סקירת יומית - שוקי חו"ל - 02.08.11

עינת לפידות, מנהלת השקעות ביובנק ניהול נכסים פיננסיים בע"מ, סוקר את שוקי ההון מעבר לים
עינת לפידות |

השווקים באירופה

יום המסחר הראשון לשבוע זה הסתיים במגמה שלילית. זאת לאור הנתונים החלשים שמגיעים מארה"ב. הפעם זה תורו של מדד מנהלי הרכש ליצור "מפולת" בשווקי העולם כולו. למרות העובדה כי הייתה הסכמה בין נשיא ארה"ב, ברק אובמה, לבין עמיתיו הרפובליקנים בנוגע להעלאת תקרת החוב האמריקנית - השמחה הייתה מהולה ב"עצב" ונתוני המדד העיבו על אווירת האופטימיות הכללית.

פרסום נתוני מדד זה הסיח דעתם של המשקיעים מכלכלתה של אירופה המתקשה אף היא לאור משבר החוב במדינות ה-PIIGS, והפנה את תשומת הלב העולמית לכלכלת ארה"ב המדשדשת זה זמן רב.

המדד הבריטי - FTSE 100 נחלש בשיעור של 0.7%, וגם הפעם בחרו המשקיעים למכור את החזקותיהם במניות הבנקים האירופאים בהתאם לאווירה הרווחת בחודשים האחרונים. מניית Barclays ירדה בשיעור של 2.69%, מניית Royal Bank Of Scotland ירדה בשיעור של 4.3% ואילו מניית בנק המשכנתאות הגדול בבריטניה - Lloyds ירדה בשיעור של 4.98%.

בניגוד למגמה השלילית, מניית הבנק הגדול באירופה HSBC נסקה למעלה, וזאת לאור פרסום דו"חות רבעוניים מצוינים, בהם הציג הבנק רווחים של 9.2 מיליארד דולר לעומת רווח של 7.82 מיליארד דולר, לו ציפו האנליסטים.

במקביל לפרסום הדו"חות הודיעה הנהלת הבנק כי בכוונתה לפטר כ-30,000 עובדים כתכנית להפחתת עלויות בסדר גודל של 3.5 מיליארד דולר לשנתיים הבאות. מניית הבנק התחזקה בשיעור של 2.19%. העלייה הגבוהה מאז אפריל השנה.

המניות הגרמניות המשיכו במגמה השלילית מזה 4 ימי המסחר האחרונים, וגם אתמול, מדד ה-DAX הגרמני רשם ירידות שערים ונחלש ב-2.86% - הרמה הנמוכה ביותר אליה הגיע המדד מאז מארס השנה. נוסף על הנתונים החלשים של מדד מנהלי הרכש, כ-53% מהחברות והתאגידים הציגו רווחים שהינם מתחת לציפיות האנליסטים - הכמות הרמה ביותר מזה 5 שנים. מניית Deutsche Bank נחלשה ב-2.22%. השווקים בארה"ב

המגמה השלילית שאפיינה את הבורסה האמריקנית במהלך השבוע האחרון נמשכה, ויום המסחר הראשון לשבוע זה נחתם במגמה שלילית. למרות החדשות הטובות בדבר הצלחתם של הרפובליקנים והדמוקרטים בגיבוש מסגרת הסכם להעלאת תקרת החוב וצמצום הגירעון הממשלתי (תכנית שתעלה היום להצבעה בסנאט האמריקני) - פרסום נתוני מדד מנהלי הרכש הראה את חולשתה וחוסר יכולתה של הכלכלה האמריקנית להתאושש מהמשבר הכלכלי אליו נקלעה בשנת 2008.

לפי הנתונים, היצרנים השונים מתפתחים בקצב האיטי ביותר מזה שנתיים. המדד ירד ל-50.9 בחודש יולי האחרון לעומת ציפיות האנליסטים שעמדו על 54.5 (לאחר שבחודש יוני האחרון נתוני המדד עמדו על 55.3).

לאור הנתונים החלשים בהתאוששות הכלכלה האמריקנית, משבר החוב המסתמן באירופה וחוסר יציבות פוליטי השורר בעולם כולו - המשקיעים מחפשים קרקע בטוחה יותר משוק המניות, ובורחים להשקעות סולידיות. על אף המצב הבעייתי בארה"ב (איומי חדלות פירעון והורדת דירוג), המשקיעים בורחים ל-Treasuries, (האג"ח האמריקני) והתשואות בהן (ב-Treasuries ל-10 שנים) הגיעו אתמול לשפל הגבוה ביותר לשנה קלנדארית זו (נגעו ב-2.75%).

המדדים המובילים המשיכו במגמה שלילית - מדד ה- DOW JONES ירד ב-0.09%, מדד ה- P&S 500 ירד זה היום השישי ברציפות ב- 0.41% לאחר שפתח את יום המסחר במגמה חיובית ובעליות שערים. אילו מדד הנאסד"ק נחלש בשיעור של 0.43%.

מניית TEVA הנסחרת גם בבורסה הישראלית וגם בבורסה האמריקנית - רשמה אתמול ירידה של 6.17% (בבורסה האמריקנית) וזאת לאור אכזבתם של המשקיעים מהתרופה Laquinimod, שנכשלה בשלב הניסוי הקליני הנוסף ולא עמדה ביעדו המרכזי של הניסוי.

***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה