נטפליקס
צילום: דאלי

המלכודת של נטפליקס: כשהצלחה גדולה מדי הופכת לנטל

החברה דיווחה על תוצאות חזקות ברבעון השני אך המניה צנחה ב-5% עקב ציפיות לצמיחה פנומנלית והתחרות הגוברת מול יוטיוב מעוררת שאלות על העתיד

אדיר בן עמי | (1)

כאשר חברה מציגה תוצאות חיוביות בכלל המדדים בדוחותיה אך מנייתה יורדת בכ-5% עם פרסום הדוחות, מתעוררת שאלה ביחס לפער בין ביצועים לבין ציפיות. נטפליקס Netflix, Inc היא דוגמה למצב זה: מובילה בתחום הסטרימינג, אך נתונה ללחץ מצד תחזיות עתידיות שהשוק מייחס לה. הדו"חות הכספיים לרבעון השני מצביעים על צמיחה בהכנסות, שיפור ברווחיות ותוצאות העולות על תחזיות האנליסטים. למרות זאת, המניה ירדה, כאשר היא נסחרת לפי מכפיל רווח עתידי של 44 – נתון המעיד על ציפיות גבוהות במיוחד להמשך הצמיחה.


החברה צפויה לרשום השנה רווח תפעולי של כ-13.5 מיליארד דולר, לעומת 1.4 מיליארד דולר בלבד בפעילות הסטרימינג של דיסני – פער הממחיש את יתרונה התפעולי של נטפליקס ביחס למתחרות בתחום המדיה. עם שווי שוק של מעל 514 מיליארד דולר – יותר מכפליים מזה של דיסני – נטפליקס מחויבת להציג תוצאות יוצאות דופן כדי לעמוד בציפיות. לפי פרסומים, החברה מציבה לעצמה יעד להכפיל את הכנסותיה עד שנת 2030 ולשאוף לשווי שוק של טריליון דולר.


תחום הפרסום הדיגיטלי

היעדים העתידיים נשענים, בין היתר, על תחומים חדשים יחסית לפעילות החברה, ובפרט תחום הפרסום הדיגיטלי. נטפליקס שואפת להכפיל את הכנסותיה מפרסום השנה, אך תחום זה עדיין מהווה שיעור קטן מההכנסות הכוללות.


בחנו את עצמכם

חידון שבועי על החדשות הכלכליות מביזפורטל בשבוע שחלף

תחזיות האנליסטים מצביעות על הכנסות של כ-3.9 מיליארד דולר מפרסום בשנת 2025 – פחות מ-9% מהכנסות צפויות של כ-45 מיליארד דולר. המשמעות היא צורך בהתרחבות ניכרת בתחום הפרסום לצורך הצדקת השווי הנוכחי.


האתגרים של נטפליקס

מלבד אתגרי ההכנסות, קיימת מגמה של ירידה בצפייה. לפי מיכאל מוריס מגוגנהיים, חלה ירידה של 1.5% ביוני ו-2.5% במאי בהיקף הצפייה הכולל – מגמה שעשויה להעיד על רוויה בקרב המשתמשים הקיימים.


אתגר נוסף נובע מהתחרות מול יוטיוב. לפי נתוני נילסן, מאז תחילת השנה שעברה, יוטיוב מובילה בשיעור הצפייה בטלוויזיה האמריקנית. בנוסף, היא מייצרת כ-37 מיליארד דולר בשנה מהכנסות פרסום – סכום גבוה פי עשרה מזה של נטפליקס.


התחרות מול פלטפורמות חינמיות המבוססות על תוכן משתמשים מעוררת שאלות בנוגע ליכולת של מודל המבוסס על תוכן מקצועי בלבד להתחרות על תשומת הלב של הצרכן, במיוחד כאשר בסיס המשתמשים של יוטיוב רחב בהרבה. ג'ייסון באזינט מבנק סיטיגרופ הציע לאחרונה כי נטפליקס תבחן פתיחת הפלטפורמה ליוצרי תוכן פרטיים – מהלך שיכול לייצר תחרות ישירה עם יוטיוב, אך ידרוש שינוי מהותי במבנה העסקי של החברה.

קיראו עוד ב"גלובל"


למרות מעמדה המוביל כיום בתחום הסטרימינג, נטפליקס נדרשת להיערך לשלב הבא – התחרות על מודל הבידור הדיגיטלי הרחב, שבו הפלטפורמה מהווה גם זירת תוכן ולא רק ספקית תוכן מקצועי. החברה ניצבת בפני החלטה עקרונית: להמשיך לפעול כחברת סטרימינג תוך שמירה על קצב צמיחה מתון, או לשאוף להפוך לפלטפורמה דיגיטלית רחבה יותר.


נטפליקס נסחרת כיום לפי שווי של 514.6 מיליארד דולר, לאחר שמנייתה עלתה ב-35% מתחילת השנה וב-88% ב-12 החודשים האחרונים.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    ליטאי 20/07/2025 20:25
    הגב לתגובה זו
    חודש חינם.