סגירת מסחר באירופה: אחרי שישה ימים רצופים של ירידות הדאקס טס 2.7%

לאחר פתיחה באדום, המדדים באירופה עברו לעליות שמתחזקות בהובלת הדאקס. לאחר פתיחה באדום, המדדים באירופה עברו לעליות שמתחזקות בהובלת הדאקס. 
גיא ארז |
נושאים בכתבה דאקס

סגירת מסחר באירופה והמדדים העיקריים באירופה סגרו בראלי. מדד הדאקס הגרמני (שבמשך היום כבר ירד בכ-0.5%), סיים בזינוק של 2.7%. גם מדד הCAC 40 0.45%  סיים חזק והוסיף 2.2% לערכו.

אתמול ירד מדד הדאקס בשיעור של 0.6%, לאחר שכבר הגיע לירידה של 1.7%, וציין יום שישי רצוף של ירידות. מאז השיא שרשם המדד הגרמני באמצע חודש אפריל, ירד המדד ביותר מ-10%.

לסיפור המלא בנושא האג"ח - לחץ כאן

העליות הופיעו באירופה לאחר דיווח של רויטרס על כך שהבנק המרכזי באירופה הקטין את ההגבלה שמונעת מהבנקים ביוון למשיכת כספים. הפעולה אמורה להגדיל את האשראי ביוון ולהוות צעד מוניטארי שיתמוך בצמיחה של כלכלת יוון. סופו של התהליך אמור לאפשר ליוון להשיב את החובות ליבשת אירופה.

כמו כן דווח בבלומברג שגרמניה מתכוונת להגמיש את דרישותיה במו"מ מול יוון. לפי 2 אנשים שמקורבים למשלחת הגרמנית, מרקל וממשלתה צפויים להסתפק לפי שעה בהתחייבות של יוון לעמוד באחד מהתנאים שהוכתבו לה - כלומר ביצוע רפורמה אחת בינתיים. הדבר פותח את הדלת בצורה משמעותית להגעה להסדר מול יוון והימנעות מחדלות פירעון. 

נזכיר כי החודש יוון צריכה להשיב 1.4 מיליארד לקרן המטבע העולמי. את התשלוום הראשון הייתה אמורה להשיב יוון כבר ביום חמישי האחרון, אך ממשלת המדינה בחרה באפשרות להשיב את החוב החודשי בתשלום אחד בסוף החודש. 

נזכיר כי בשיחה אתמול עם Bizportal,  אלדד תמיר, מתמיר-פישמן, לא התרגש ממהלך הירידות של המדד הגרמני, ודווקא ראה בכך הזדמנות קנייה: "השווקים באירופה אטרקטיביים. מי שלא מושקע במדד הגרמני, אני ממליץ לו להכנס לשם. המדד תיקן, הציג פרמיה יפה, ועוד ימשיך לעלות". לכתבה המלאה - לחץ כאן

הכלכלן הראשי של גולדמן סאקס לשוקי אירופה, יו פיל פרסם היום את התחזית שלו לשוקי אירופה להמשך שנת 2015, ובה הוא מציין כי היבשת תמשיך בהתאוששות עם צמיחה של 1.5% עד לסוף השנה, ובסופה ובתחילת 2016 תתבצע צמיחה של כ-2%.

קיראו עוד ב"גלובל"

פיל מציין מספר גורמים שיתרמן לכך, ובהם: 1. עלייה בביקושים החיצוניים לסחורות, תוצרת ומוצרים אירופאים. 2. שיפור בתנאים הפיננסיים המקומיים. 3. סוף מדיניות הצנע - גם במדינות הפריפריאליות. 3. היחלשותו של האירו מול הדולר, והפיכת הייצוא לאטרקטיבי יותר. 5. נפילת מחירי הנפט (כ-25% נמוך יותר מההערכות המוקדמות).     בשורה התחתונה מציין פיל, כי כמובן שעדיין ישנם אתגרים, משוכות ואי בהירויות (כמו יוון), אך הפעם נדמה שיש סיבות טובות להגברת תחושת הביטחון בהמשך התאוששותה של יבשת אירופה.  

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה