ח"כ כחלון: להרחיב הצעת החוק של עוצמת הקול בפרסומות
"יש להרחיב את הצעת החוק לאיסור הגברת עוצמת הקול בזמן שידורי פרסומות וקדימונים כך שהמגבלה על עוצמת הקול בשידור פרסומות וקדימונים תורחב לכלל הערוצים המשדרים", כך אמר היום (ב') יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ משה כחלון בעת דיון שקיימה הוועדה בהצעות החוק של חברי הכנסת אלי אפללו (קדימה) ואמנון כהן (ש"ס) לאיסור הגברת עוצמת הקול בשידור פרסומות וקדימונים.
ח"כ אמנון כהן התריע על כך שאין מספיק פיקוח בנושא או שהטכנולוגיה בעייתית. "לטובת הציבור החלטתנו לחוקק חוק אלא אם יוצגו בפנינו פתרונות חלופיים".
ח"כ אלי אפללו חיזק את הדברים ואמר: "למרות התקנות, הרי שבאוקטובר 2006 התקבלו 76 תלונות של אזרחים. אני דורש כי כל הפרה של התקנה תיחשב לעבירה פלילית".
יו"ר מועצת הרשות השנייה, נורית דאבוש הצרה על כך שחברי הכנסת "מתפרצים לדלת פתוחה", והסבירה, כי "לנציב תלונות הציבור של הרשות השנייה הגיעו תלונות רבות שמטופלות. זו למעשה אחת מהמשימות החשובות שלקחנו על עצמנו".
דאבוש אף גילתה שהרשות השנייה בוחנת את האפשרות ליטול מהזכיינים את שאלת השליטה על השמע כך שהשליטה תעבור לידיה. "הפתרון הוא טכנולוגי ואנו נמצאים כרגע בסיומה של תקופת ההרצה שהחלה באוגוסט השנה. אם המחוקק מחליט לחוקק חוק בנושא כדאי שיחול על כל ערוצי התקשורת - רשות השידור, ערוצי הכבלים והלווין ותחנות הרדיו. מעבר לכך, זוהי עוד הוכחה לנחיצות של הטלת קנסות בידי הרשות השנייה על מנת לאכוף את הכללים", סיכמה דאבוש.
מצד הזכייניות נכחה המשנה למנכ"ל חברת רשת, שרון מגנזי, אשר אמרה שהנושא בטיפול. "בכל יום משודרים כ-700 מעברים והסטיות בעוצמת השידור מעטות ביותר. חברת רשת הייתה הראשונה שאימצה את הטכנולוגיה להתמודד עם הבעיה ואכן מאז חלה ירידה משמעותית בעוצמת הקול בעת שידור הפרסומות והקדימונים".
בתום הדיון, הנחה יו"ר הוועדה ח"כ משה כחלון את היועצת המשפטית של הוועדה, עו"ד אתי בנדלר, לאחד את הצעות החוק של חברי הכנסת אפללו וכהן לכדי הצעה אחת ולהרחיבה כך שתכלול את כלל הערוצים המשדרים. כך, החוק שחל היום על ערוצים 2 ו-10, יחול מעתה גם על ערוץ 1, הכבלים, הלוויין והרדיו.