
נאוויטס: "ה-EBITDA תזנק פי 30 בתוך כשנתיים"
אחרי שנים של פיתוח נאוויטס עולה שלב, עם תחילת ההפקה בפרויקט שננדואה שבמפרץ מקסיקו שצפוי להזניק את ה-EBITDA והתזרים של החברה; בראיון לביזפורטל מספר יו"ר החברה גדעון תדמור על ההובלה מול פרויקטים מתחרים ברחבי העולם, הבארות
שמספקות את הסחורה, ועל היעד הבא שעשוי להפוך למגה-אירוע של החברה
אחרי שנים של פיתוח, מאות מיליוני דולרים שהושקעו ותהליך הנדסי מורכב, נאוויטס פטרוליום נאוויטס פטר יהש 2.7% מתחילה רשמית את ההפקה בפרויקט שננדואה שבמפרץ מקסיקו (להרחבה - נאוויטס מפעילה את פרויקט שננדואה - EBITDA של מעל מיליארד דולר). עבור יו"ר החברה, גדעון תדמור, זה לא רק הישג טכני, אלא מקפצה עסקית שעשויה לשנות את פניה של החברה.
בריאיון לביפזורטל הוא מדבר על קצב ההפקה שעקף את התחזיות,
הצעד הבא בפרויקט Sea Lion, והקפיצה התפעולית שמובילה את החברה לעבר EBITDA של מעל מיליארד דולר בשנה.
תחילת ההפקה משננדואה היא אירוע שחיכיתם לו שנים. איך זה מרגיש מבחינתכם?
זהו באמת יום חג עבור
נאוויטס. אנחנו מרגישים שמחה וגאווה גדולה, גם עבורי, גם עבור עובדי החברה, וגם עבור ציבור המשקיעים שמלווה אותנו שנים. אין ספק שזה אירוע מכונן, כי באירוע אחד נאוויטס משתדרגת: אנחנו חברה גדולה יותר, חזקה יותר, נחושה להמשיך קדימה, ויכולה למנף את ההצלחה הזו לדברים
הבאים.
בחנו את עצמכם
חידון שבועי על החדשות הכלכליות מביזפורטל בשבוע שחלף
יוצר שאלות...
מכין את אתגר הטריוויה שלכם
תוצאות
כבר בפרסום ציינתם שקצב ההפקה צפוי לעמוד על 100 אלף חביות ביום, יותר מהתחזיות המקוריות. מה הוביל לשיפור הזה?
- נאוויטס: הפקת הנפט בפרויקט שננדואה תחל במחצית הראשונה של יולי
- שננדואה מתקרבת - ההפקה תחל בסוף החודש הבא
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7
נכון, הכוונה של המפעילה היא להגיע ל-100 אלף חביות ליום עד סוף הרבעון השלישי, וזה יותר ממה שהערכנו בעבר. אנחנו כרגע בתקופת Rampup . יש לכך שני גורמים עיקריים: הראשון הוא השלמת השדרוג של מתקן ההפקה המרכזי (FPS) ל-120 אלף חביות ביום ועם הפנים קדימה להגדיל עם מעבר. השני, האיכות של הבארות. אנחנו יודעים היום שהן טובות מאוד ומסוגלות לספק את הסחורה.
מבחינה טכנית, מה הופך את הפרויקט הזה למורכב או ייחודי?
מדובר בפרויקט שנמצא בחזית של עולם האנרגיה. עומק
הקידוחים מגיע ל-10 קילומטרים, בעומק מים של כמעט 1,800 מטר. המערכות תוכננו ללחצים של 20 אלף PSI, זה לא משהו טריוויאלי. יש שלושה פרויקטים נוספים בעולם בעלי מורכבות דומה, ואנחנו עומדים מולם בגאווה, אפילו טוב מהם בפער, אז לא
רק שזה אחד הפרויקטים המתקדמים והגדולים בעולם, אז גם אם נשווה לטובים ביותר ידנו על העליונה.
ומה הדבר הבא מבחינתכם?
לאחרונה נכנסנו למדד ת"א 35 וזה גם היה אירוע מבחינתנו, אבל אנחנו לא נחים על זרי הדפנה. הצלחה בשננדואה לא עוצרת אותנו להפך, היא נותנת לנו דחיפה חזקה קדימה. הפרויקט הבא שלנו הוא Sea Lion באיי פוקלנד, ואנחנו מתכוונים לקבל לגביו החלטת השקעה סופית (FID) עוד השנה. מדובר בפרויקט שהושקעו בו בעבר כ-1.3 מיליארד דולר, ואנחנו מקבלים אותו בחינם. זה הולך להיות פרויקט ענק, גם מבחינה עסקית וגם מבחינה גיאופוליטית. שינוי דרמטי של ממש כי הפרויקט הזה הולך להיות מגה אירוע. מבחינתנו הרגל על הגז, או במקרה הזה על הנפט.
- טופ גאם: "קיבלנו הבעת אמון משמעותית ומחייבת מבחינתנו"
- ארד: העולם מבין שאי אפשר לבחור מד מים רק לפי מחיר"
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
- ארד: העולם מבין שאי אפשר לבחור מד מים רק לפי מחיר"
ומה בנוגע למימון? האם תידרשו להנפיק או לגייס חוב?
אנחנו עובדים כבר עכשיו על מתווה מימון פרויקטלי. יש בנק בינלאומי מוביל שמעורב, וגם השוק הישראלי והבנקים המקומיים יהיו חלק מהמימון. כמו בפרויקטים הקודמים, אנחנו יודעים להוביל מהלכים גם בתחום הזה.אם נסתכל קדימה, איפה תהיה נאוויטס בעוד שנתיים מהיום?
בשנת 2024 אנחנו היינו עם EBITDA של 36 מיליון דולר. ב-2026, שהיא השנה המלאה הראשונה של ההפקה משננדואה, נעמוד על מעל מיליארד דולר EBITDA.
קפיצה כזו (פי 30) היא כמעט חסרת תקדים בשוק העסקי. הקפיצה הזו תעניק לנו חוסן פיננסי ויכולות פעולה רחבות מאוד כמו גם לקדם את הדברים הבאים.
שיחת המשקיעים
במקביל לפרסום הודעת תחילת ההפקה המסחרית, קיימה הבוקר נאוויטס שיחת משקיעים שבה הציגה את קפיצת המדרגה שחווה החברה, לא רק תפעולית, אלא גם תזרימית ואסטרטגית. במצגת שפרסמה לשוק ההון הודגשו הנתונים המרכזיים מהפרויקט, לצד המסר של נאוויטס לשוק: מדובר בתחילתו של עידן חדש.גדעון תדמור, אמר למשקיעים כי "שננדואה הוא גיים־צ'יינג'ר מבחינתנו, הפרויקט משנה את פניה של נאוויטס, תזרימית ופיננסית, עם קפיצה שנתית מוערכת של אלפי אחוזים בקצב ההפקה היומי". לדבריו, תחילת ההפקה מבוצעת כעת באופן מבוקר, וצפויה להתרחב עד להגעה להפקה מלאה מכל ארבע הבארות, בקצב של כ-100 אלף חביות ביום, כבר עד סוף הרבעון השלישי. החברה השלימה לאחרונה את שדרוג מתקן ההפקה ליכולת של 120 אלף חביות ביום, וציינה כי בשלב הבא תרחיב אותו ל־140 אלף חביות.
שננדואה במספרים, מתוך מצגת החברה
תדמור גם הדגיש כי נאוויטס נכנסת לשלב חדש לא רק מבחינת תזרים, אלא גם מבחינת תזמון ויכולת ביצוע. אנחנו נכנסים בשלב הכי אופטימלי מבחינתנו, שלב שבו הפוטנציאל עוד גבוה, אבל מרבית הסיכון כבר מאחורינו. זה המודל שלנו: לזהות פרויקטים מוכחים שננטשו מסיבות שאינן גיאולוגיות, להביא את המימון, ולהיות שותפים אחראיים, טובים ומקצועיים להשלמת הפיתוח וההפקה. בהסתכלות קדימה, הצביע תדמור על שלושה פרויקטים עיקריים שיהוו את מנועי הצמיחה הבאים של נאוויטס: מאגר מוניומנט, פרויקט ההרחבה שננדואה דרום, והפרויקט האסטרטגי באיי פוקלנד, Sea Lion, לגביו מתוכננת קבלת החלטת השקעה כבר בחצי השני של השנה.
"כשמשווים את הפרויקט לפרויקטים
דומים, כולל מול החברות הגדולות בתחום, נאוויטס היא הטובה ביותר בקטגוריה בפער. זה לא רק עניין של ביצועים טכניים, אלא של ניהול, תכנון וביצוע. זה נותן לנו חתימה של איכות בעיני השוק, ובעיני השותפים הפוטנציאליים"
נאוויטס מציגה תכנית להרחבת הפעילות סביב
שננדואה, עם הפיכת מתקן ההפקה (FPS) למרכז אזורי (HUB) שיתמוך בהפקה משלושה מאגרים: שננדואה, מוניומנט ושננדואה דרום. קצב ההפקה צפוי לגדול בהדרגה ל-140 אלף חביות ביום עד 2028, עם קידוח הבאר החמישית בשננדואה, תחילת הפקה ממוניומנט, וחיבור שתי בארות נוספות בפרויקט
שננדואה דרום, שכבר עבר FID.
הדבר הגדול הבא
נאוויטס מתמקדת כעת ביעד הבא שלה, פרויקט Sea Lion באיי פוקלנד, שמתוכנן להפוך לאחד ממנועי הצמיחה המרכזיים של החברה החל מ-2028. מדובר בפרויקט בהיקף עצום של כ-1.4 מיליארד דולר, שכבר הושקעו בו 1.3 מיליארד דולר בעבר, ושאותו קיבלה נאוויטס ללא תמורה, אך עם שליטה מלאה (65%) ותפקיד של מפעילה.
מדובר בתגלית הנפט המאושרת הגדולה בעולם שטרם פותחה (על פי נתוני Wood Mackenzie), עם עתודות מוכחות של כ-819 מיליון חביות נפט (2C), ותזרים מהוון חזוי (NPV10) של
כ-3.6 מיליארד דולר. התחלת ההפקה בפרויקט מתוכננת לרבעון הראשון של 2028, כאשר שלב ההשקעה הסופית (FID) צפוי להתקבל כבר במחצית השנייה של 2025.
נאוויטס מציינת שהיא כבר מתקדמת בשלבי תכנון הפיתוח, כולל שדרוג מתקן ההפקה הצף (FPSO), קידוחים והסכמים עם ספקים גלובליים.
הנתונים הכספיים
על פי המצגת, התחזיות לשנים הקרובות מראות כי Sea Lion יהווה רכיב מרכזי בזינוק החזוי בהפקה וב-EBITDA, מ־36 מיליון דולר ב-2024 למעל 1.8 מיליארד דולר ב-2028.
באותה נשימה, החברה ציינה כי היא בוחנת מימון מחדש לאג"ח הקיים, ובנוסף ציינה כי הנפקת אקוויטי הוא אחד מהכלים שהיא תוכל להשתמש בו במטרה לגייס את הכספים למימון הפרויקטים הבאים
- 3.בפנים 27/07/2025 12:36הגב לתגובה זוחברה עם צמיחה של אלפי אחוזים בשנים האחרונות התחילו כחברה קטנה ועלו לגדולה כל הכבוד.
- 2.כמה דיבורים ונעשה ונעשה לדעתי נכון לרגע זה יקרה מאוד. (ל"ת)אנונימי 27/07/2025 12:23הגב לתגובה זו
- נהפוך הוא.. כבר היום שווה שער 14K (ל"ת)אסף 27/07/2025 13:49הגב לתגובה זו
- 1.אנונימי 27/07/2025 12:15הגב לתגובה זוועכשיו ניתן לקרוא שהמנכל משדרג את הערכתו הקודמת משווי של פי 10 יותר ל 30 יותר!!!והלוואי שזה גם נכון.אני אישית לא מבין בנושא כלום.להנחתי המוסדיים אולי יבדקו את הנושא ואולי יכנסו....