המסחר במט"ח: השקל התחזק ב-0.3% מול הדולר, נחלש ב-0.5% אל מול האירו
המסחר במטבעות מציב מספר סימני שאלה מהותיים שלא פוסחים על אף אחד משוקי המט"ח. השקל המשיך להציג יציבות יחסית, אם כי קיים בשוק חשש מתגובת נגד לרכישות הדולרים של בנק ישראל. באירופה לחץ כבד הופעל על האירו בצילו של משבר החוב, אולם לבסוף הצליח האירו לטפס קלות.
השקל המשיך לשמור על יציבות יחסית ביחס לסל המטבעות העיקריים. בסגירת המסחר במט"ח, המטבע הישראלי נחלש בשיעור של 0.3% אל מול האירו לרמה של 4.785 שקלים לאירו. מנגד, אל מול הדולר נרשמת התחזקות של 0.3% לרמה של 3.588 שקלים לאירו.
אמנם השקל מקרין יציבות, אך יש לזכור כי עדיין קיימים מספר גורמים שמאיימים על המטבע. אתמול כתבו כלכלני בנק לאומי כי רכישות המט"ח של פישר מחזקות את שערו של המטבע הישראלי, אולם שערו הריאלי של השקל ניצב בשפל של שנתיים אל מול סל המטבעות.
מוטי זייד, מנהל בנקאות פרטית תאגידים בבנק מזרחי טפחות, צופה שמלחמת המטבעות תסתיים בקרוב, שכן הדולר צפוי להתחזקות מהירה בעולם, שלא תפסח גם על שוק המטבעות המקומי.
באירופה, סוכנות דירוג האשראי מוד'יס הודיעה אמש (ה') שהיא מכניסה את אגרות החוב של יוון למעקב לקראת אפשרות של הורדת דירוג. אגרות החוב של יוון מדורגות כיום בדירוג של Ba1. "החלטה של מודי'ס להתחיל בבחינה מגיעה לאחר העלייה ברמת אי-הוודאות באשר ליכולתה של יוון להפחית את החוב", כך נכתב בהודעת החברה.
נזכיר כי רק לפני יומיים סוכנות הדירוג הודיעה על בחינה מחודשת של דירוג החוב של ספרד, עם אפשרות להפחתת דירוג. כיום דירוג החוב של ספרד בעיני מודי'ס הוא Aa1.