כלכלני גאון בסקירתם השבועית: "קיים עיוות בעקום הצמוד, האינפלציה מתומחרת גבוה מדי"
כלכלני בית ההשקעות גאון פרסמו היום את סקירתם השבועית. בגאון מציינים כי האג"חים השקליים נסחרו בשבוע החולף בירידות שערים של עד 1.1%, שהתרכזו שוב בעיקר בסדרות הארוכות ביותר של השקלים. הירידות נבעו מהמשך העלייה בדולר.
התשואה לפדיון באג"ח הממשלתי ל-10 שנים (ממשל 219) עלתה מרמה של 4.68% לרמה של 4.78%, בעוד שבארה"ב התשואה על האג"ח האמריקאי ל- 10 שנים ירדה מרמה של 3.04% לרמה של 2.82%. כפועל יוצא, פרמיית הסיכון של ישראל, אשר מבטאת את הפער בין התשואה השקלית לאמריקאית עלתה מעט יחסית לשבוע שעבר וכעת היא עומדת על 1.74%.
בגאון אומרים כי "במבט קדימה לשבוע הקרוב, השוק מגלם ירידה נוספת של 0.25% בריבית, ובתשואות הנוכחיות אנו ממליצים להתמקד במח"מ הבינוני (4 שנים), שכן בקצרים התשואה נמוכה מדי, ובארוכים אינה מפצה דיה על הסיכון מתרחיש של עלייה בגרעון לרמה דו ספרתית ו/או התחזקות חזקה בדולר".
בגאון מעריכים כי מדד פברואר צפוי לרדת סביב 0.2%-0.3% והאינפלציה השנתית הנגזרת משוק ההון עומדת על 0.53% בשנתיים הקרובות ואילו לטווח הבינוני סביב 3-4 שנים מגולמת אינפלציה של סביב 1.8% לשנה. "לאור התשואות בשוק, ועיוות בעקום הצמוד הממשלתי, לפיו האינפלציה המגולמת לשנה-שנתיים מתומחרת גבוה מדי על 0.5% בעוד אנו צופים כי נוכח המיתון, האינפלציה תהיה נמוכה יותר מהתחזיות ואולי אפילו שלילית, ולאור העובדה שהחל ממח"מ של 4 שנים ומעלה האינפלציה המגולמת הממוצעת עומדת על 2%, הרי שאנו ממליצים להתמקד במח"מ הקצר-בינוני של 3-4 שנים בממשלתי ובעיקר בסדרה 5481".
כמו כן, בגאון שוב ממליצים לנצל את התשואות הגבוהות בהן נסחר האג"ח הקונצרני, במיוחד נוכח העובדה שתחילת פעילותן של קרנות המנוף קרב, בנוסף ישנן הערכות כי בנק ישראל צפוי להודיע על רכישת אג"חים קונצרניים. "אנו סבורים שתהליך זה ישפיע לטובה על האפיק הקונצרני כולו ובעיקר המדורג (מדדי התלבונד) לכן אנו ממליצים לשקול השקעה באג"ח בדירוגים גבוהים שהינן אטרקטיביות נוכח SPREAD (מרווח) של 4.14% בתל-בונד 20 (מרווח מול אג"ח ממשלתיות צמודות מדד לתקופות מקבילות)".
"למשקיעים הנועזים יותר, מומלץ לנצל את המרווח הגדול בתל-בונד 40 העומד על 7.20% אם כי יש לקחת בחשבון שמדובר בלא מעט אג"ח של חברות נדל"ן".
בנוגע לשוק המט"ח אומרים בגאון כי בשבוע הקרוב הדולר צפוי להמשיך להתחזק וייסחר בטווח שערים של 4.18-4.28 שקל לדולר, כאשר בטווח של השבועות הקרובים, היעד שלהם עומד על 4.35 שקל לדולר. "מבחינה טכנית, הדולר מצוי עתה בין רמת התמיכה 4.16 שקל ורמת ההתנגדות הקריטית ביותר 4.32-4.35 שקל לדולר. הצפי הוא שרמה זו לא תפרץ בקלות, לפחות לא בניסיון הראשון וקיים סיכוי לא מבוטל שרמת 4.16 תיבדק שוב בשבועות הקרובים".