חלל תקשורת: רגע לפני השיגור
במפעלי חלל תקשורת עובדים בימים אלו צוותים מכל העולם בקדחתנות לקראת הטסתו של הלווין עמוס 3 לבדיקות בגרמניה, משם יועבר לקזחסטן ואז במידה ולא יהיו תקלות מיוחדות ישוגר לחלל. הכל חייב לתקתק כמו שעון שוויצרי, אמרו לנו בעת סיור במפעל, חייבים לעבוד לפי לוח זמנים מדויק וסטנדרטים גבוהים ביותר, אפילו המכולה בה נשלח הלווין תוכננה לפי דרישה מיוחדת.
חלל תקשורת מפעילה כיום את הלווין עמוס 1 (שצפוי לסיים את חייו לאחר למעלה מעשור ב־2007) ואת עמוס 2 (שעתיד לפעול עד 2016). כאמור, בתחילת 2008 עתיד להיות משוגר לוויין התקשורת השלישי עמוס 3 המיועד להחליף את עמוס 1, וב-2009 צפוי עמוס 4 להשתלב במערך הלווינים של חלל במיקום שונה מיתר הלווינים.
לדברי מנכ"ל החברה, דויד פולק, הלווין עמוס 4 נחשב למורכב יותר מהלווינים עמוס 1,2 ו-3 ולכן גם זמן תכנונו וייצורו ארך זמן רב מהרגיל. בשל כך, בין השיגור של עמוס 3 לזמן השיגור של עמוס 4, מקווים בחלל תקשורת להצליח ולשלב את שיגורו של לווין נוסף, עמוס 5.
עמוס 4 מתוכנן לפעול מעל אסיה, אפריקה והמזה"ת, כשהבחירה לפעול דווקא בשווקים אלו באה לאור הפוטנציאל הגלום בהם, עקב הצמיחה המואצת והעדר תשתית קרקעית מפותחת בחלק מהאיזורים. עבור חלל תקשורת מדובר ביעדים חדשים בהם אין לה פעילות, וההנחה היא כי תפוסת הלוויין הממוצעת תעמוד על 70% לכל אורך חייו, כלומר הכנסה שנתית ממוצעת של כ-33.6 מיליון דולר.
כיום, למרות הביקוש ההולך וגובר לשימוש בלוויני תקשורת בחלל עדיין מעדיפים בחברה לנקוט במשנה זהירות ולא להכנס לפרויקטים לפני שיש להם לקוחות עוגן, או כדברי פולק: "את האומץ להשקיע בלווין לפני שיש לנו לקוחות סגורים עדיין אין לנו".
לוויני עמוס משמשים, בין היתר, לצורכי תקשורת טלפונית וקליטה של שידורי טלוויזיה, והם למעשה הלווינים באמצעותם מעבירה חברת Yes את השידורים ללקוחותיה.