הדולר התחזק קלות: "היצואנים חייבים להבין שצריך לבצע גידורים מול השינויים בשער"
הדולר התחזק היום בשיעור קל מול השקל, במהלך יום מסחר שהיה רגוע יחסית ובשעה שבעולם ממשיך הדולר לאבד גובה במקביל לנסיקת הזהב לשיאים חדשים.
"קשה לדעת עד מתי נמשיך להתערב. למרות ההתערבות שלנו יש עדיין תנודתיות רבה בשער החליפין. היצואנים צריכים להבין שיש צורך לגדר מול השינויים בשער החליפין. הדולר נחלש ויהיה יותר קשה לייצא לארה"ב. היצואנים שלנו חכמים ויעברו לשווקים אחרים", כך אמר היום נגיד בנק ישראל, הפרופ' סטנלי פישר, בראיון חג לרשת ב'.
"התאבון לסיכון הולך ועולה, ולכן המטבע האמריקני ימשיך להחלש מול מטבעות אחרים, מסוכנים יותר, בחודשים הקרובים". כך אמר לבלומברג מאסאידה טאנאקה, אסטרטג סכיר בבנק מיצוהו בטוקיו.
הדולר נסחר כעת ברמה של 3.75 שקלים וגם השער היציג נקבע ברמה זו (עליה של 0.26%) והאירו על 5.51 שקלים לאחר ששערו היציג נקבע ברמה של 5.52 שקלים. בעולם נסחר הדולר ביציבות סביב 1.47 דולרים ואירו ובעליה של 0.6% מול היין היפני לרמה של 91.51 יין לדולר.
נזכיר כי אתמול הדולר איבד מערכו 0.55% והשער היציג נקבע על 3.74 שקלים. האירו נחלש ב-0.05% לרמה של 5.488 שקלים. ואולם, לאחר קביעת היציג הדולר זינק מול השקל, לאחר שבמשך מרבית היום נחלש. הסיבה, כרגיל, היתה התערבות של בנק ישראל במסחר, שהחלה קצת לאחר השעה 3 אחה"צ. הערכות בשוק דיברו על רכישה של 100-200 מיליון דולר, שהרימה את המטבע האמריקני לרמה של 3.77 שקלים, לפני ששב ונחלש.
בזירת המאקרו, הבנק המרכזי ביפן אותת היום כי הוא נותר מודאג מחוזקה של ההתאוששות הכלכלית גם לאחר שהעלה את התחזיות עבור הכלכלה המקומית. קובעי המדיניות בבנק המרכזי שמרו על שיעור הריבית במשק ברמה של 0.1% ואף הותיר את תוכנית הלוואות החירום לבנקים ולפירמות בתוקף. למרות שהבנק המרכזי אמר על המצב הכלכלי החודש כי רואים "סימני התאוששות" זאת לאחר שבחודש בחודש שעבר העריך כי "ההידרדרות נבלמה", הבנק המרכזי הדגיש כי עדיין קיימת סכנת הידרדרות במונחי הצמיחה.