המטבע הישראלי מדשדש: סביבת המאקרו מסוכנת, השטר הירוק טיפס ב-0.4%

לאומי: "השקל ימשיך בתקופה הקרובה להיסחר בטווח צר מול הדולר". המטבע האמריקני עשוי להגיב לנתון התמ"ג בארה"ב
לירוי פרי |

לאורך השבוע הדולר תפס תאוצה אל מול שקל, כמו גם אל מול רוב המטבעות בעולם. נתוני מאקרו מעורבים שסיפקה הכלכלה הגדולה בעולם העלו חששות בקרב המשקיעים שהעדיפו להתבצר בדולר. בארץ, נגיד בנק ישראל סטנלי פישר הותיר את שיעור הריבית לאוגוסט ללא שינוי, מה שביסס את פערי הריביות בין השקל לשאר המטבעות.

עם סגירת המסחר במט"ח, הדולר עלה בשיעור של 0.37% ושערו היציג נקבע על רמה של 3.829 ואילו האירו מתחזק כעת בשיעור של 0.05% לרמה של 4.87 שקלים לאירו. בצמד האירו - דולר, המסחר מנהל ביציבות בשער של 1.271 דולר לאירו.

לאורך השבוע עלה הדולר אל מעל לרמת 3.8 שקלים, וזאת כאמור על רקע נתונים מאכזבים בארה"ב. בין היתר ניתן לציין את מכירות הבתים שירדו לשפל ואת פעילות הייצור שהצטמקה. גם מטבעות אחרים המשמשים לרוב כחוף מבטחים, צברו תאוצה לאורך השבוע. הפרנק השוויצרי עלה לשיא אל מול האירו ואילו המטבע היפני עלה לרמתו הגבוהה ביותר אל מול הדולר, זה 15 שנים.

בגזרה הישראלית, החלטתו של הנגיד פישר להותיר את שיעור הריבית על כנה, משמעה בהיבט המטבע תמיכה בדולר. פישר התאים עצמו לשאר השווקים ברחבי העולם והחליט שלא להמשיך את העלאת שיעור הריבית שנרשמה בחודש שעבר. כלכלני לאומי מעריכים כי "השקל ימשיך בתקופה הקרובה להיסחר בטווח צר מול הדולר."

בהמשך היום, עשוי הדולר להגבי לנתון התמ"ג שיתפרסם ב-15:30 (שעון ישראל) וכן לדבריו של ברננקי מיד לאחר הפתיחה בוול סטריט.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה