מומחי מחשבים: יכולת שבבי המחשב לא תגדל לעולם

בביקור בארץ מסביר המומחה לתחום, מייקל דיוויס, כי עתיד שיפור המחשב הוא בחיבור מספר מחשבים בשיטה הנקראת "גריד". דיוויס: לא צריך לזרוק מחשבים קיימים
שי פאוזנר |

חוק מור - הוא חוק הקובע, כי מידי שנה וחצי (18 חודש) מוכפל מספר הטרנזיסטורים בשבב במחיר זהה. או במילים אחרות - מהירות החישוב של המחשב שלנו צומחת כל הזמן במהירות מסחררת. עד היום חוק מור הוכח כנכון. אולם לדעתם של מומחי מחשב, קרב היום בו תגיע לקיצה יכולת המזעור של השבבים - אותם מוחות זעירים המבצעים את ה"חשיבה" במחשב שלנו.

"כמה טרנזיסטורים ניתן לדחוס לצ'יפ אחד?" שאל בסוף השבוע האחרון ג'ון דיוויס (John Davies), ארכיטקט טכנולוגי בכיר, אשר הגיע לישראל לסדרת פגישות עם מנהלי מחשוב בחברות המובילות בישראל.

דיוויס ביקר בארץ בהזמנת האיגוד הישראלי לטכנולוגיות הגריד (IGT). האיגוד הישראלי הוא עמותה ללא מטרות רווח, אשר הוקמה בשנת 2004 במטרה לקדם את הידע הטכנולוגי בתחום טכנולוגיות הגריד ולשפר, באמצעותה את יכולת התחרות של החברות בישראל. האיגוד הינו בבעלות החברות בו ופעילותו ממומנת על ידי תוכנית מגנ"ט של לשכת המדען הראשי במשרד התמ"ס ודמי חבר. לדבריו, "יש צורך במכניזם שיתן כוח מחשוב מבלי לדחוס עוד ועוד טרנזיסטורים על ציפ אחד. הפתרון מצוי בטכנולוגית הגריד".

הגריד הינה טכנולוגיה אשר מאחדת את כל משאבי המחשב, לישות לוגית אחת. כך מתאפשר ניצול משאבי המחשוב, על פי דרישה. "כשם שאנו רואים את התוכן ברשת האינטרנט (WEB) כמשאב לוגי אחד, כך משתמשי הגריד רואים את הרשת כמחשב וירטואלי אחד" מסביר אבנר אלגום מנכ"ל האיגוד הישראלי לטכנולוגיות הגריד", הוא מסביר.

לדברי דיוויס, לא צריך לזרוק מחשבים קיימים, מאחר וניתן להשתמש בכח המחשוב שלהם "בגריד אפשר להשתמש במחשבים קיימים. מדוע לרכוש חומרה יקרה, אם אפשר להשתמש בכח המחשוב של המחשבים הקיימים?", הוא שואל. לגריד ניתן לחבר גם מחשבים ישנים, שלא ניתן להריץ עליהם מערכות הפעלה ותוכנות מתקדמות.

דיוויס הסביר, כי כיום מחולל הגריד מהפכה בתחום המחשוב הארגוני ובעיקר במגזר הפיננסי. במקום לרכוש מחשב-על שיכולתו מנוצלת רק חלק מהזמן, ניתן לנצל את כוח המחשוב הקיים בארגון. "במערכת הבנקאות כל עיקוב של שניה יכול לעלות מליונים. כצרכן, אינך רוצה לקבל את הנתונים הפיננסים הרלוונטיים לך מעט מאוחר יותר כי המכונות היו עסוקות ..." הסביר דיוויס.

דיוויס הסביר כי להטמעת הגריד בארגונים יש מספר יתרונות על פני שימוש במחשב-על. בניהם שיפור ביצועים, Scalability ? יכולת להתאים במהירות את עוצמת המחשוב לפי צורכי הארגון בכל זמן נתון, ויכולת התאוששות. "כשמחשב אחד מתקלקל, מתוך עשרות או מאות מחשבים, הדבר לא יפגע בביצועי המערכת" הסביר דיוויס "לעומת זאת כאשר כל עוצמת המחשוב מתרכזת במחשב גדול אחד ומרחשת בו תקלה, עלול להיגרם נזק של ממש לארגון".

אחד מהיישומים העתידיים שעשויים להיות לגריד, הינו יצירתם של 'תחנות כוח מחשוביות'. יתכן מאוד שבעתיד, נוכל להשאיל כוח מחשוב באמצעות ספקיות האינטרנט שישרתו תחנות כח מחשוביות, תמורת תשלום. באותה מידה נוכל לקבל תשלום עבור השימוש בכוח המחשוב של המחשב שלנו, ממשתמשים אחרים. כך שהמחשב לא רק יוציא מאיתנו כסף, אלא יוכל להיות גם מקור הכנסה ...

בתמונה: ג'ון דיוויס מתארח בכנס האיגוד הישראלי לטכנולוגיית הגריד (www.grid.org.il)

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה