זירת המט"ח: מגמת ההחלשות של הדולר צפויה להימשך
הדולר צנח ביום שישי לשפל חדש כנגד המטבעות העיקריים, זאת לאחר שה-G7 ,הכולל שבע מדינות מפותחות, לא העלה עמדה בנוגע להחלשות של השטר הירוק בזירה הגלובלית והציע לא לבצע שום צעד בכדי לתמוך בדולר בכדי שיתחזק. לפיכך, הערכות האנליסטים המעודכנות גורסות כי הדולר עשוי להמשיך ולצבור הפסדים בעולם. "עמדת ה-G7 הייתה צפויה, וצריכה להיות אור ירוק לנפילת הדולר" טוען בריט דולן, מנהל מחקר במט"ח מניו ג'רסי.
כמו כן, על פי הסקרים שבוצעו ברוייטרס בסוף השבוע הדעה הרווחת בקרבם: כי עלה הסיכוי ל-98% באשר לקיצוץ בריבית ה'פד' ברבע אחוז כבר בפגישתו הבאה ב-31 לאוקטובר. זאת בהתבסס על נתוני הנדל"ן והתעסוקה החלשים בארה"ב, ירידות קשות ברווחי בנקים אמריקאים גדולים ובנוסף העלייה החדה במחירי הנפט שממקדת את תשומת לב המשקיעים כי אכן ישנו סיכון גבוה בכל הנוגע לכלכלת ארה"ב.
מנגד, ז'אן-קלוד טרישה אמר ביום שישי, כי צריך לשים לב ללחצים האינפלציוניים בגוש האירו ,זאת על רקע העליות במחירי הנפט. דבריו מעודדים משקיעים רבים להיכנס לפוזיציות קניה של האירו ומאותתים על אפשרות לעליית ריבית ה-ECB מהרמה הנוכחית של 4.0%. בשל המדיניות המוניטארית של טרישה אשר דוגלת, במידת האפשר, להעלות את הריבית ,צפינו בהתרוממות ניכרת של האירו כנגד הדולר ב-0.8% מתחילת שנת 2007, שהביא את הזוג אירו/דולר להיסחר מעל רמה של 1.4300, שיא של כל הזמנים.
שקל למול הדולר
המטבע הישראלי סיכם את השבוע החולף בעליות שערים כנגד הדולר והתחזק ביותר מ-2 אגורות. בעיקר על רקע התגברות ספקולטיבית המשקיעים כי הפדרל רזרב יבצע קיצוץ נוסף בריבית הבנק המרכזי כבר בסוף החודש הנוכחי, על רקע האטה בצמיחה הכלכלית בארה"ב, אשר מתבטאת לרוב בירידה בנתוני הנדל"ן לאחרונה וככל הנראה משבר בשוק אשראי והמשכנתאות המשני חיי וקיים. זאת ניתן להבחין מדיווח הבנק השני בגודלו בארה"ב, Bank of America, בשבוע שעבר, על ירידה של 32% ברווח לרבעון השלישי.
ב-29 לאוקטובר נגיד הבנק המרכזי הישראלי, סטנלי פישר יכריז על גובה הריבית המוניטרית. כעת, עומדת הריבית על רמה של 4.0%. כפי הנראה הריבית של הבנק המרכזי תיוותר ללא שינוי. כל זאת לנוכח העובדה כי הכלכלה הישראלית יציבה והלחצים האינפלציונים בארץ מתונים ולא חורגים מהרף של 1%-3% כפי שנקבע על ידי הבנק המרכזי.
בנוסף, למרות המצב הלא יציב במזרח התיכון מדינת ישראל ממשיכה לשגשג, דבר שמטביע חותם על בכירים מחברות דירוג האשראי בארה"ב ועשוי להעלות את דירוג האשראי בישראל. לכך מתווספת הירידה בנטל החוב של ישראל, שככל הנראה יגיע השנה ל-82% מהתוצר בלבד. מבחינה טכנית השבוע טווח המסחר בזוג דולר/שקל עשוי לנוע בין רמת התנגדות של 4.0355 לרמת תמיכה פסיכולוגית של 4.0000. כשאר פריצה של הרמה הפסיכולוגית תמשוך את הזוג עד לרמת תמיכה הבאה של 3.9700, כך נמסר מפינוטק.