מיכאל שראל: "ייתכן מאוד שפישר ימשיך לרכוש דולרים גם מעבר לרף ה-44 מיליארד דולר"
מדד המחירים לצרכן רשם בפברואר ירידה של 0.1% והאינפלציה ב-12 החודשים עומדת על 3.3 אחוזים. הכלכלן הראשי של הראל פיננסים, מיכאל שראל, אומר בסקירה שפרסם היום (ג') כי "בעקבות המדד הנמוך יוכל בנק ישראל להמשיך בהרחבה המוניטרית, הכוללת הגדלת כמות הכסף ותמיכה בפיחות של השקל".
שראל מוסיף כי "במידה ולא יחול פיחות משמעותי בשקל בשבועות הקרובים, ועל רקע נתוני היצוא המאוד מאכזבים שפורסמו בתקופה האחרונה, יתכן מאד שהבנק יחליט להמשיך ברכישת המט"ח גם כאשר גובה היתרות תעלה על רף ה- 44 מיליארד דולר".
נציין כי לקראת ההודעה על המדיניות המוניטארית בסוף החודש פירסם היום בנק ישראל נתונים, מהם עולה כי שיעור האינפלציה הנגזר משוק האג"ח הממשלתי עומד על 0.7% ב-30 הימים האחרונים וכ-0.8% בפברואר. כלומר, עדיין נמוך מהיעד הממשלתי העומד על 1%-3%.
גם שיעור האינפלציה הממוצע ל-12 החודשים הקרובים החזוי על ידי כלכלני המאקרו במשק עומד על 0.6% בלבד.
מנגד, באמצעי התשלום במשק נמשכת העליה החדה ובחודש פברואר הם גדלו בעוד 7.5% לרמה של 80.1 מיליארד שקלים, ככל הנראה על רקע ירידת הריבית לרמה אפסית (הבנקים משלמים ריביות קרובות מאוד לאפס בפקדונות, וגם במק"מים הקצרים ובקרנות השקליות התשואות נמוכות מאוד כך שלקוחות רבים שומרים כספים בחשבונות עו"ש).