הערכות: מדד המחירים לצרכן ירד ב-0.2% בחודש מארס

האינפלציה בשנה שהסתיימה במארס עמדה ככל הנראה על 3.2%. רונן מנחם ממזרחי טפחות: פישר לא יוריד את הריבית, ברננקי יסתפק בהורדה מתונה
עדי בן ישראל |

הלחצים האינפלציוניים במשק הישראלי ככל הנראה התמתנו בחודש מארס, בעוד הדולר נחלש בשיעור של 2.2% וגרר מטה את מדד המחירים לצרכן בחודש שעבר. קונצנזוס תחזיות האנליסטים צופה ירידה של 0.2% במדד מארס, שיפורסם הערב (18:30), אולם גם ירידה זו לא תחזיר את האינפלציה לתחום היעד של בנק ישראל (1%-3%). ב-12 החודשים שהסתיימו במארס, צפויה האינפלציה להסתכם ב-3.2%.

רונן מנחם, אסטרטג השקעות ראשי בבנק מזרחי טפחות, מדגיש כי האינפלציה בישראל עודנה גבוהה. לדבריו, "יש לנו סביבה גבוהה של אינפלציה. אם מסתכלים קדימה, יש סיכוי שנראה אינפלציה של 4%-5% בשיעור שנתי בחודשים הקרובים (אפריל-ספטמבר)".

בנק ישראל חוזה כי האינפלציה תחזור לתחום היעד במחצית השנה, כאשר ההאטה הכלכלית צפויה למתן את הלחצים האינפלציוניים. בשתי החלטות הריבית האחרונות בחר נגיד בנק ישראל, הפרופסור סטנלי פישר, להוריד את הריבית בשל החשש מפגיעה בצמיחה במשק. נתוני האינפלציה שיפורסמו הערב יהוו שיקול חשוב בהחלטת הריבית הקרובה, אשר תתקבל ב-28 באפריל - יומיים לפני החלטת הריבית בארה"ב.

"אני מעריך שיו"ר ה'פד', בן ברננקי, לא מעוניין להוריד את הריבית ואם הוא יתקל בנתוני אינפלציה גבוהים או בנתונים כלכליים סבירים אז הוא יבחר לוותר על הורדת ריבית או לפחות להוריד אותה בשיעור מתון", אומר מנחם. "פישר יקבל את החלטת הריבית יומיים לפני ברננקי, כך שהוא יצטרך לנחש מה ברננקי יעשה. להערכתי, פישר יסתפק בהותרת הריבית על כנה, ומגמת הורדות הריבית בישראל למעשה הגיעה לסיומה".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה