יום כואב לדולר: איבד 1.04% והתקרב ל-3.9 שקלים לקראת נתוני האינפלציה
מטבע הדולר האמריקני המשיך להיסחר תחת לחץ מכירות אל מול השקל, זה יום שלישי ברציפות, בעוד דוחות רבעוניים טובים מהצפוי שולחים משקיעים ברחבי העולם להגדיל סיכון ולהסית כספים לשוק המניות.
בסיומו של יום נקבע השער היציג של הדולר בירידה של 1.04% ובשער של 3.919 שקלים. האירו גם איבד מכוחו מול השקל וסגר בירידה של 0.45% לשער של 5.51 שקלים.
המדד בישראלי צפוי לעלות ב-0.4%
נזכיר כי מדד חודש יוני יתפרסם היום בשעה 18:30 על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. המדד צפוי לרשום עליה של כ-0.3%-0.4%, לפי ממוצע התחזיות של כלכלני המאקרו במשק.
אורי גרינפלד, כלכלן המאקרו של כלל פיננסים, אומר בשיחה עם Bizportalכי "הערכה שלי שהמדד יעלה ב-0.4%. תהיה עליה עונתית בהלבשה וההנעלה, גם מחירי הדלקים שעלו בכ-6% יתרמו למדד וגם סעיף הדיור יתרום, אם כי בסעיף זה לא צפויה עליה משמעותית אלא קטנה".
נתוני מאקרו בארה"ב
מדד המחירים לצרכן (ה-CPI) בארצות הברית עלה בחודש יוני בהתאם לתחזיות האנליסטים, בעוד שמחירי הדלק זינקו, כך לפי נתונים שמסר משרד העבודה האמריקני היום (ד'). מדד המחירים לצרכן עלה בחודש שעבר ב-0.7%, הרבה בזכות מחירי הדלק שזינקו מעלה בשיעור של 7.4%. את השפעת מחירי הדלק ניתן לראות לפי מדד הליבה, העוקב אחר המחירים להוציא את מחירי המזון והדלקים הנתונים לתנודתיות, שעלה ב-0.2%. מחירי המזון נותרו ללא שינוי.
כמו כן, הערב יפורסמו בארה"ב הפרוטוקולים של ועדת השוק הפתוח האחרונה של הפדרל ריזרב וירכזו עניין, בעוד המשקיעים ינסו לדלות נתונים לגבי כיוון הכלכלה.
בעולם מתחזק האירו ב-0.89% לרמה של 1.409 דולר לאירו והיין היפני נסחר ביציבות סביב 93.49 יין לדולר.
במעבר ליפן. הבנק המרכזי (BOJ) הותיר את הריבית בכלכלה ללא שינוי על שיעור של 0.1%, בסיומם של שני ימי דיונים בנוגע למדיניות המוניטארית במדינה. ההחלטה הייתה צפויה בקרב הכלכלנים. ה-BOJ אמר שמצבה של כלכלת יפן הפסיק להחמיר ושסנטימנט העסקים הפסיק להידרדר, אך כדי לתמוך בהתאוששות, הוא אמר כי ימשיך ברכישות אגרות החוב הקונצרניות וניירות ערך עד סוף שנת 2009.
צעדי הגברת הנזילות המיוחדים בהם נוקט הבנק המרכזי היפני החלו בתחילת השנה במטרה להזרים כספים לחברות והיו צפויים להיפסק בחודש ספטמבר.