מה עומד מאחורי העלייה במלאנוקס, והאם תימשך?
האם הביטקוין הוא בועה? מה יגידו כולם כשהביטקוין ייפול (אם וכאשר זה יקרה); כל מה שצריך לדעת על מלאנוקס והאם מתפתח סביבה מאבק שליטה?
שימו לב כיצד הכל מזהירים מפני ההערכות של המניות ומעט מאוד מזהירים בפני הביטקוין. סליחה, האנשים שמזהירים מפני מחיר הביטקוין, מדיימון ועד סטיגליץ, אינם אנשים ששחקני הביטקוין מכירים והם גם לא מעניינים אותם כי הם, ברובם, קונים את הדבר הזה כי הוא עולה ואח"כ אם וכאשר ירד יאשימו את האנליסטים והפרשנים שלא הזהירו מספיק. כתבנו "אם וכאשר ירד" כי בכלל לא בטוח שירד שהרי ההיצע מוגבל והביקוש הולך וגדל עם כל דולר שנוסף לדבר הזה.
למה דווקא הביטקוין ולא 64 המטבעות מבוססות הבלוקצ'יין האחרות הוא הלהיט? השד יודע. האמת? ניסינו לבדוק ולהבין מה בדיוק עומד מאחורי ה"מטבע" או הבלוקציין הללו ונודה בבורותנו, לא הצלחנו אולי זו חכמת ההמון. אומרים הליצנים שהמופרע מצפון קוריאה מאחורי הספור. אולי, הרי איש אינו יודע מי זה סאטוֹשי נַקאמוֹטו.
בכל מקרה, מהפכת הטכנולוגיה ממשיכה לחמם הצמיחה הכלכלית וכפי שאמרנו ב-2009 זה רק מתחיל אבל תיקון יבוא גם יבוא.
מה מריץ את מלאנוקס (סימול: MLNX)?
בשנתיים שבין אוגוסט 2010 לאוגוסט 2015 עלתה MLNX ב-700%, מ-15 ל-120 דולרים. הערכת החברה באותם הימים הגיעה ל-5 מיליארד דולרים מה שנתן לה מכפיל היסטורי (על בסיס תוצאות 2011) של 462 פעם. מה הקפיץ כך את המניה? קצב הצמיחה שהציגה באותם שנים ואהבת האנליסטים שהחליטו שקצב זה יימשך לעד.
המכירות, בין 2010 ל-2012, עלו מ-154.6 מיליון ב-2010 ל-500.8 ב-2012. הרווח הנקי עלה מ-13.5 ל-111.4 והרווח למניה מ-38 סנט ל-2.58 דולר. כיוון שהאנליסטים היו בטוחים שהקצב יימשך עברו כולם, במהלך העליות, להמלצות קניה ודחפו המניה לחלל. אבל את 2013 סיימה החברה עם מכירות של 390.4 מיליון, הפסד של 23.3 מיליון או הפסד של 54 סנט למניה מה שהוביל המניה, שנתיים לאחר השיא, ב-2014, למחיר של 30 דולר.
- וול-סטריט ננעלה בעליות שערים; טבע קפצה ב-3.7%, סול-ג'ל עם 8%
- "ה-S&P 500 ייפול ב-20% עד סוף השנה, השוק לא מתמחר מיתון"
מה קרה בין 2012 ל-2013 שכ"כ פגע בהכנסות? שילוב בין הופעה בשוק של שתי פלטפורמות חדשות של אינטל (סימול: INTC) שפגע במכירות מלאנוקס לצד הצטברות מלאיים אצל הלקוחות שהקטינו ההזמנות. מסתבר שבמהלך 2012, גילו הלקוחות אופטימיות יתר והגדילו הזמנת מוצרים בהנחה שקצב הביקושים ימשיך לעלות כפי שעלה בשנתיים הקודמות והסתבר שהקצב דווקא ירד. התלהבות האנליסטים (שלמעשה לא טרחו לבדוק המצב לעומק ובעיקר את המצב בתעשייה וההשפעה על מלאנוקס) הצטננה ורובם עברו להמלצת "החזק" שאתה נשארו עד השנה למעשה. מקרים שבהם הנהלה אינה מזהירה בזמן אמת ואנליסטים נרדמים בשמירה קורים בוול סטריט לעיתים דחופות מידי והמשקיעים אוכלים אותה בגדול. רק לאחרונה כתבנו על תהליכים דומים בטבע וב-GE.
מלאנוקס התחילה להתאושש מהבחינה העסקית כבר ב-2014 ואת 2016 סיימה עם מכירות של 857.5 מיליון, רווח נקי של 18.2 מיליון או 37 סנט למניה. הקונצנזוס הוא שאת השנה תסיים בעלייה נאה ברווח למניה של 1.95 דולר. למרות ההתאוששות המניה בקושי הגיבה והמשיכה לדשדש עד אוקטובר 2017 אז החלה לנסוק ובשנה שחלפה מאז עלתה ביותר מ-30%.
לא היו אלו התוצאות העסקיות שהביאו לכך ולבטח לא האנליסטים. תוצאות הרבעון השלישי של 2017 אכזבו את האנליסטים והקונצנזוס הנוכחי מצביע על ירידה ברווח למניה ב-2018, ל-1.64 דולר למניה. בחודשיים האחרונים יצאו 6 עדכונים על החברה, 2 בהמלצת קניה, 2 בהמלצת מכירה ושניים ב"החזק". מה שהוביל את העליות היו גופים מוסדיים, קרנות הדג' בעיקר אבל לא רק שפעילות המיזוגים והרכישות בסקטור השבבים והעברת האינפורמציה והשינוי בהתייחסות לעתיד תחום המוליכים למחצה (לחיובי מאוד) עוררו אותם לחפש השקעות בחברות שנמצאות בקדמת הטכנולוגיות, שעדיין מוערכות בהערכות "נורמליות" ושיש סיכוי שחברות גדולות תרכושנה אותן או שהן תצמחנה באמצעות רכישות בעצמן.
- טראמפ הוא פיל בחנות חרסינה, אבל לא ישבור את הכלים
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
מלאנוקס נמצאת בקטגוריות הללו, כרוכשת פוטנציאלית, נרכשת פוטנציאלית, הערכת שוק שעדיין מתחת לחלל וללא ספק בקדמת הטכנולוגיה בתחומי העיסוק שלה. לבסוף באו עסקאות מהסוג של Broadcom/Avgo, Cavium/Qlogic,SoftBank /ARMH, מארוול/Cavium ושמועות על אפשרות מיזוג בין מארוול למלאנוקס. כל הדברים הללו הביאו לכניסת 29 קרנות הדג' למלאנוקס. קרנות כמו Starboard Value שידועה כאקטיביסטית שנכנסת לחברות שלדעתה יש בהן הפוטנציאל לצמיחה והעלאת הערך ושרכשה 10.7% ממניות החברה ולצדה כמה קרנות רציניות לא פחות כמו FMR,Dnb Asset Management ,Endurance Wealth Management ולצידן קרנות ואוונגרד ומורגן סטנלי.
מה בדיוק עושה החברה והיכן היא ממוקמת מהבחינה הטכנולוגית?
בגדול החברה מספקת מוצרי קישור ופתרונות להעברת אינפורמציה שמתבססת על סטנדרטים של פלטפורמות האינפיניבנד והאתרנט מקצה לקצה וכוללים העברה בין שרתים של מרכזי נתונים, מערכות אחסון, תשתיות ציוד לתקשורת ושאר מערכות משובצות. בלשון פשוטה יותר להדיוטות מדובר במערכות של מעגלים מודפסים, כרטיסי הרחבה (adapter cards), מערכות מיתוג, מעבדים, כבלים, מודולים, תכנה, שירותים ואביזרים נלווים. המוצרים הנ"ל, כשהם באים במערכות משולבות משמשים כמערכות נאטוורקינג שמתמקדות במחשוב, אחסון ואפליקציות תקשורת שבהם משתמשים במגוון שווקים, כולל מחשוב מהיר (HPC), ענן, enterprise data center ועוד.
אייל וולדמן, מייסד, נשיא ומנכ"ל החברה, אומר שהודות ליתרונות ההאצה והעתקת העומסים החכמה, פתרונות האינפיניבנד מאיצים את הרוב המכריע (77%) של מחשבי העל ומערכות הלמידה העמוקה (deep learning) החדשים ברשימת ה-TOP500 אשר נפרסו בששת החודשים האחרונים. בנוסף, פתרונות האינפיניבנד מחברים את מחשב העל המהיר ביותר בעולם ובסין, את מחשב העל המהיר ביותר ביפן, ונבחרו לחבר את מחשבי העל המהירים ביותר בקנדה ובארה"ב. פתרונות האינפיניבנד מאפשרים למשתמשים למקסם את התשואה על ההשקעה במרכז הנתונים ולחסוך 50% בעלויות הבעלות הכוללת. מדובר כמובן בתחום שהתחרות בו אדירה וקשה מאוד.
דווקא התחרות היא אחד הגורמים שמושכים את קרנות ההדג' שנכנסו למניות MLNX. מדוע? כי מהפכת הטכנולוגיה יוצרת נישות סביב המוצרים/תהליכים החדשים שמתפתחות לתעשיות ענק שנשלטות אוליגופולית. מלנוקס כאמור פועלת בתת הנישה שנוצרה כחלק מהמערכת שעוזרת בהעברה ושימור של אינפורמציה. זו תת-נישה שמתבססת על טכנולוגיות קנייניות (proprietary technologies), מהן מיוצרות פלטפורמות עם יכולות בצוע ברמה הגבוהה ביותר, אינפיניבנד כדוגמה אחת, שמבוססות על מעגלים (מוליכים למחצה) ומסייעות להעביר ולשמר אינפורמציה.
תת-נישה זו חשובה ביותר לתהליך ההתפתחות של מוצרי קצה שונים וככל שמהפכת הטכנולוגיה מתרחבת ומתקדמת באמצעות טכנולוגיות חדשות כך גם תת נישה זו גדלה והתחרות בתוכה. מדובר בתחרות על מחיר/בצוע, על ה-time to market, על יכולות, אפיונים, מהימנות, חיסכון בצריכת כוח, תמיכה במוצרים וכמובן בעצמת הקניין הרוחני ובמוניטין. התחרות בתת-נישה זו, כמו בכל נישה טכנולוגית חדשה, נוראית.
התחרות הגדולה מבחינת מוצר הדגל של החברה, האינפיניבנד, מגיעה מאינטל (סימול: INTC) ותחרות זו גרמה, לאורך הדרך, לחששות כבדים ולירידות במנייה מפעם לפעם. אינטל וברודקום הן גם המתחרות הגדולות בכל הנוגע לטכנולוגיות האתרנט. בתחום מתגי האתרנט (Ethernet switchs) מלאנוקס מתחרה בחברות מכובדות וחזקות מאוד כמו סיסקו (סימול: CSCO), ברוקייד (סימול: BRCD), ג'וניפר (סימול: JNPR) ו"מלכת המתגים" אריסטה (סימול: ANET שמומלץ לבדוק).
לבסוף, במה שנוגע לאסטרטגיית השיווק שנקראת Channel products (הפצת מוצרים במעלה שרשרת השיווק עד לצרכן) החברה "פוגשת" את אינטל, ברודקום, השכנה מיוקנעם מארוול (סימול: MRVL) ו-Cavium (סימול: CAVM) שלאחרונה נרכשה ע"י מארוול. לנו אין ספק שמבחינת התחרותיות יש למלאנוקס יתרונות, במיוחד ביכולות הפתוח והתגובה למצבים משתנים אבל כאשר משקיע שוקל הכדאיות מול המתחרות (במיוחד משקיע הדיוט בטכנולוגיות) הדילמה רצינית.
אז מה בכל זאת מביא קרנות להיכנס בעצמה כזו?
לדעתנו, בעיקר "חלום הרכישה" ע"י אחת המתחרות הגדולות. האנליסט יוסף וולף מבארקליס, שגם מכסה את אורבוטק ואת EFI, העלה, כתוצאה מכניסת סטארבורד, את המלצתו למלאנוקס, ממכירה להחזק, כאשר הוא מתנה את הצלחת החברה בעתיד לכך שתקשיב לעצות סטארבורד. זה למעשה מגבה את הדעה שלנו שהעליות קשורות בחלומות הרכישה. נכון, המייסד/מנכ"ל/נשיא, אייל וולדמן, שמחזיק ב-4.06% מההון בחברה מתנגד חריף לכל ניסיון השתלטות או מעמד בהחלטות בחברה ומן הסתם נתמך ע"י אוראקל (סימול: ORCL), שהייתה בעלת המניות הגדולה בחברה. וולדמן יוכל "לעשות צרות" לרוכש פוטנציאלי אבל רק עד גבול מסוים. לומר, כתגובה להצהרות סטארבורד, "כמעט 20 שנה אני במלאנוקס, יותר משליש מחיי. חוויתי פה רגעים קשים לצד תקופות מדהימות, ואני אשאר כאן גם ב־20 השנים הבאות"???
אבל ישנה אלטרנטיבה אחרת שיכולה להוות תחליף לרכישה והיא מיזוג עם מארוול. שתי החברות שבתחומים שונים מתחרות נמצאות ביוקנעם (כמובן שמארוול פרושה בכל העולם אבל מרכז הפתוח הרציני שלה ביוקנעם) ומארוול רכשה כאמור את Cavium שרכשה את QLogic ואת Xpliant ומתמודדת מול מלאנוקס במספר תחומים. השלישייה הזו תהיה היהלום הטכנולוגי בנישה (מבחינת ה-IP ויכולות הפתוח) ועם מספיק עצמה להתחרות גם בגדולות. הבעיה שעם עמדות מהסוג שמציג וולדמן חבל על הזמן.
אם הקונצנזוס מדויק והחברה תציג השנה וב-2018 רווח למניה של 1.95 ו-1.64 דולר בהתאמה אז אין סיבה להיכנס למניה במחירה הנוכחי אבל למי שמחפש מועמדות לרכישה אז מלנוקס, למרות מה שטוען וולדמן, היא אחת המתאימות. הבעיה היא שיש עוד רבות כאלו וסיכויי ההצלחה נמוכים מאוד. יש את מגוון הסלים הטכנולוגיים שחלקם (הקטן) כולל המניה. ישנו סל מעניין ARKW שעוקב אחרי החברות שלדעת מנהל הסל ייהנו מהשינויים העתידיים במהפכת הטכנולוגיה/אינפורמציה.
הסל, שכולל 44 חברות ביניהן MLNX (במקום ה-32 עם ייצוג של 1.29 אחוז בלבד), מתמקד ב 8 תחומים מעניינים מאוד: הענן והסייבר (23% מהסל), Machine Learning וביג דאטא (20%), מסחר מקוון (19%), מדיה דיגיטאלית (9%), בלוקצ'יין (8%), אלחוט (7%), פלטפורמות חברתיות (7%) ו-IOT (7%), מכה את הנאסד"ק וה-S&P בגדול. מה שהעלה הסל השנה היא מניית חברת Bitcoin Investment Trust (סימול: GBTC), שווה לבדוק.
** אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
- 11.האם יש סיכוי למהפך במניה? (ל"ת)FNMA 06/12/2017 17:03הגב לתגובה זו
- איזה מניה? (ל"ת)שלמה גרינברג 07/12/2017 13:42הגב לתגובה זו
- 10.המניה תקועה כבר הרבה זמן, יש סיבה? (ל"ת)JCI 06/12/2017 17:01הגב לתגובה זו
- 9.Alibaba מתקנת מטה 05/12/2017 22:45הגב לתגובה זונמצאת בתיקון (גם נטפליקס)אשמח לדעתך על השתיים..תודה רבה
- שלמה גרינברג 06/12/2017 06:26הגב לתגובה זוזה תיקון? זו מכה קלה בכנף
- רועי 06/12/2017 19:58מצטרף לשאלה לגבי עליבאבא..על איזה הערכות אתה מדבר/ממליץ להסתכל?נסחרת במכפיל גבוה למדי אבל הפוטנציאל בשמיים...
- 8.שבתאי 04/12/2017 20:33הגב לתגובה זושלמה האם מכיר חברה זו? אשמח לכמה מילים שלך עליה אם מכיר...תודהשבתאי
- מכיר אבל לא עוקב (ל"ת)שלמה גרינברג 05/12/2017 13:57הגב לתגובה זו
- 7.קובי 04/12/2017 20:31הגב לתגובה זושלמה אשמח לדעתך על חברת arganסימבול agx מספרים נראים טוב מאוד.מדוע הנייר בנמוך 52 שבועות ?תודה רבה
- שלמה גרינברג 05/12/2017 14:10הגב לתגובה זוהמניה יותר מהכפילה עצמה במהלך 2016 ומאז 2010 עלתה כמעט פי 10 עד סוף 2016. לא היו סיבות לעליות הללו ולכן היא מתקנת ולדעתי המחיר מתחיל להיות מעניין
- תודה רבה (ל"ת)קובי 05/12/2017 20:38
- 6.מאיר 03/12/2017 15:26הגב לתגובה זואחרי שהסנט אישר את הורדת המס, כיצד זה אמור להשפיע על תעודות סל המחזיקות מניות בנרים בארה"ב?
- שלמה גרינברג 03/12/2017 15:46הגב לתגובה זוהדרך לאישור סופי ארוכה, לא כדאי להמתין ולראות אם הורדות המס יאושרו תחילה?
- מאיר 04/12/2017 14:29שים לב למסחר היום לאחר אישור הסנט
- לא נראה לי שהמשקיעים מחכים לראות מה יקרה. שים לב למיסחש (ל"ת)מאיר 04/12/2017 14:28
- 5.גורם נוסף 03/12/2017 08:04הגב לתגובה זולדעתי אינטל היא הרוכשת הפוטנציאלית של מלאנוקס
- 4.רז 01/12/2017 15:15הגב לתגובה זו.
- 3.מהתעשייה 01/12/2017 14:12הגב לתגובה זועם שליטה בדירקטוריון של STARBOARD, אני חושב שהצעד של להיפרד מוולדמן הוא בלתי נמנע. משקיעים ובעלי אחזקות העלו את הניהול שלו כאחת הבעיות המרכזיות של החברה. ובלי קשר שהוא אדם קשה וסוחב שערוריות כל הזמן. זה הבייבי שלו אמנם, אבל יעשו לו כיפה אדומה כמו שעשו לSEHAT SUTRAJA במארוול (או כמו בתסריט הסדרה המצוינת "עמק הסיליקון").
- סטארבורד אינה שולטת בדירקטורין (ל"ת)שלמה גרינברג 01/12/2017 15:11הגב לתגובה זו
- מהתעשייה 01/12/2017 19:13הדגש על המילה עדיין. זה ייקח כמה חודשים, אבל אני מניח שהיא תתחיל להשתלט עליו בבחירות הבאות ואז נתחיל גם לראות שינויים. זה בדיוק מה שהם עשו במארוול
- 2.אילן 01/12/2017 13:41הגב לתגובה זושלמה על מה פליאתך לתגובת מנכ"ל/בעלי מלאנוקס לנסיון ההשתלטות של גורם זר על דירקטוריון החברה בטרה לגרום לה להימכר לחברה אחרת שעליה הצליח להשתלט באותה הדרך. איל ולדמן הקים חברה ומישהו החליט לעשות עליו קופה ולגרוף כסף לכיסו כי הוא חושב שהוא יודע יותר טוב ואם אכן הדבר אזי שאותו זר יקים לעצמו חברה ולא להיות אקטיבי/אגרסיבי לגבי רכושו של אחר.
- מהתעשייה 02/12/2017 00:21הגב לתגובה זוברגע שהחברה מונפקת וגורם מסוימת רוכש אחוז גדול מהמניות, החברה כבר לא "רכושו של אחר", היא רכושו. הוא נהפך לבעל עניין ויכול להכניס אנשים משלו לדירקטוריון ולהשביח את החברה, גם אם זה כולל העפה של ההנהלה הקודמת. זה ביזנס קר ובארה"ב נהוג מאוד, וכצפוי ישראל תיכנס לטרנד באיחור של 10 שנים. גם אם אתה היית נכנס 10% במאות מיליוני שקלים לפרויקט (נדל"ן למשל) או חברה, היית מצפה שהיא תתנהל בצורה ראויה ומיטבית.
- 1.טל 01/12/2017 13:12הגב לתגובה זובגלל הרכישה מלאנוקס עצמה היא יעד השתלטות סופר מענין.
- רעישת EZ הסתיימה בפברואר 2016 זו אינה הסיבה אלא אחת מהן (ל"ת)שלמה גרינברג 02/12/2017 09:17הגב לתגובה זו