המגמה התהפכה והפאניקה נרגעה

השווקים מעבר לים נסחרו בעליות שערים בניגוד למגמה שהורגשה בלכל אורך השבוע האחרון
עינת לפידות |

השווקים באירופה

ב-2 ימי המסחר האחרונים של השבוע הקודם נראה כי התהפכה המגמה וחלה הפוגה ב"פאניקה" שאחזה במשקיעים בשבוע וחצי האחרונים. נתונים חיוביים שהגיעו מארה"ב (ירידה בתביעות המתמשכות לדמי אבטלה) בשילוב עם איסורן של חלק ממדינות מהגוש האירופי למכירת נכסים בחסר (צרפת, איטליה, בלגיה וספרד) עשו את שלהם והחזירו את האופטימיות לבורסות השונות.

ביום חמישי ה-11/8, המניות האירופיות נסחרו במגמה חיובית, ונרשמו עליות שערים במדדים המובילים. המדד הבריטי, FTSE 100 התחזק ב-3.1%, בעוד הסקטורים שהובילו עליית שערים זו, הן מניות הפיננסיים (הבנקים למיניהם) - מניית Barclays התחזקה ב-8.6%, מניית Lloyds רשמה עליה של 4.4% ואילו מניית Royal Bank Of Scotland טיפסה ב-4%.

גם מדד ה-DAX הגרמני רשם עליית שערים של 3.3%, הסקטור שהוביל את העליות היה סקטור חברות המתכות השונות, שהתחזקו לאור העלייה שנרשמה במחירי המתכות. בלטה בעלייתה היא מניית יצרנית הפלדה הגרמנית הגדולה Thyssenkrupp שהתחזקה ב-8.1%.

גם ביום המסחר האחרון לשבוע הקודם (יום שישי ה- 12/8) נרשמה מגמה חיובית, ונראה כי החששות בנוגע להאטה כלכלית עולמית רשמו הפוגה לעת עתה. את מקומם תפסו התקווה והאמונה בהתאוששות והתחזקות הכלכלה העולמית.

תמכו בחיזוק תחושות אלו היו נתונים חיוביים נוספים שהגיעו מארה"ב עם עלייה של 0.5% בנתוני המכירות הקמעונאיות בחודש יולי האחרון - העלייה הגבוהה ביותר מזה 4 חודשים. הנתון הפיח תקווה חדשה והראה כי על אף נתוני האבטלה בארה"ב - הצרכנים מצליחים להתמודד עם המצב הקיים, לא מייעדים את כספם לחסכונות בלבד, ובכך תורמים להתאוששותה של הכלכלה הגדולה בעולם.

המניות הבריטיות התחזקו זה היום השני ברציפות, וגם הפעם המניות שהובילו מגמה זו הן מניות הבנקים. הפעם, בעקבות המלצה שניתנה ע"י אנליסטים מבית הבנק הצרפתי Societe Generale, שטענו כי מחירי מניות הבנקים הבריטיים משקפים שווי שוק הנמוך בהרבה משווי השוק האמיתי של בנקים אלו.

לפי טענתם, מאז משבר הסאב-פריים ב-2008, בו קרס בנק ההשקעות האמריקני Lehman Brothers, חלו שינויים מהותיים ברגולציה של הבנקים השונים. כיום, עליהם לעמוד ביחס הלימות הון הגבוה מהנדרש מהם בעבר, ובכך למעשה הגדילו את אחוז הנזילות שלהם - עובדה שאינה משתקפת במחירי המניות הנסחרות מתחת לשווין ההוגן.

מניית Barclays התחזקה ב- 5.3%, מניית Lloyds רשמה עליה של 5% ואילו מניית Royal Bank Of Scotland טיפסה ב-4.8%. מדד ה-DAX הגרמני התחזק ב-3.45%, בעוד מניית הבנק הגרמני Deutsche Bank התחזקה ב-2.4%.

השווקים בארה"ב

כמובן שגם בבורסה האמריקנית שררה אווירה חיובית ומנבאת טובות לשם שינוי. לאחר שכ-3 טריליון דולר "נמחקו" משוק המניות האמריקני בשלושת השבועות האחרונים. בעקבות פרסום הירידה בתביעות המתמשכות לדמי אבטלה (ביום חמישי ה-11/8), הגיבו בעליות שערים ב-Wall Street.

הסקטורים שהובילו מגמה חיובית זו היו מניות הפיננסים. מניית JPMorgan עלתה ב-6.75%, מניית Morgan Stanley רשמה עליה של 10.7% ואילו מניית Bank Of America עלתה ב-7.1%. מניית ספקית ציוד התקשורת הענקית Cisco עלתה בכ-16% לאחר פרסום הדו"חות הרבעוניים שלה, שהיו יוצאים מן הכלל והביסו את תחזיות האנליסטים. החברה רשמה את העלייה הגבוהה ביותר מאז מאי 2002. מדד ה-DOW JONES התחזק ב- 3.95%, מדד ה- P&S 500 עלה ב- 4.63% ואילו מדד הנאסד"ק רשם עליה של 4.69%.

גם ביום שישי ה-12/8 המשיכה המגמה החיובית הכללית בעקבות פרסום נתונים חיוביים נוספים של הכלכלה האמריקנית. הפעם היו אלה נתוני המכירות הקמעונאיות שהראו עליה נאה, ובכך הפיחו את החששות בפני מיתון עולמי המתקרב ובא.

בניגוד ליום המסחר שקדם לו, מניות הפיננסים רשמו ירידות שערים ונחלשו בניגוד למגמה החיובית הכללית. מניית JPMorgan ירדה ב-2.13%, מניית Morgan Stanley רשמה ירידה של 7.25% ואילו מניית Bank Of America נחלשה בשיעור של 0.83%. מדד ה-DOW JONES התחזק ב-1.12%, מדד ה-P&S 500 עלה ב-0.53% ואילו מדד הנאסד"ק רשם עלייה של 0.61%.

הכותבת, עינת לפידות, מנהלת השקעות מיובנק ניהול נכסים פיננסיים בע"מ

***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה