל באוגוסט, כ-210 מיליון שקל נפדו מהקרנות המחקות - בהמשך לפידיונות של 450 מיליון שקל באוגוסט, וכ-150 מיליון שקל נפדו מהקרנות הכספיות - בהמשך לפידיונות של 940 מיליון שקל באוגוסט.
הספקולציות שרחשו בשווקים טרם הכרזת הריבית בארה"ב, הביאו למסחר תנודתי לירידות שערים במדדי האג"ח הממשלתיות, עד ההחלטה. כתוצאה מכך נפדו כ-820 מיליון שקל מקרנות אג"ח מדינה מתחילת החודש - ירידה של 15% בקצב הפידיונות לעומת אוגוסט.
קרנות אג"ח קונצרני איבדו מתחילת החודש כ-90 מיליון שקל - ורשמו עלייה קלה בקצב הפידיונות לעומת אוגוסט.
הקרנות הכספיות ספגו פידיונות של 1.2 מיליארד שקל בעשרת ימי המסחר של ספטמבר, בהובלת קרנות אג"ח מדינה ואג"ח כללי, כך על פי אומדנים והערכות של כלכני מיטב דש.
- דמי הניהול היקרים ביותר בקרנות הנאמנות - האם הם משתלמים?
- קרנות נאמנות על הביטקוין - מי מובילה, מי אחרונה ומהם דמי הניהול?
יש לציין כי אחרי שהפד' הותיר את הריבית ללא שינוי בחמישי האחרון, מדדי האג"ח בת"א רושמים היום (א') עליות שערים חדות. (לכתבה המלאה - לחץ כאן)
קרנות אג"ח כללי, בדגש על קרנות מעורבות עם חשיפה מנייתית, (10/90), רשמו החודש פדיון של 400 אלף שקל - עלייה חדה בקצב הפדיונות היומי הממוצע לעומת אוגוסט.
הקרנות המנייתיות החלו החודש להתאושש מהפדיונות הכבדים באוגוסט, לאחר שגייסו החודש כ-50 מיליון שקל. מרביתם נותבו לקרנות מניות בישראל וגמישות.
תעשיית הקרנות מנהלת כ-238.2 מיליארד שקל. הקרנות המסורתיות (בנטרול הקרנות הכספיות) מנהלות כ-207.7 מיליארד שקל.