טאואר מכוונת לשוק חדש: החלה בייצור המוני של חיישני תלת-מימד של קאנסטה
חברת השבבים הישראלית, טאואר סמיקונדקטור (סימול: TSEM) וחברת קאנסטה האמריקנית הודיעו היום במשותף, על תחילת ייצור של חיישנים ייחודיים המספקים תמונות תלת-מימדיות והמיוצרים בתהליך ייצור סטנדרטי אשר מוזיל משמעותית את עלות המצלמות התלת-מימד למגוון יישומים.
ייצור החיישנים התלת מימדיים, הנמצאים כעת בשלבי קווליפיקציה סופיים יתבצע במפעל 2FAB של טאואר תוך שימוש ביכולות הייחודיות שפותחו בטאואר בתחום - CMOS Image Sensors בתהליך 0.18 מיקרון המקנות יתרונות הן בעלויות והן בביצועים.
חשוב לציין, שאחד מהמשקיעים האסטרטגים הגדולים בחברת קאנסטה הינה לא אחרת מיצרנית הרכב היפנית, חברת הונדה. הערכות בשוק הם שהונדה השקיעה כבר מעל 5 מיליון דולר בחברת קאנסטה, וכי ההזמנות הראשונות לייצור החיישנים התלת מימדיים מיועדים אליה.
חברת קאנסטה המציאה את טכנולוגית המצלמה התלת מימדית המאפשרת למערכות אלקטרונית סטנדרטיות,באפליקציות שונות, "להכיר" את המרחב. טכנולוגיה זו נמצאת במוצרים כגון, מוצרי צריכה אלקטרוניים, מערכות ראיה תעשיתיות, מצלמות אבטחה, מצלמות רפואיות, מצלמות למשחקי וידיאו אינטראקטיביים ועוד.
בנוסף לפיתוח טכנולוגיות מתוחכמות המאפשרות למוצרי קאנסטה לעקוב אחר זירות וגופים תלת-מימדיים בזמן-אמת ובתנאי תאורה משתנים, השקענו משאבי פיתוח ניכרים ביישום החיישנים בתהליך ייצור CMOS רגיל, שהינו זול באופן יחסי" אמר ג'ים ספייר, נשיא ומנכ"ל קאנסטה. "התוצאה היא מוצרים זמינים, במחיר שווה לכל נפש, המותאמים לשוק הצריכה ההמוני. טאואר מוכרת כמובילה עולמית בתחום חיישני ה – CMOS ולכן מהווה שותף טבעי ומצוין להשגת מטרותינו".
לפי מחקרי שוק אחרונים חיישני התלת-מימד כמו גם פתרונות ראיה חכמה אחרים לשוק הרכב יאפשרו את הגדלת שוק הסמיקונדקטור כולו לתעשית הרכב מ-18 מיליארד דולר ב-2006 ל-29 מיליארד דולר ב-2013, גידול של כ-8% בשנה. כמו כן ישנה הצלחה ניכרת בשימוש בחיישנים אינטראקטיביים במשחקי מחשב ווידיאו. ההערכה היא שהמצלמות התלת מימדיות יחליפו את המצלמות הרגילות בשוק המגיע כיום לכ-5.5 מיליארד דולר מכירות לשנה על פי האנליסטים של isuppli.com.
"אנו שמחים לראות ששיתוף הפעולה של השנים האחרונות בין שתי החברות נושא פירות " אמר ד"ר אבי שטרום, מנהל כללי של תחום CMOS Image Sensors בטאואר. "הגישה של קאנסטה לחיישנים תלת-ממדיים מהווה פריצת דרך. שיתוף הפעולה הפורה יאפשר הגעה לשווקים והזדמנויות עסקיות משמעותיים".
צעדיה של חברת טאואר היום הם המשך ישיר של התוכנית האסטרטגית של משפחת עופר, השולטת בחברה באמצעות החברה לישראל, להפוך את לשחקן גלובלי. רק בסוף חודש מארס האחרון הודיעה החברה על חוזה עם חברת N-trig לייצור סט רכיבים לחיישנים עבור מחשבי לוח. חוזה הצפוי להניב לטאואר כ-10 מיליון דולר בשנה, ע"פ גורמים בשוק.