ישראל אל מול ה-OECD: המערכת הסוציאלית לא מפותחת, הקצבאות כאן נמוכות

מהדו"ח שפרסם היום המוסד לביטוח לאומי, נראה כי ישראל מפגרת ביחס ל-OECD. קצבת ילד ראשון נמוכה. דמי הביטוח הלאומי נופלים על העובד. הפנסיה מצומצמת
לירוי פרי |

לאור הצטרפות ישראל ל-OECD, מפרסם המוסד לביטחו לאומי מאמר המשווה את מערכת הביטחון הסוציאלי בישראל למדינות ה-OECD. להלן הממצאים העיקריים:

תשלומי הגמלאות

בתחומי ההוצאות לרווחה, ההשוואה של ישראל למדינות ה- OECD מצביעה על מקומה הנמוך למדי של ישראל. בין היתר, קצבת הילד הראשון נמוכה במיוחד, תקופת העבודה המזכה בדמי אבטלה ארוכה למדי כאשר התקופה המרבית לתשלום דמי אבטלה נמוכה יחסית וכן קצבת הזקנה נמוכה בהשוואה לפנסיה הציבורית של רוב מדינות ה-OECD.

מימון הביטחון הסוציאלי

למימון מערכת הביטחון הסוציאלי בישראל כמה מאפיינים בולטים: חלקו של העובד בתשלום דמי הביטוח גבוה מזה שחל על המעסיק, מגמה הפוכה מזו הקיימת במדינות ה-OECD. פרט לכך, דמי הביטוח שהמעסיקים משלמים בעבור עובדיהם נמוכים מאלה שבמדינות ה-OECD.

מנגד, יש לציין כי גביית דמי הביטוח כאחוז מהתמ"ג בישראל נמוכה מרוב מדינות ה-OECD.

מה עושים בכדי לשפר?

ניתן להצביע על כמה אמצעים שננקטו בשנים האחרונות לשיפור ולהרחבת הביטחון הסוציאלי של תושבי מדינה. בין היתר, תשלום קצבת זיקנה מוגדלת לנכה שהגיע לגיל זקנה, חוק פנסיה חובה ושילובם של אנשים עם מוגבלויות בשוק העבודה באמצעות שיפור התנאים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה