הדולר המשיך לרדת: "העליות בבורסות, נתוני המאקרו והדוחות החזקים משפיעים"

הדולר נחלש ב-0.13% ובנק ישראל קבע את השער היציג על 3.881 שקלים, והאירו רשם עליה של 0.1% לרמה של 5.52 שקלים
קובי ישעיהו |

הדולר ממשיך לאבד גובה מול השקל, במהלך יום המסחר המקומי במטבעות. עליות שערים בבורסות מסביב לעולם, במקביל לפרסום דוחות טובים של בנקים וחברות מובילות מחלישים את הדולר והיין ומחזקים את המטבעות הנחשבים למסוכנים יותר.

הבנק השוויצרי קרדיט סוויס (סימול: CS) דיווח הבוקר על רווח של 1.6 מיליארד פרנקים שוויצרי (1.47 מיליארד דולר) ובכך עוקף את תחזיות האנליסטים לאחר שחטיבת ההשקעות שלו שוב הציגה רבעון מעולה.

"העליות בבורסות, נתוני המאקרו והדוחות החזקים משפיעים", ציינו אנליסטים באירופה.

בזירת המאקרו דווח היום בבריטניה על נתון המכירות הקמעונאיות לחודש יוני, שהצביע על עליה חסרת תקדים של 1.2% במכירות, זאת לעומת הציפיות בשוק שעמדו על 0.4% ונתון קודם של ירידה של 0.6% במכירות בחודש מאי. טל עבדה, סמנכ"ל השקעות בכלל פורקס, מציין כי העלייה מחזקת את כלכלת בריטניה, שזקוקה נואשות לפירסומים חיוביים כדי להתגבר על המשבר הכלכלי שפגע בה קשות.

בצרפת עלה מדד בטחון העסקים ל-78 נקודות ביוני לעומת 76 נקודות במאי. בבורסות המרכזיות של אירופה נרשמת כעת מגמה מעורבת.

הדולר נחלש ב-0.13% ובנק ישראל קבע את השער היציג על 3.881 שקלים, והאירו רשם עליה של 0.1% לרמה של 5.52 שקלים. בעולם נסחר הדולר בירידה של 0.1% לרמה של 1.424 דולרים לאירו ומתחזק ב-0.84% לרמה של 94.42 יין לדולר. הליש"ט מתחזקת ב-0.12% לרמה של 1.65 דולרים לליש"ט.

בזירת המאקרו באסיה דווח היום ביפן כי היצוא ירד ב-35.7% בחודש יוני, לעומת החודש המקביל אשתקד. זאת, לאחר ירידה של יותר מ-40% במאי. העודף במאזן המסחרי של יפן התרחב ל-508 מיליארד יין.

"יותר ויותר נתונים מצביעים על כך שהכלכלה העולמית נמצאת בתהליך התאוששות. בעקבות הפרסומים נחלשים היין והדולר ומטבעות אחרים, מסוכנים יותר, מתחזקים", אמר לבלומברג מאסאידה טאנקה, מנהל השקעות בטוקיו.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה