רכישות חב' הסלולר הזניקו השווקים; מה קרה בבריטניה?
השווקים באירופה
המדדים האירופיים המובילים, סיכמו את יום המסחר הראשון לשבוע זה בעליות שערים. נתוני צמיחה "מעודדים" של כלכלת יפן, הציגו ירידה בתמ"ג (תוצר מקומי גולמי) של 1.3% והביסו את תחזיות האנליסטים שצפו ירידה חדה יותר של 2.5%. המשקיעים מצאו נחמה בנתונים אלו ולמעשה קיבלו גושפנקה כי מצב הכלכלה העולמית אינו חמור כפי שצפו. הכלכלה העולמית אכן מתאוששת, גם אם הדבר נעשה באיטיות.
המניות הבריטיות התחזקו זה היום השלישי ברציפות, ורשמו את העלייה הגדולה ביותר ל-3 ימי מסחר מאז אפריל 2009, וזאת לאחר שכ-566 מיליארד דולר "נמחקו" משוק המניות הבריטיות בחודש האחרון. המדד הבריטי FTSE 100 אשר נחלש ב-16% מתחילת חודש יולי עד ל-10/8, רשם עלייה של 0.56%.
בין מובילות המגמה החיובית הייתה מניית יצרנית מתכת הכסף הגדולה בעולם - Fresnillo, שרשמה עלייה של 4.1% לאור התחזיות האופטימיות כי הביקוש למתכות ימשיך לעלות בתקופה הקרובה. החוזים העתידיים על מתכת הכסף לחודש ספטמבר המשיכו לטפס מעלה והתחזקו ב-1.4% נוספים.
לעומת זאת, מניות הפיננסיים הבריטיות המשיכו במגמה השלילית מיום שישי האחרון, וגם ביום מסחר זה נחלשו. נראה כי המשקיעים עדיין חוששים מיציבותם וחוסנם של הבנקים הבריטיים. מניית Barclays ירדה ב-2.06% נוספים, מניית Lloyds רשמה ירידה של 1.73% ואילו מניית Royal Bank Of Scotland נחלשה ב-1.12%. מדד ה-DAX הגרמני התחזק ב-0.41%, בעוד מניית הבנק הגרמני Deutsche Bank רשמה עלייה של 2.92%.
השווקים בארה"ב
המניות האמריקניות המשיכו אף הן במגמה החיובית, והמדדים המובילים רשמו עליות שערים. מניית יצרנית הטלפונים החכמים Motorola רשמה עלייה של 56%, לאחר שהענקית Google, המספקת מערכות הפעלה לטלפונים חכמים, הודיעה כי תרכוש את החברה בעבור 12.5 מיליארד דולר במזומן, ובכך תהפוך אף היא ליצרנית טלפונים סלולריים.
בכך למעשה, יצרניות הסלולר השונות מתעוררות למציאות חדשה, בה התחרות בשוק מתרכזת לידי מספר קטן של חברות ענק החולשות על הסקטור ביד רמה. לפי הסכם הרכש בין השתיים, Google תשלם למחזיקי מניית מוטורולה 40 דולר במזומן עבור כל מניה (סכום הגבוה ב-63% משווי המניה עם נעילת המסחר בבורסה הניו - יורקית ביום ה-12/8).
כתגובה, מניית יצרנית הטלפונים הסלולריים הגדולה בעולם Nokia התחזקה בשיעור הגבוה ביותר מזה שנה וחצי, ורשמה עלייה של 17.35%, וזאת לאור שיתוף הפעולה שלה עם הענקית Microsoft, שהביא את המשקיעים לחשוב כי היא הבאה בתור "לעמוד על המדף".
גם מניית חברת Research In Motion (יצרנית מכשיר הבלקברי) רשמה עלייה חדה של 10.4% לאור ההנחות כי אף היא תצטרך בשלב זה או אחר להתמזג עם חברה אחרת או לחילופין להימכר לאחת מהענקיות, וזאת על מנת "להישאר בתחרות".
מניית Bank Of America טיפסה ב-7.93%, לאור פרסומים כי בכוונתה למכור חלק מפעילותה ונכסיה (בקנדה, בריטניה ואירלנד) על מנת להגדיל את שיעור הרווח הנקי. מניית JPMorgan התחזקה ב-2.7%, מניית Morgan Stanley רשמה עלייה של 6.1% ואילו מניית Citigroup עלתה ב-4.76%.
חברות הנפט התחזקו לאור העלייה במחירי הנפט, ומניית התאגיד Exxon Mobil Corp רשמה עלייה של 3.2%. מדד ה-P&S 500 שנפל ב-18% מסוף אפריל השנה ועד ל-8/8, מחק למעלה מ-2 טריליון דולר משוק המניות האמריקני, תיקן ירידות אלו ועלה ב-2.18% (בכך למעשה השלים עלייה של 7.5% בשלושת ימי המסחר האחרונים). מדד ה-DOW JONES התחזק ב-1.9%, ואילו מדד הנאסד"ק רשם עלייה של 1.88%.
***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.