בלי הפתעות: הכללית מחזיקה 65% משוק הביטוח המשלים
שירותי בריאות כללית הצליחה להגיע לשיעור חדירה של 65% של הביטוחים המשלימים: 2.4 מיליון מבוטחים בביטוח המשלים ו-2.1 מיליון מבוטחים בביטוח הסיעודי, כאשר היקף הפרמיה הכולל של שתי התוכניות הוא כמיליארד שקל. כך אמר היום זאב וורמברנד, מנכ"ל שירותי בריאות כללית בכנס הביטוח של העיתון גגלובס.
לדברי וורמברנד, הכללית הגיעה להישגים אלו בעלויות גיוס שוליות של כ-160 שקל לשתי התוכניות יחד, תוך שהיא נהנית משיעור עזיבה אפסי. הפעילות השיווקית של הכללית מתבצעת באמצעות כ- 600 סוכנים שכירים העובדים בשיטת השיווק הישיר ומוכרים את שתי התכניות יחדיו. קצב המכירה השנתי הינו כ-300,000 בשנה, בעלות כוללת של כ-48 מליון שקל.
על רקע תוצאות אלה וורמברנד קרא לחברות הביטוח העוסקות בביטוחי בריאות להפסיק להתחרות במתן כיסויים החופפים לביטוחי המשלים של הכללית, משום שבתחום זה לכללית יתרון משמעותי על פניהן. לדבריו, על חברות הביטוח לבדל עצמן, באמצעות עיסוק בתחומי ביטוח בריאות שבהן קופות החולים אינן עוסקות, בשל מעמדן הציבורי.
"הגברנו באופן משמעותי את המודעות של הציבור לחשיבות ביטוחי הבריאות, כשאנו מגדילים את השוק מ-400 אלף לכ-4.5 מיליון", אמר וורמברנד. "בכך הכשרנו את הקרקע עבור חברות הביטוח לשיווק תכניות משלימות הנותנות מענה לתחומים, שבהם קופות החולים אינן עוסקות, כמו תרופות מצילות חיים שאינן בסל הבריאות, טכנולוגיות מחוץ לסל הבריאות, טיפולים ניסיוניים וכדומה. עד כה חברות הביטוח לא השכילו לבדל עצמן, אלא ניסו להתחרות, ללא סיכויי הצלחה בביטוחים המשלימים".
וורמברנד הוסיף, כי התפוצה הרחבה של הביטוחים המשלימים כיום מהווה קרקע לצמיחה עבור חברות הביטוח באמצעות שיתופי פעולה למכירת תכניות שונות שאינן חופפות לביטוח המשלים, לרבות בתחומים עתירי התחרות כמו: פנסיות, ביטוחי חיים, גמל ועוד.
על רקע ההצלחה של שילוב הביטוח הסיעודי עם תכנית השב"ן, בעלויות גיוס נמוכות, מתכוון וורמברנד להציע לחברות הביטוח לכוון את מאמצי הצמיחה שלהן בתחום ביטוחי הבריאות בעיקר לשיווק תכניות שיהיה בהן שיתופי פעולה עם קופות החולים או תכניות בתחומי ביטוח וחסכון שונים, שישווקו על בסיס הפוטנציאל של ביטוחי הבריאות. "לענף ביטוחי הבריאות יש יתרון משמעותי בכך שנאמנות הלקוחות בו היא גבוהה מאוד, וזאת בעיקר בשל תקופות האכשרה. כמו כן, לביטוחים המשלימים יש חוג לקוחות מבוסס ונאמן, אשר ניתן להשתמש בו כפלטפורמה לשיווק מסיבי וזול של תכניות נוספות. שילוב בין תכניות חסכון וגמל לבין ביטוחי קטסטרופות (תרופות מצילות חיים, למשל) עשוי לאפשר פוליסה זולה, תוך ניצול יתרונות מס בסכומים ניכרים. חברות ביטוח שישכילו לנצל מאפיין זה לקידום תכניות אחרות יוכלו ליהנות מצמיחה מואצת ומחסכון ניכר בעלויות גיוס".