'מדד הפחד' ממשיך לרדת וזה הזמן לסחור על פי 'סטוק פיקינג'
מדד התנודתיות ב-S&P 500, המכונה גם 'מדד הפחד' (VIX) הגיע היום לרמה של 10.49, שפל חדש שמחזיר את המדד לרמה שנרשמה רק בחודש יולי 2014, והולך ומתקרב לרמות שלא נצפו מאז לפני תחילת המשבר הפיננסי של 2008. הרמה הנמוכה ביותר של המדד נרשמה בחודש פברואר 2007, אז הגיע ה-VIX לכדי 10.01 נקודות. מדד הפחד מודד את סטיית התקן הגלומה באופציות על מדד ה-S&P 500. סטיית התקן מודדת למעשה את רמת התנודתיות אותה צופים המשקיעים . ככל שהמשקיעים צופים תנודה חדה יותר - כך מדד הויקס גבוה יותר ולהפך. (להסבר מפורט על ה-VIX לחץ כאן).
התנודתיות הנמוכה נובעת מהעובדה שהמניות אינן נעות בקבוצות גדולות, אלא לפי האיכויות האינדיבידואליות שלהן, וזה סימן חיובי עבור משקיעים שמאמינים שיכולים לבחור מניות מנצחות, 'סטוק פיקינג'. פיטר צ'ייר, אסטרטג מאקרו בכיר בחברת Brean Capital אמר כי "אנו מתחילים לראות הבדלים גדולים בין המניות בשוק, וזה מוריד את הקורלציות בין המניות ושומר על רמת תנודתיות נמוכה, וזה אומר כי השוק מתאים כעת ל-'סטוק פיקינג' ".
במשך השנים האחרונות היו למניות מכל מני חברות שונות את הנטייה לעלות או לרדם ביחד, כקבוצה אחת. התופעה מוכרת אצל משקיעים רציניים כקורלציה חיובית גבוהה בין המניות. כעת, מכיוון שהמשקיעים לוקחים בחשבון את ציפיותיהם לצמיחה בכלכלה, לעליה בשיעור הריבית, ולתוצאות של המדיניות הכלכלית של טראמפ, התנודתיות של השוק ירדה והקורלציות ירדו לשפל חדש. כאשר הקורלציה מתקרבת ל-1 עולה הסבירות שתנודות במגזר אחד יהיו דומות לתנודות במגזר אחר, והדבר מביא לכך שאין חשיבות רבה למגזר הספציפי שמשקיעים בוחרים, כיוון שכל הסקטורים מתנהגים כמו השוק.
מאז נצחונו של דונלד טראמפ בבחירות לנשיאות ארה"ב, מגזרים מסוימים עלו בשיעור חד של מעל 10%, כמו למשל המגזר הפיננסי, בזמן שמגזרים אחרים נסחרו בירידות, כמו סקטור הפארמה. לסקטורים שעלו היה משקל כבד יותר מאלו שירדו, והביאו את ה-S&P 500 לשיא כל הזמנים, תוך כדי כך שהמדד לא הציג ירידות מעל 1% ביום מסחר יחיד מאז חודש אוקטובר.
- 2.המפמפמים בע"מ 27/01/2017 21:51הגב לתגובה זואחרי עליות של כמעט עשור תוך הגדלת הגרעונות וההדפסות שום דיגינג ביפינג גלינגלינג לא יעזור הנשר השחור והבלתי צפוי כבר המריא.
- 1.א100 27/01/2017 21:37הגב לתגובה זואני קונה הכל , מי מוכר ?